Ο Σωματοφύλακας του Εκτελεστή

2,5

Η εξωφρενική υπόθεση της ταινίας του δοκιμασμένου στο είδος της περιπέτειας Πάτρικ Χιούζ («Οι Αναλώσιμοι 3») δικαιώνεται από την ορμητική απελευθέρωση δράσης στη μεγάλη οθόνη με γερές δόσεις χιούμορ.

Ο Σωματοφύλακας του Εκτελεστή

«Ποιος είναι χειρότερος, εκείνος που σκοτώνει τους κακούς ή εκείνος που τους προστατεύει;» Αυτό το δίλημμα θέτει ο πληρωμένος εκτελεστής Ντάριους Κινκέιντ (Σάμιουελ Τζάκσον) στο σωματοφύλακά του –για μια μέρα- Μάικλ Μπράις (Ράιαν Ρέινολντς) προτού ξεσπάσει ένα εξωπραγματικό κυνηγητό στα στενά, και το ποτάμι, του Άμστερνταμ.

Ο Σωματοφύλακας του Εκτελεστή - εικόνα 1

Προηγουμένως οι ζωές τους είχαν συνδεθεί όταν ο πρώτος χρειάστηκε την πρώτης τάξεως προστασία του δεύτερου ώστε να παρευρεθεί σώος στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης και να καταθέσει εναντίον ενός στυγερού ανατολικοευρωπαίου δικτάτορα (Γκάρι Όλντμαν) που βρίσκεται στο εδώλιο, κίνηση που εξασφαλίζει την αποφυλάκιση της γυναίκας του (Σάλμα Χάγιεκ).

Η εξωφρενική υπόθεση της ταινίας του δοκιμασμένου στο είδος της περιπέτειας Πάτρικ Χιούζ («Οι Αναλώσιμοι 3») δικαιώνεται από την ορμητική απελευθέρωση δράσης στη μεγάλη οθόνη με γερές δόσεις χιούμορ. Η χημεία των Ρέινολντς και Τζάκσον ευθύνεται για την επιτυχημένη μίξη εκρήξεων και gags, καθώς οι δυο τους φαίνεται να απολαμβάνουν στο μέγιστο έναν ανεπίσημο διαγωνισμό καλύτερης ατάκας με φόντο τα ανταλλασόμενα πυρά σε γραφικές ευρωπαϊκές πόλεις. Οι αβίαστες ερμηνείες τους αναδύουν αέρα... «Deadpool» για τον Ρέινολντς, ενώ ο Τζάκσον επιδίδεται σε παραλλαγές τις αγαπημένης του βρισιάς, το σήμα κατατεθέν του ηθοποιού.

Οι σκηνές δράσεις καταλαμβάνουν ως όφειλαν την πλειονότητα του κινηματογραφικού χρόνου, η αφήγηση όμως αποδυναμώνεται από ένα περιττό ρομάντσο μεταξύ του Μπράις και μιας αστυνομικού της Interpol, αλλά και των τελείως πληροφοριακών flashback. Από τη μεριά τους οι ερμηνείες των Χάγιεκ και του σχεδόν αγνώριστου Όλντμαν θα ξεχαστούν μάλλον πολύ σύντομα. Και όμως, χάρη στο ακομπλεξάριστο και feelgood ύφος του, ο «Σωματοφύλακας του Εκτελεστή» ανταποκρίνεται στις προσδοκίες.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 111΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Σωματοφύλακας του Εκτελεστή

The Hitman's Bodyguard
2,5
  • Περιπέτεια
  • 2017
  • Διάρκεια: 111 '
  • Πάτρικ Χιούζ

Ένας σωματοφύλακας αναλαμβάνει την προστασία του μισητού εχθρού του για ένα εικοσιτετράωρο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.