Ο Γκριντς

2,5

Φανταχτερή και λαμπερή διασκευή του γνωστότερου ίσως παραμυθιού του Δρα Σους, η οποία είναι σαφώς προσανατολισμένη στο ανήλικο κοινό. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη.

Ο Γκριντς

Η κινηματογραφική γνωριμία μας με τον Γκριντς, τον διασημότερο ήρωα του συγγραφέα παιδικών βιβλίων Δρα Σους ή Τεντ Γκέιζελ («Λόραξ», «Χόρτον»), έγινε το 2000 με τον «Κατεργάρη των Χριστουγέννων», στον οποίο ο Τζιμ Κάρεϊ υποδυόταν τον πράσινο και τριχωτό ήρωα που μισεί τα Χριστούγεννα κι επιχειρεί να τα κλέψει από τους χαρωπούς κατοίκους του διπλανού του χωριού.

Ως καρτούν πλέον, ο Γκριντς επιστρέφει τώρα το ίδιο κυνικός και μισάνθρωπος, απομονωμένος σε μια σπηλιά μαζί με τον πιστό σκύλο του Μαξ (μια επιτυχημένη κωμική νότα). Και όταν το Χούβιλ ανακοινώσει πως φέτος θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα με… τριπλή επισημότητα, το σχέδιο κλοπής των δώρων και του καλοσυνάτου πνεύματος που τα συνοδεύει μπαίνει μπροστά, σε μια φανταχτερή και λαμπερή διασκευή του διδακτικού παραμυθιού, η οποία είναι σαφώς προσανατολισμένη στο ανήλικο κοινό. Απλή, φαρσική και προβλέψιμη, μας κάνει να νοσταλγήσουμε τον Τιμ Μπάρτον και τον ευφάνταστα σκοτεινό «Χριστουγεννιάτικο Εφιάλτη» του. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη, με τον Γιώργο Καπουτζίδη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΗΠΑ, Κίνα. 2018. Διάρκεια: 86΄. Διανομή: TULIP ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Γκριντς

The Grinch
2,5
  • Animation
  • 2018
  • Διάρκεια: 86 '
  • Γιάροου Τσένι

Ο κυνικός, γκρινιάρης και μισάνθρωπος Γκριντς εκνευρίζεται από τη χαρωπή, γιορτινή διάθεση των κατοίκων του γειτονικού Χούβιλ και αποφασίζει να τους κλέψει τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Νύχτες Πρεμιέρας: Τα Late Night Specials ξεκινούν απόψε με "Perfect Blue"

Η ταινία είναι ίσως η σημαντικότερη anime που γυρίστηκε ποτέ και έκανε παγκοσμίως γνωστό το όνομα του σκηνοθέτη της, Σατόσι Κον.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/02/2026

Επιστρέφει το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ κινηματογράφου "Psaroloco"

Στις 21 και 22 Μαρτίου το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση, που περιλαμβάνει φέτος 64 ταινίες μικρού μήκους.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε το ΠΣΚ στις αίθουσες

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 26 Φεβρουαρίου.

"Παίζει Ακόμα;": Δείτε μια αποκλειστική σκηνή από τη νέα ταινία του Μπράντλεϊ Κούπερ

Η Λόρα Ντερν και ο Γουίλ Άρνετ παίζουν ένα ζευγάρι στα χωρίσματα στη νέα ταινία που σκηνοθετεί ο Μπράντλεϊ Κούπερ, μετά τον "Μαέστρο".

Ένας χρόνος χωρίς τον Θόδωρο Αδαμόπουλο - Εκδήλωση μνήμης στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η εκδήλωση για τον Θόδωρου Αδαμόπουλου θα αναδείξει το πολυσχιδές έργο και την καθοριστική συμβολή του στην ιστορία και τη διάσωση του ελληνικού κινηματογράφου.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (26/02-04/03)

Όλες οι κορυφαίες ταινίες που δεν θέλετε να χάσετε στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.

Οι 5 κορυφαίοι ρόλοι του Βαγγέλη Μουρίκη

Με αφορμή τον ρόλο του -ως προπονητής τζούντο- στο "Πολύ Κοριτσίστικο Όνομα το Πάττυ", θυμόμαστε τις καλύτερες ερμηνείες του σπουδαίου Έλληνα πρωταγωνιστή.