Θαύμα

Το μελόδραμα, η πολιτική ορθότητα και τα μηνύματα υπέρ της διαφορετικότητας χτυπούν κόκκινο σε ένα crowd pleasure οικογενειακό δράμα για πολλά χαρτομάντιλα.

Θαύμα

Το μελόδραμα, η πολιτική ορθότητα και τα μηνύματα υπέρ της διαφορετικότητας χτυπούν κόκκινο σε ένα crowd pleasure οικογενειακό δράμα για πολλά χαρτομάντιλα.

Θαύμα - εικόνα 1

Υπάρχουν περιπτώσεις που ένα φιλμ πασχίζει τόσο φιλότιμα να φέρει σε πρώτο πλάνο τα επείγοντα και απολύτως θετικά μηνύματά του, που μπορεί κάποιος­ να κάνει και λίγο τα στραβά μάτια στις όποιες κινηματογραφικές αρετές θυσιάζονται για την επίτευξη του σκοπού, ο οποίος­ αγιάζει τα μέσα. Οριακά το «Θαύμα» είναι μια τέτοια ταινία, καθώς, αν και φλερτάρει με την εκμετάλλευση του ευαίσθητου θέματός του, μπορεί να συγκινήσει το νεανικό κοινό, κατηχώντας το παράλληλα ενάντια στην προκατάληψη, στην απόρριψη του διαφορετικού και, φυσικά, στο bullying.

Η υπόθεση βασίζεται σε ένα μπεστ σέλερ της Αρ Τζέι Παλάσιο, στο οποίο ο δεκάχρονος Όγκι, γεννημένος με ακραία παραμόρφωση προσώπου, πρέπει να αφήσει πλέον την κατ’ οίκον διδασκαλία και να πάει στο σχολείο. Μια εμπειρία που θα αποδειχτεί καταλυτική όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για όλους γύρω του, με το μελόδραμα, την πολιτική ορθότητα (η αδερφή του τα φτιάχνει με έναν Αφροαμερικανό!) και τα ουμανιστικά διδάγματα να χτυπάνε κόκκινο, σε ένα crowd pleasure οικογενειακό δράμα για πολλά χαρτομάντιλα.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 113΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Θαύμα

Wonder
2
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 113 '
  • Στίβεν Τσμπόσκι

Γεννημένος με ακραία παραμόρφωση προσώπου, ο δεκάχρονος Όγκι πρέπει να αφήσει πλέον την κατ’ οίκον διδασκαλία και να πάει στο σχολείο. Μια εμπειρία που θα αποδειχτεί καταλυτική όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για όλους γύρω του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι νικητές και τα βραβεία του 2ου New Generation Film Festival

H ανταπόκριση του νεανικού - σινεφίλ κοινού της Αθήνας, για τις 32 ταινίες μικρού μήκους, που προβλήθηκαν στον κινηματογράφο " Μικρόκοσμος", στο πλαίσιο του 2ου New Generation Film Festival, ήταν μεγάλη.

30/09/2022

Το 47ο Φεστιβάλ του Τορόντο ρίχνει τα φώτα στο "Airhostess-737" του Θανάση Νεοφώτιστου

Σημαντική διάκριση για την ταινία μικρού μήκους από την επιτροπή του καναδέζικου φεστιβάλ.

"And": Έμα Στόουν, Γουίλεμ Νταφόε και Τζέσι Πλέμονς στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Το επόμενο πρότζεκτ του διακεκριμένου σκηνοθέτη συγκεντρώνει ένα πρωτοκλασάτο καστ και ένα σενάριο που συνυπογράφει ο Ευθύμης Φιλίππου.

Δείτε τις πριν τις κατεβάσουν: Οι ταινίες που "χάνονται" από τις 28ες Νύχτες Πρεμιέρας

Ανακαλύψτε τα φιλμ που προβάλλονται μόνο στο φεστιβάλ και ποτέ ξανά!

Η Γυναίκα Βασιλιάς

Η χολιγουντιανή συνταγή του ηρωικού έπους παραλλάσσεται σύμφωνα με τις επιταγές των καιρών χωρίς να αμφισβητείται κανένα από τα αφηγηματικά και μελοδραματικά κλισέ της.

Χαμογέλα

Ως ορισμός της χαμένης ευκαιρίας, η ταινία υποβάλλει με την ανατριχιαστική απεικόνιση των συνεπειών του μετατραυματικού άγχους, αποτυγχάνει όμως στην απόπειρά της να ισορροπήσει ανάμεσα στον ατμοσφαιρικό υπαινιγμό και τη σεναριακή σαφήνεια.

Η Φλεγόμενη Θάλασσα

Μετά το "Κύμα" (2015) και το "Σεισμό" (2018"), μια ακόμα σκανδιναβική περιπέτεια καταστροφής η οποία προσπαθεί να προσγειώσει στο ρεαλισμό ένα απόλυτα συνταγογραφημένο κινηματογραφικό είδος.