Ανεμιστήρας

1,5

Επώδυνα πειστική, αν και ημιτελής περιγραφή της «αφυδάτωσης» των σύγχρονων σχέσεων, η οποία από ένα σημείο και μετά καθηλώνεται σεναριακά.

Ανεμιστήρας

Επώδυνα πειστική, αν και ημιτελής περιγραφή της «αφυδάτωσης» των σύγχρονων σχέσεων, η οποία από ένα σημείο και μετά καθηλώνεται σεναριακά.

Ανεμιστήρας - εικόνα 1

Ξεχασμένο από το 2013, όταν πρωτοπροβλήθηκε στις Νύχτες Πρεμιέρας, το ντεμπούτο του Δημήτρη Μπίτου στήνεται πάνω σε μια τολμηρή, όχι όμως και απόλυτα πειστική ιδέα: ένα εντεκάχρονο κορίτσι απασφαλίζει μια χειροβομβίδα μπροστά στους γονείς της και σκηνοθετεί τη διαταραγμένη οικογενειακή τους ζωή από την αρχή. Παρόν και παρελθόν εναλλάσσονται μέχρι να διαπιστώσουμε πώς φτάσαμε μέχρις εδώ (το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της ταινίας), ακολουθώντας μια επώδυνα ειλικρινή, αν και ημιτελή περιγραφή της «αφυδάτωσης» των σύγχρονων σχέσεων. Οι τσακωμοί του ζευγαριού διαθέτουν ρεαλισμό, οι αντιδράσεις του κοριτσιού διατηρούνται σε ήπιους τόνους, όταν όμως η κάμερα επιστρέφει μόνιμα στο τώρα, η ταινία έχει ήδη τελειώσει. Διότι αυτό που ακολουθεί για μισή και πλέον ώρα είναι μια άνευρη, φτωχή σε ιδέες πλοκή, σεναριακά καθηλωμένη στο ίδιο αδιέξοδο μοτίβο.

Ελλάδα. 2013. Διάρκεια: 97΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Ανεμιστήρας

1,5
  • Δραματική
  • 2013
  • Διάρκεια: 97 '
  • Δημήτρης Μπίτος

Ένα εντεκάχρονο κορίτσι απασφαλίζει μια χειροβομβίδα και αναγκάζει τους γονείς της να αναθεωρήσουν τη μεταξύ τους διαταραγμένη σχέση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ζαχαρία Μαυροειδή, πώς έφτιαξες την ελληνική κομεντί του καλοκαιριού;

Με το "Καλοκαίρι της Κάρμεν" ο ταλαντούχος σκηνοθέτης παραδίδει μια σπιρτόζικη και διασκεδαστική ρομαντική κωμωδία, με επίκεντρο τις ερωτικές περιπέτειες ενός τριαντάρη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
13/06/2024

Το Καλοκαίρι της Κάρμεν

Αλμοδοβαρική κομεντί, η οποία ξεκινάει σε ξέφρενο queer τόνο, ισορροπεί ως μια παιχνιδιάρικη σάτιρα αστικής επιβίωσης και καταλήγει σαν μια τρυφερή ιστορία φιλίας με απολαυστικές σινεφίλ αναφορές.

Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2

Διασκεδαστικό και ταυτόχρονα σκεπτόμενο σίκουελ της κορυφαίας animation δημιουργίας της Pixar. Αστείο και ψυχαναλυτικό, ευρηματικό και ευαίσθητο, επαναλαμβάνει κεφάτα μια δοκιμασμένη συνταγή.

Φρίμοντ

Οδοιπορικό αναζήτησης ανθρώπινης επικοινωνίας μέσα σ’ έναν κόσμο πολυπολιτισμικής μοναξιάς. Με αναζωογονητικό χιούμορ, κατασταλαγμένη σοφία και τη γήινη, απολαυστική απλότητα του πρώιμου Τζάρμους.

Παριζιάνικες Ιστορίες

Σπονδυλωτή, αλλά άνευρη κωμωδία, η οποία προσπαθεί αδέξια να φιλοσοφήσει και να εκβιάσει ένα γλυκόπικρα αισιόδοξο συναίσθημα.

Ο Κακός Ηθοποιός

Η βασική ιδέα ενός πιθανού θεατρικού δράματος αναπτύσσεται σαν ένα διαλογικό ψυχολογικό θρίλερ, το οποίο διατυμπανίζει τις καταγγελίες του με εκκωφαντικό διδακτισμό και ασυγχώρητη μελοδραματική υπερβολή.

Η Αόρατη Μάχη

Τολμηρή, μα άνιση και παρατραβηγμένη σάτιρα των ανατολίτικων περιπετειών πολεμικών τεχνών. Δεν παίρνει ποτέ τον εαυτό της στα σοβαρά, προοριζόμενη για ξέφρενες μεταμεσονύχτιες προβολές.