12 Δυνατοί

0,5

Πολεμοκάπηλη, αφελώς προπαγανδιστική και ανέμπνευστα στημένη πολεμική περιπέτεια, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και γραμμένη από τον σεναριογράφο της «Σιωπής των Αμνών».

12 Δυνατοί

Πολεμοκάπηλη, αφελώς προπαγανδιστική και ανέμπνευστα στημένη πολεμική περιπέτεια, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και γραμμένη από τον σεναριογράφο της «Σιωπής των Αμνών».

12 Δυνατοί - εικόνα 1

Από τον πόλεμο της ανεξαρτησίας μέχρι το Ιράκ, το Χόλιγουντ ανακαλύπτει κάθε μέρα και μια διαφορετική ιστορία αληθινού αμερικανικού ηρωισμού, ενισχύοντας έτσι την αίσθηση του «land of the free and home of the brave». Όπως αυτή των στρατιωτών με τ’ άλογα, η οποία αφηγείται πώς αμέσως μετά την 11η Σεπτεμβρίου μια επίλεκτη διμοιρία Αμερικανών κομάντο, γεμάτων πατριωτικό οίστρο, αφήνουν σύξυλες τις οικογένειές τους και γεμάτοι προθυμία διεισδύουν σε μια ορεινή, απόλυτα δύσβατη περιοχή του Αφγανιστάν.

Σκοπός τους είναι να συνεργαστούν με έναν εντελώς απρόβλεπτο τοπικό πολέμαρχο ενάντια στους Ταλιμπάν, οι οποίοι ετοιμάζονται, αν δεν προλάβουν οι Αμερικανοί και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις, να γεμίσουν στρατόπεδα τρομοκρατών τον τόπο και να επαναλάβουν την 11η Σεπτεμβρίου. Πολεμοκάπηλη και αφελώς προπαγανδιστική, η πολεμική περιπέτεια του Δανού διαφημιστή Νικολάι Φούγκλσιγκ εντυπωσιάζει πολλαπλά. Όχι μόνο για τον παλαιάς κοπής μελοδραματικό ηρωισμό της αλλά και για το πόσο ανέμπνευστα στημένη είναι ως χολιγουντιανή παραγωγή. «Ψεύτικες» σκηνές δράσης, αφηγηματική μεγαλοστομία και απόλυτα κοινότοπη πλοκή, υπογεγραμμένη σεναριακά μάλιστα από τον Τεντ Τάλι της «Σιωπής των Αμνών»!

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 130΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

12 Δυνατοί

12 Strong
0,5
  • Πολεμική
  • 2018
  • Διάρκεια: 130 '
  • Νικολάι Φούγκλσιγκ

Αμέσως μετά την 11η Σεπτεμβρίου μια επίλεκτη διμοιρία Αμερικανών κομάντο διεισδύουν σε μια ορεινή και απόλυτα δύσβατη περιοχή του Αφγανιστάν με σκοπό να συνεργαστούν με έναν τοπικό πολέμαρχο ενάντια στους Ταλιμπάν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
29/04/2024

Florian Fernandez, ο νέος επικεφαλής του "Short Film Hub"

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.