Thor: Ragnarok

2,5

Η τρίτη περιπέτεια του ξανθού υπερήρωα της Marvel είναι και η διασκεδαστικότερη, χάρη τόσο στην έντονα χιουμοριστική διάθεσή της όσο και στις απολαυστικές παρουσίες του νευρωτικού Μαρκ Ράφαλο, της σέξι κακιάς Κέιτ Μπλάνσετ και της τσαμπουκαλούς Τέσα Τόμσον.

Thor: Ragnarok

Η τρίτη περιπέτεια του ξανθού υπερήρωα της Marvel είναι και η διασκεδαστικότερη, χάρη τόσο στην έντονα χιουμοριστική διάθεσή της όσο και στις απολαυστικές παρουσίες του νευρωτικού Μαρκ Ράφαλο, της σέξι κακιάς Κέιτ Μπλάνσετ και της τσαμπουκαλούς Τέσα Τόμσον.

Thor: Ragnarok - εικόνα 1

Ο πρώτος Εκδικητής που, μετά τον Iron Man, απέκτησε το 2011 τη δική του σειρά ταινιών, ο Θορ, ξεκίνησε τις κινηματογραφικές περιπέτειές του με έντονες σαιξπηρικές αναφορές (σε σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα), για να περάσει κατόπιν σε πιο ανάλαφρους και κωμικούς τόνους στον «Σκοτεινό Κόσμο», highlight του οποίου ήταν η αναγκαστική συνεργασία του με τον αδερφό και άσπονδο εχθρό του Λόκι. Στο «Ragnarok» η διάθεση ανανέωσης συνεχίζεται και τον τηλεοπτικό Άλαν Τέιλορ διαδέχεται στη σκηνοθετική καρέκλα ο Τάικα Γουαϊτίτι, υποψήφιος για Όσκαρ μικρού μήκους και δημιουργός των πρωτότυπων και ανατρεπτικών κωμωδιών «What we Do in the Shadows» και «Hunt for the Wilderpeople». Πάντα στο πλαίσιο της συνταγής της Marvel, ο Νεοζηλανδός πατάει το γκάζι τού χιούμορ μέχρι το πάτωμα και προσπαθεί να κάνει διασκεδαστική άλλη μια απόπειρα διάσωσης του Άσγκαρντ από την καταστροφή.

Η μεγάλη απειλή ονομάζεται τώρα «Χέλα» και είναι η παντοδύναμη και αδίστακτη αδερφή των Θορ και Λόκι, οι οποίοι αναγκάζονται να συμμαχήσουν για ακόμη μία φορά. Περιπλανώμενοι στο σύμπαν (θα περάσουν και από εμάς συναντώντας τον Δόκτορα Στρέιντζ) κι αιχμάλωτοι σε μακρινούς πλανήτες, θα τακιμιάσουν τελικά με τον Χαλκ και τη θαρραλέα Βαλκυρία, θα δραπετεύσουν και θα επιστρέψουν στον πλανήτη τους για την αποφασιστική μάχη. Η τρίτη περιπέτεια του θεού του κεραυνού είναι τελικά και η διασκεδαστικότερη, χάρη τόσο στην έντονα χιουμοριστική, σχεδόν παρωδιακή διάθεσή της όσο και στην απολαυστική παρουσία του νευρωτικού Μαρκ Ράφαλο, της σέξι κακιάς Κέιτ Μπλάνσετ και της τσαμπουκαλούς Τέσα Τόμσον. Το θεαματικό στοιχείο είναι πάντα παρόν, η δράση έρχεται με τις πρέπουσες δόσεις και η υπερηρωική οδύσσεια συνεχίζεται απρόσκοπτη.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 130΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Thor: Ragnarok

2,5
  • Περιπέτεια
  • 2017
  • Διάρκεια: 130 '
  • Τάικα Γουαϊτίτι

Για να σώσει τον Άσγκαρντ από την καταστροφή, ο Θορ είναι αναγκασμένος να συμμαχήσει με τον Λόκι. Αλλά και πάλι οι δυο τους αποδεικνύονται ανίκανοι να νικήσουν την παντοδύναμη και αδίστακτη αδερφή τους Χέλα, η οποία κάθεται πλέον στο θρόνο του Όντιν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.