Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Χρειαζόμαστε πραγματικά τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» σε σειρά;

Μια ανακοίνωση που φέρνει κύματα ενθουσιασμού έκανε σήμερα η Warner Bros., η οποία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες πως το στούντιο έχει στα σκαριά νέες ταινίες του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών".

Όχι μόνο αυτό, αλλά την επίβλεψη των δύο παραγωγών που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στο στάδιο της γραφής έχει ο ίδιος ο Πίτερ Τζάκσον, μαζί με τους σταθερούς συνεργάτες του Φραν Γουολς και Φιλίπα Μπόγιενς. Προς ώρας, η πρώτη ταινία έχει τίτλο εργασίας "Lord of the Rings: The Hunt for Gollum" με τη σκηνοθεσία να κρατά ο Άντι Σέρκις, ο οποίος ως γνωστόν είχε ενσαρκώσει τον Γκόλουμ στην πρωτότυπη τριλογία. Η προβλεπόμενη χρονιά κυκλοφορίας είναι το 2026.

Για την εμπλοκή τους στο πρότζεκτ, οι Τζάκσον, Γουολς και Μπόγιενς δήλωσαν: "Είναι τιμή και προνόμιο να επιστρέφουμε στη Μέση Γη, ακόμα περισσότερο από τη στιγμή που συμβαίνει με τον καλό φίλο και συνεργάτη μας Άντι Σέρκις, ο οποίος έχει αφήσει μερικές εκκρεμότητες με εκείνον τον αλητάκο τον Γκόλουμ! Ως διαχρονικοί θαυμαστές της ατελείωτης μυθολογίας του Καθηγητή Τόλκιεν, είμαστε περήφανοι που δουλεύεουμε σε μια ακόμα επκή περιπέτεια με τους παραγωγούς Μάικ Ντε Λούκα, Παμ Άμπντι και όλη την ομάδα της Warner Bros.". Από τη μεριά του, ο Σέρκις πρόσθεσε: "Ναι, πολύτιμό μου! Έφτασε η ώρα για ένα ακόμα ταξίδι στο άγνωστο με τους αγαπημένους φίλους μου και ασύγκριτους υπερασπιστές της Μέσης Γης, τον Πίτερ, τον Φραν και τη Φιλίπα. Με τους Μάικ και Πάμ, καθώς επίσης την ομάδα της Warner Bros. στο πλευρό μας, όλα δείχνουν πραγματικά πεντανόστιμα...".

Το franchise που ξεκίνησε ο Τζάκσον πριν από 22 χρόνια, βασισμένο στο φαντασμαγορικό λογοτεχνικό κόσμο του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, θεωρήθηκε στην εποχή του ένα από τα πιο μεγαλεπήβολα πρότζεκτ στην ιστορία του σινεμά έχοντας προϋπολογισμό 281 εκατομμυρίων δολαρίων. Σήμερα η τριλογία, εκτός του ότι έχει αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στην ποπ κουλτούρα, αγγίζει τα 3 δις δολ. σε εισπράξεις παγκοσμίως και συγκεντρώνει συνολικά 17 βραβεία Όσκαρ, εκ των οποίων εκείνο της καλύτερης ταινίας για την "Επιστροφή του Βασιλιά".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 23/5

Άντονι Χόπκινς, Ράσελ Κρόου και Ράιαν Ρέινολντς προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/05/2024

Αποχαιρετήστε τον Γιούργκεν Κλοπ με αυτό το must ντοκιμαντέρ

Οι άνθρωποι δούλεψαν στενά με τον σπουδαίο προπονητή της Λίβερπουλ μιλούν στα πέντε επεισόδια του "Jürgen".

77ο Φεστιβάλ Καννών: Ο Λάνθιμος διηγείται κατασκότεινες "Ιστορίες Καλοσύνης"

Επιστροφή στην εποχή του "Κυνόδοντα" και των "Άλπεων" για τον Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος αν και εντυπωσιάζει με τη γεμάτη αυτοπεποίθηση δεξιοτεχνία του, κινδυνεύει να χάσει πολλούς από τους όψιμους θαυμαστές του.

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.