Thor: Ragnarok

2,5

Η τρίτη περιπέτεια του ξανθού υπερήρωα της Marvel είναι και η διασκεδαστικότερη, χάρη τόσο στην έντονα χιουμοριστική διάθεσή της όσο και στις απολαυστικές παρουσίες του νευρωτικού Μαρκ Ράφαλο, της σέξι κακιάς Κέιτ Μπλάνσετ και της τσαμπουκαλούς Τέσα Τόμσον.

Thor: Ragnarok

Η τρίτη περιπέτεια του ξανθού υπερήρωα της Marvel είναι και η διασκεδαστικότερη, χάρη τόσο στην έντονα χιουμοριστική διάθεσή της όσο και στις απολαυστικές παρουσίες του νευρωτικού Μαρκ Ράφαλο, της σέξι κακιάς Κέιτ Μπλάνσετ και της τσαμπουκαλούς Τέσα Τόμσον.

Thor: Ragnarok - εικόνα 1

Ο πρώτος Εκδικητής που, μετά τον Iron Man, απέκτησε το 2011 τη δική του σειρά ταινιών, ο Θορ, ξεκίνησε τις κινηματογραφικές περιπέτειές του με έντονες σαιξπηρικές αναφορές (σε σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα), για να περάσει κατόπιν σε πιο ανάλαφρους και κωμικούς τόνους στον «Σκοτεινό Κόσμο», highlight του οποίου ήταν η αναγκαστική συνεργασία του με τον αδερφό και άσπονδο εχθρό του Λόκι. Στο «Ragnarok» η διάθεση ανανέωσης συνεχίζεται και τον τηλεοπτικό Άλαν Τέιλορ διαδέχεται στη σκηνοθετική καρέκλα ο Τάικα Γουαϊτίτι, υποψήφιος για Όσκαρ μικρού μήκους και δημιουργός των πρωτότυπων και ανατρεπτικών κωμωδιών «What we Do in the Shadows» και «Hunt for the Wilderpeople». Πάντα στο πλαίσιο της συνταγής της Marvel, ο Νεοζηλανδός πατάει το γκάζι τού χιούμορ μέχρι το πάτωμα και προσπαθεί να κάνει διασκεδαστική άλλη μια απόπειρα διάσωσης του Άσγκαρντ από την καταστροφή.

Η μεγάλη απειλή ονομάζεται τώρα «Χέλα» και είναι η παντοδύναμη και αδίστακτη αδερφή των Θορ και Λόκι, οι οποίοι αναγκάζονται να συμμαχήσουν για ακόμη μία φορά. Περιπλανώμενοι στο σύμπαν (θα περάσουν και από εμάς συναντώντας τον Δόκτορα Στρέιντζ) κι αιχμάλωτοι σε μακρινούς πλανήτες, θα τακιμιάσουν τελικά με τον Χαλκ και τη θαρραλέα Βαλκυρία, θα δραπετεύσουν και θα επιστρέψουν στον πλανήτη τους για την αποφασιστική μάχη. Η τρίτη περιπέτεια του θεού του κεραυνού είναι τελικά και η διασκεδαστικότερη, χάρη τόσο στην έντονα χιουμοριστική, σχεδόν παρωδιακή διάθεσή της όσο και στην απολαυστική παρουσία του νευρωτικού Μαρκ Ράφαλο, της σέξι κακιάς Κέιτ Μπλάνσετ και της τσαμπουκαλούς Τέσα Τόμσον. Το θεαματικό στοιχείο είναι πάντα παρόν, η δράση έρχεται με τις πρέπουσες δόσεις και η υπερηρωική οδύσσεια συνεχίζεται απρόσκοπτη.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 130΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Thor: Ragnarok

2,5
  • Περιπέτεια
  • 2017
  • Διάρκεια: 130 '
  • Τάικα Γουαϊτίτι

Για να σώσει τον Άσγκαρντ από την καταστροφή, ο Θορ είναι αναγκασμένος να συμμαχήσει με τον Λόκι. Αλλά και πάλι οι δυο τους αποδεικνύονται ανίκανοι να νικήσουν την παντοδύναμη και αδίστακτη αδερφή τους Χέλα, η οποία κάθεται πλέον στο θρόνο του Όντιν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Λευκός Θόρυβος

Άνιση και αναποτελεσματικά πιστή μεταφορά ενός επιθετικά σατιρικού μυθιστορήματος του Ντον ΝτεΛίλο, από το οποίο επιβιώνουν μόνο θραύσματα των φιλοσοφικών ιδεών και σπίθες της βιτριολικής ευφυίας του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
08/12/2022

R.M.N.

Υποδειγματικό σινεμά ρεαλισμού ιδωμένο με όρους θρίλερ, όχι όμως με την αιχμηρότητα που μας έχει συνηθίσει ο Κριστιάν Μουντζίου.

Καραγκιόζης the Movie

Μια καλοπροαίρετη μεταφορά του θεάτρου σκιών, η οποία εγκλωβίζεται στην προσπάθειά της να αποδειχθεί ταυτόχρονα μοντέρνα και πιστή στο πρωτότυπο έργο.

Πιο Πολύ Από Ποτέ

Προσωπικές επιλογές και ευθύνες συγκρούονται υπόκωφα στο εσωτερικό μιας βραδύκαυστης, χαμηλόφωνης ταινίας που, μέσα από το θάνατο και τα μάτια της υπέροχης Βίκι Κριπς, κοιτάει τη ζωή κατάματα.

Η Ιστορία της Γυναίκας μου

Μυθιστορηματικών διαστάσεων ερωτικό δράμα, η αυστηρή, καλλιγραφική αισθητική του οποίου αγωνίζεται να του προσδώσει φρεσκάδα, χυμούς και συναίσθημα.

Οι Πέντε Διάβολοι

Καθώς ένας απαγορευμένος έρωτας συναντά μια ιστορία ενηλικίωσης, ένα οικογενειακό δράμα μετατρέπεται ευρηματικά σε μια τόσο επώδυνη όσο και τρυφερή ονειρική φαντασία.

Στο Σκοτάδι

Αληθινή ιστορία που ξεπερνάει τα κλισέ μιας νατουραλίστικης πολιτικής καταγγελίας, μπολιάζοντας το οικογενειακό δράμα της με στοιχεία ταινίας θρίλερ.