Αστερίξ: Το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού

2,5

Οι δημιουργοί της «Κατοικίας των Θεών» επιστρέφουν με μια φαντασμαγορική, αλλά λιγότερο σπιρτόζικη περιπέτεια με τους απολαυστικούς Γαλάτες, πιστή στην παράδοση των Γκοσινί & Ουντερζό.

Αστερίξ: Το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού

Πιστοί στο πνεύμα των Γκοσινί & Ουντερζό, ο animator της Pixar Λουί Κλισί και ο ηθοποιός Αλεξάντρ Αστιέ είχαν διασκευάσει προ τετραετίας κομψά κι ευφάνταστα την «Κατοικία των θεών». Επιστρέφουν τώρα με ένα πρωτότυπο σενάριο και μια ιστορία εμπνευσμένη από το σκιτσαρισμένο σύμπαν των ανυπότακτων Γαλατών, στο οποίο ο σοφός δρυίδης Πανοραμίξ αποφασίζει να συνταξιοδοτηθεί. Πρέπει λοιπόν να βρει έναν ταλαντούχο νεαρό για διάδοχό του και να του εμπιστευτεί την κρυφή φόρμουλα του μαγικού ζωμού (και γιατί όχι φίλτρου;). Η ανά την επικράτεια αναζήτησή του θα συνοδευτεί από τους απαραίτητους Αστερίξ και Οβελίξ, την μικρή Μπονεμίν, αλλά και τον κακόβουλο Διαβολίξ, ο οποίος έχει εκπονήσει ένα σατανικό σχέδιο για να οικειοποιηθεί την πολύτιμη συνταγή.

Το διακριτικά αλληγορικό χιούμορ του Ρενέ Γκοσινί απουσιάζει απ’ αυτόν τον - λιγότερο ευρηματικό και πολιτικό - καινούριο «Αστερίξ», ο οποίος συνδυάζει μ’ ενδιαφέρον ένα πιο γλυκό σκίτσο με μια έντονη χρωματική παλέτα. Διαθέτει τέμπο και σεβασμό στην παράδοση, όχι όμως και την ανάλογη σπιρτάδα.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη και με υπότιτλους.

Γαλλία. 2018. Διάρκεια: 85΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Αστερίξ: Τo Μυστικό του Μαγικού Ζωμού

Astérix: Le Secret de la Potion Magique
2,5
  • Animation
  • 2018
  • Διάρκεια: 85 '
  • Λουί Κλισί

Ο δρυίδης Πανοραμίξ αποφασίζει να συνταξιοδοτηθεί. Πρέπει λοιπόν να βρει έναν ταλαντούχο νεαρό για διάδοχό του και να του εμπιστευτεί την κρυφή φόρμουλα του μαγικού ζωμού. Η ανά την επικράτεια αναζήτησή του θα συνοδευτεί από τους απαραίτητους Αστερίξ και Οβελίξ, οι οποίοι πρέπει να τα βάλουν με τον κακόβουλο Διαβολίξ και το σατανικό σχέδιό του να οικειοποιηθεί την πολύτιμη συνταγή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

To 5o Balkan Can Kino Συμπόσιο Κινηματογράφου επιστρέφει στην Αθήνα

Προβολες ταινιών, μικρού και μεγάλου μήκους, καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων, συζητήσεων και εργαστηρίων, σε παρουσιάσεις νέων καινοτόμων οπτικοακουστικών έργων που εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τη δική μας ταυτότητα, θέση και σχέση με την αποαποικιοποίηση.

27/09/2022

Τα "Minions" προσπαθούν να διασκεδάσουν τη φθινοπωρινή μελαγχολία των κινηματογραφικών αιθουσών

Στην έκτη εβδομάδα του, το σίκουελ του πασίγνωστου animation επανήλθε στην κορυφή του ελληνικού box office, μπροστά από το άνοιγμα του θρίλερ "Μην Ανησυχείς Αγάπη μου".

Τα καλύτερα έρχονται για το Animasyros

Παρακολουθήσαμε το διεθνές φεστιβάλ animation με έδρα την Ερμούπολη αφήνοντάς μας υποσχέσεις για το μέλλον.

"Αnimation Storytelling Workshop" ή αλλιώς, τα πάντα για να φτιάξεις το τέλειο animation

Ένα εντατικό εκπαιδευτικό σεμινάριο που προσφέρει όλα τα απαιτούμενα εργαλεία για την εξέλιξη των επαγγελματιών του animation.

Τα βραβεία του 15ου Animasyros 2022

Δείτε όλους τους νικητές του διεθνούς φεστιβάλ animation της Σύρου.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 29/9

Μια επική περιπέτεια και τέσσερις ακόμα τίτλοι προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ο Ομάρ Ελ Ζοχάιρι κάνει την πατριαρχία "Φτερά και Πούπουλα"

Συνομιλούμε με το σκηνοθέτη του πρωτότυπου αιγυπτιακού δράματος όπου ο Μαγικός ρεαλισμός συναντά κοινωνική καταγγελία.