Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.

Megalopolis teaser

Ένας κοστουμαρισμένος Άνταμ Ντράιβερ βγαίνει από το παράθυρο ενός κτιρίου που μοιάζει με ουρανοξύστη, στέκεται στην άκρη του μπαλκονιού και λίγο πριν πέσει σταματάει το χρόνο. Αυτή είναι όλη κι όλη η δράση του πρώτου αποσπάσματος από το πολυαναμενόμενο "Megalopolis", το οποίο εντείνει ακόμα περισσότερο την περιέργεια γύρω από την αινιγματική νέα ταινία του θρυλικού Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Η δημοσίευση του δίλεπτου κλιπ έρχεται λίγες εβδομάδες προτού το "Megalopolis" πραγματοποιήσει παγκόσμια πρεμιέρα στο 77ο Φεστιβάλ Καννών την ώρα που ακόμα αγνοείται η ημερομηνία κυκλοφορίας του στους κινηματογράφους. Θυμίζουμε πως η ταινία έχει χρηματοδοτηθεί από τον ίδιο τον Κόπολα με το υπέρογκο ποσό των 120 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς αποτελεί ένα όνειρο ζωής για εκείνον που προσπαθεί να πραγματοποιήσει εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν το Μάρτιο του 2023 χωρίς να λείπουν τα προβλήματα και τα σκαμπανεβάσματα από τη διαδικασία, για έργο του σκηνοθέτη του "Αποκάλυψη Τώρα" μιλάμε εξάλλου, ωστόσο η παραγωγή μετουσιώθηκε αναίμακτα. "Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι λατρεύω τους ηθοποιούς που παίζουν. Και πως είναι μια παράξενη αλλά καθόλου βαρετή ταινία. Για όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να περιμένετε", έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο Κόπολα.

Προς το παρόν λίγα είναι γνωστά για την υπόθεση, ωστόσο το φιλμ έχει επισήμως χαρακτηριστεί μια επικής κλίμακας ιστορία πολιτικής φιλοδοξίας, διάνοιας και επικίνδυνης αγάπης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο βρίσκεται ένας αρχιτέκτονας ο οποίος επιθυμεί να χτίσει από το μηδέν τη Νέα Υόρκη ως μια επίγεια ουτοπία, ύστερα από μια συνταρακτική καταστροφή που υπέστη η πόλη. Αναμενόμενα, η ταινία χαίρει ενός πρωτοκλασάτου καστ το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τους Άνταμ Ντράιβερ, Όμπρι Πλάζα, Φόρεστ Γουίτακερ, Τζον Βόιτ, Λόρενς Φίσμπερν, Τζιανκάρλο Εσποζίτο και Σία ΛαΜπαφ.

Δείτε το teaser του "Megalopolis":

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 23/5

Άντονι Χόπκινς, Ράσελ Κρόου και Ράιαν Ρέινολντς προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/05/2024

Αποχαιρετήστε τον Γιούργκεν Κλοπ με αυτό το must ντοκιμαντέρ

Οι άνθρωποι δούλεψαν στενά με τον σπουδαίο προπονητή της Λίβερπουλ μιλούν στα πέντε επεισόδια του "Jürgen".

77ο Φεστιβάλ Καννών: Ο Λάνθιμος διηγείται κατασκότεινες "Ιστορίες Καλοσύνης"

Επιστροφή στην εποχή του "Κυνόδοντα" και των "Άλπεων" για τον Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος αν και εντυπωσιάζει με τη γεμάτη αυτοπεποίθηση δεξιοτεχνία του, κινδυνεύει να χάσει πολλούς από τους όψιμους θαυμαστές του.

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.