Ο Κύριος και η Κυρία Αντελμάν

2,5

Σπιρτόζικο, έξυπνα γραμμένο μα άνισο και φλύαρο love story μεταμφιεσμένο σε διασκεδαστική καλλιτεχνική βιογραφία, η οποία από ένα σημείο και μετά απλώς επαναλαμβάνει τα έξυπνα τρικ του.

Ο Κύριος και η Κυρία Αντελμάν

Σπιρτόζικο, έξυπνα γραμμένο μα άνισο και φλύαρο love story μεταμφιεσμένο σε διασκεδαστική καλλιτεχνική βιογραφία, η οποία από ένα σημείο και μετά απλώς επαναλαμβάνει τα έξυπνα τρικ του.

Ο Κύριος και η Κυρία Αντελμάν - εικόνα 1

Ο Νικολά Μπεντός, γιος του πολιτικά αιχμηρού stand up κωμικού Γκι Μπεντός, και η Ντοριά Τιλιέ είναι ένα ζευγάρι ηθοποιών με μικρή κινηματογραφική πείρα, οι οποίοι έγραψαν μαζί την ιστορία ενός λογοτεχνικού αντρόγυνου. Ανέλαβαν φυσικά να το ενσαρκώσουν οι ίδιοι, με τον Μπεντός να επιφορτίζεται και με τα σκηνοθετικά καθήκοντα. Η μεταξύ τους καλή χημεία τούς βοηθά στο να είναι απόλυτα πειστικοί ως κύριος και κυρία Αντελμάν, με την τελευταία να δέχεται, αμέσως μετά το θάνατο του συζύγου της, την επίσκεψη ενός δημοσιογράφου.

Χωρίς δισταγμό, δέχεται να του μιλήσει ανοιχτά για την κοινή της ζωή με έναν διάσημο συγγραφέα και να του αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από το θρύλο που τον συνοδεύει. Χωρισμένο σε κεφάλαια με τίτλους όπως «Στρατηγική της τύχης», «Οι προσαρμογές», «Τα μυστικά της επιτυχίας» ή «Η πτώση», μέσα από διαρκή φλας μπακ και με τις χρονολογικές επισημάνσεις να περνούν με μεγάλα γράμματα μπροστά από την κάμερα, η απομυθοποιητική βιογραφία του βραβευμένου με Γκονκούρ Βικτόρ Αντελμάν έχει τη χαλαρότητα μιας διασκεδαστικής εξιστόρησης και ταυτόχρονα την αμεσότητα ενός ζωντανού βιώματος.

Η υποψήφια για Σεζάρ ερμηνείας Ντοριά Τιλιέ είναι μια σκέτη απόλαυση ως η δυναμική διανοούμενη η οποία εμπνέει διαρκώς τον σύζυγό της, παραμένοντας διακριτικά στη σκιά του. Μέχρι την ώρα που αποφασίζει να πει την αλήθεια (;), αποκαλύπτοντας ένα σπιρτόζικα γραμμένο, σκηνοθετημένο με νεύρο μα άνισο και φλύαρο love story, μεταμφιεσμένο σε αντισυμβατική ρομαντική κομεντί. Είναι στιγμές που νομίζεις πως οι ιδέες της περισσεύουν, από ένα σημείο και μετά όμως αυτός ο γουντιαλενικός φόρος τιμής απλώς επαναλαμβάνει τα έξυπνα τρικ του, τα οποία κορυφώνονται σε ένα το-βλέπω-να-’ρχεται-από-χιλιόμετρα «ανατρεπτικό» φινάλε.

Γαλλία, Βέλγιο. 2017. Διάρκεια: 120΄. Διανομή: ΔΑΝΑΟΣ.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Κύριος και η Κυρία Αντελμάν

Monsieur et Madame Adelman
2,5
  • Δραματική κομεντί
  • 2017
  • Διάρκεια: 120 '
  • Νικολά Μπεντός

Η σύζυγος ενός διάσημου συγγραφέα, ο οποίος μόλις έχει πεθάνει, διηγείται σε έναν δημοσιογράφο την κοινή τους ζωή για σχεδόν μισό αιώνα και την αλήθεια πίσω από το λογοτεχνικό θρύλο που συνοδεύει τον άντρα της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Λευκός Θόρυβος

Άνιση και αναποτελεσματικά πιστή μεταφορά ενός επιθετικά σατιρικού μυθιστορήματος του Ντον ΝτεΛίλο, από το οποίο επιβιώνουν μόνο θραύσματα των φιλοσοφικών ιδεών και σπίθες της βιτριολικής ευφυίας του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
08/12/2022

R.M.N.

Υποδειγματικό σινεμά ρεαλισμού ιδωμένο με όρους θρίλερ, όχι όμως με την αιχμηρότητα που μας έχει συνηθίσει ο Κριστιάν Μουντζίου.

Καραγκιόζης the Movie

Μια καλοπροαίρετη μεταφορά του θεάτρου σκιών, η οποία εγκλωβίζεται στην προσπάθειά της να αποδειχθεί ταυτόχρονα μοντέρνα και πιστή στο πρωτότυπο έργο.

Πιο Πολύ Από Ποτέ

Προσωπικές επιλογές και ευθύνες συγκρούονται υπόκωφα στο εσωτερικό μιας βραδύκαυστης, χαμηλόφωνης ταινίας που, μέσα από το θάνατο και τα μάτια της υπέροχης Βίκι Κριπς, κοιτάει τη ζωή κατάματα.

Η Ιστορία της Γυναίκας μου

Μυθιστορηματικών διαστάσεων ερωτικό δράμα, η αυστηρή, καλλιγραφική αισθητική του οποίου αγωνίζεται να του προσδώσει φρεσκάδα, χυμούς και συναίσθημα.

Οι Πέντε Διάβολοι

Καθώς ένας απαγορευμένος έρωτας συναντά μια ιστορία ενηλικίωσης, ένα οικογενειακό δράμα μετατρέπεται ευρηματικά σε μια τόσο επώδυνη όσο και τρυφερή ονειρική φαντασία.

Στο Σκοτάδι

Αληθινή ιστορία που ξεπερνάει τα κλισέ μιας νατουραλίστικης πολιτικής καταγγελίας, μπολιάζοντας το οικογενειακό δράμα της με στοιχεία ταινίας θρίλερ.