7 Μέρες στο Έντεμπε

2

Ο βραβευμένος με Χρυσή Άρκτο σκηνοθέτης Χοσέ Παντίλα («Οι Επίλεκτοι») και ο σεναριογράφος του εντυπωσιακού «’71» Γκρέγκορι Μπερκ παραδίδουν μαθήματα εύκολου συναισθηματισμού, σε ένα χαμηλότονο εναέριο δράμα που πασχίζει για ένταση.

7 Μέρες στο Έντεμπε

Ο βραβευμένος με Χρυσή Άρκτο σκηνοθέτης Χοσέ Παντίλα («Οι Επίλεκτοι») και ο σεναριογράφος του εντυπωσιακού «’71» Γκρέγκορι Μπερκ παραδίδουν μαθήματα εύκολου συναισθηματισμού, σε ένα χαμηλότονο εναέριο δράμα που πασχίζει για ένταση, αλλά παραμένει τόσο άνευρο που είναι αδύνατο να μην περάσει απαρατήρητο. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα.

7 Μέρες στο Έντεμπε - εικόνα 1

Το 1976 μια ομάδα αεροπειρατών –δύο εκ των οποίων Γερμανοί– κατέλαβε αεροπλάνο της Air France που ταξίδευε από το Τελ Αβίβ στο Παρίσι, απαιτώντας την αποφυλάκιση Παλαιστίνιων από το Ισραήλ που μάχονταν για την απελευθέρωση της Λωρίδας της Γάζας. Η κίνησή τους προκάλεσε το σχεδιασμό από πλευράς Ισραήλ μιας ριψοκίνδυνης αποστολής διάσωσης των επιβατών, που καθήλωσε τον πλανήτη.

Σαράντα και πλέον χρόνια μετά ο βραβευμένος με Χρυσή Άρκτο σκηνοθέτης Χοσέ Παντίλα («Οι Επίλεκτοι») και ο σεναριογράφος του εντυπωσιακού «’71» Γκρέγκορι Μπερκ συνεργάζονται για να μεταφέρουν αυτήν τη δραματική αληθινή ιστορία στη μεγάλη οθόνη. Τα πολιτικά πιστεύω των ηρώων όμως χάνουν γρήγορα κάθε ουσία εξαιτίας της εφηβικής ανωριμότητας με την οποία προσλαμβάνουν την ιδεολογία τους οι υποτονικοί Ντάνιελ Μπρουλ και Ρόζαμουντ Πάικ. Το δημιουργικό δίδυμο Παντίλα - Μπερκ αποφεύγει να σχολιάσει πολιτικά τη δράση των αεροπειρατών και, αντ’ αυτού, παραδίδει μαθήματα εύκολου συναισθηματισμού. Αυτό το χαμηλότονο εναέριο δράμα πασχίζει για ένταση, αλλά παραμένει τόσο άνευρο, που είναι αδύνατο να μην περάσει απαρατήρητο.


Αγγλία, ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 107΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ ΦΙΛΜ.

Περισσότερες πληροφορίες

7 Μέρες στο Έντεμπε

7 Days in Entebbe
2
  • Δραματική
  • 2018
  • Διάρκεια: 107 '
  • Χοσέ Παντίλα

Το καλοκαίρι του 1976 μια ομάδα αεροπειρατών καταλαμβάνει αεροπλάνο της Air France που ταξίδευε από το Τελ Αβίβ στο Παρίσι, απαιτώντας την αποφυλάκιση Παλαιστίνιων κρατουμένων στο Ισραήλ, όταν οι αρχές της χώρας αποφασίζουν το σχεδιασμό μια ριψοκίνδυνης αποστολής διάσωσης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
28/04/2024

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.