Ουρανοξύστης

1,5

Ένα σωρό περιπέτειες καταστροφής συμπυκνώνονται σε μια ευπρεπή, by the book κόπια τους, η οποία στο φινάλε οδηγείται σε παρανάλωμα κλισέ και αυθαιρεσίας.

Ουρανοξύστης

Ένα σωρό περιπέτειες καταστροφής συμπυκνώνονται σε μια ευπρεπή, by the book κόπια τους, η οποία στο φινάλε οδηγείται σε παρανάλωμα κλισέ και αυθαιρεσίας.

Ουρανοξύστης - εικόνα 1

Είσαι χολιγουντιανός παραγωγός και θέλεις να γυρίσεις μια περιπέτεια καταστροφής. Who you gonna call? Ο Ντουέιν Τζόνσον είναι ο ιδανικός πρωταγωνιστής κάθε θεαματικής υπερπαραγωγής η οποία βασίζεται σε ένα «πιασάρικο» κόνσεπτ και προορίζεται για τους θεατές των πολυκινηματογράφων, οι οποίοι θα βρίσκονται εκεί για να τεστάρουν κατά πόσο αυτό λειτουργεί ή όχι. Ο πρώην θρυλικός παλαιστής Δε Ροκ και πλέον φερεγγυότερος σύγχρονος action star σπανίως έχει απογοητεύσει το κοινό του, το οποίο πιθανότατα θα κάνει και πάλι ουρές για να τον απολαύσει ως Γουίλ Σόγιερ, πρώην πράκτορα του FBI ο οποίος τραυματίστηκε εν ώρα υπηρεσίας. Με προσθετικό πόδι πλέον, εργάζεται ως υπεύθυνος συστημάτων ασφαλείας και μέσω ενός παλιού συναδέλφου αναλαμβάνει μια σπουδαία δουλειά στο Χονγκ Κονγκ. Κατά τον έλεγχο που διενεργεί στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου, όμως, ενοχοποιείται για μια ανεξέλεγκτη πυρκαγιά την οποία βάζει μια ομάδα αδίστακτων μισθοφόρων. Τώρα ο Γουίλ θα πρέπει να βρει τους υπαίτιους του εμπρησμού, αλλά και να σώσει την οικογένειά του, η οποία είναι παγιδευμένη στον ουρανοξύστη.

Σεναριογράφος και σκηνοθέτης κωμωδιών («Dodgeball», «Οικογένεια Μίλερ») και χιουμοριστικών περιπετειών («Κέντρο Ευφυΐας»), ο Ρόσον Μάρσαλ Θάρμπερ μπαίνει για τα καλά στη δράση και πακετάρει ένα σωρό περιπέτειες καταστροφής και action thrillers («Ο Πύργος της Κολάσεως», «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει», «Ο Όλυμπος Έπεσε») σε μια ευπρεπή, by the book κόπια τους. Αν και ο συνήθως έντονα αυτοπαρωδιακός Τζόνσον είναι εδώ σοβαρότερος από κάθε άλλη φορά, ο «Ουρανοξύστης» μοιάζει να γνωρίζει τα μυστικά του θεαματικού μπλοκμπάστερ, τα οποία ακολουθεί για να σπρώξει την αγωνιώδη πλοκή του στην κορύφωση και εκεί να τη μετατρέψει σε παρανάλωμα κλισέ και αυθαιρεσίας.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 102΄. Διανομή: UIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Ουρανοξύστης

Skyscraper
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2018
  • Διάρκεια: 102 '
  • Ρόσον Μάρσαλ Θάρμπερ

Ένας πρώην πράκτορας του FBI, ο οποίος τραυματίστηκε εν ώρα υπηρεσίας, εργάζεται πλέον ως υπεύθυνος συστημάτων ασφαλείας. Κατά τον έλεγχο που διενεργεί στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου στο Χονγκ Κονγκ, ενοχοποιείται για μια ανεξέλεγκτη πυρκαγιά. Τώρα θα πρέπει να βρει τους υπαίτιους του εμπρησμού, αλλά και να σώσει την οικογένειά του, η οποία είναι παγιδευμένη στον ουρανοξύστη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.