Και ο Θεός να Βάλει το Χέρι του!

1

Υποτυπώδες σενάριο που στήνεται γύρω από λαϊκό χιούμορ σεφερλίδικου επιπέδου χωρίς στοιχειώδη έμπνευση ή έστω πρωτοτυπία.

Και ο Θεός να Βάλει το Χέρι του!

Ο Κέκο Τζαλόνε σκαρώνει διακοπές στην επαρχιακή Ιταλία με το γιο του, δίχως λεφτά, που τον οδηγούν σε αναπάντεχες και σουρεαλιστικές καταστάσεις.

Και ο Θεός να Βάλει το Χέρι του! - εικόνα 1

Από το 2013(!) έρχεται η δεύτερη ταινία σε ένα καλοκαίρι με πρωταγωνιστή τον Ιταλό κωμικό Κέκο Ζαλόνε, έπειτα από την εξίσου «θεϊκή» ταινία «Πού πάω, Θεέ μου;». Στις νέες του... περιπέτειες ο Ζαλόνε βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο κι έτσι αποφασίζει μαζί με το γιο του να πάνε διακοπές στην επαρχία παρόλο που είναι παντελώς άφραγκος. Στο ταξίδι τους χαρτογραφείται το σύνολο της ιταλικής κοινωνίας χάρη στο ταλέντο του Ζαλόνε να ανεβοκατεβαίνει σαν αίλουρος στην ταξική πυραμίδα, κάτι που οδηγεί σε σουρεαλιστικές καταστάσεις.

Τα ευτράπελα στα οποία βρίσκεται συνεχώς μπλεγμένος αποδεικνύουν πως η τρομακτική αυτοπεποίθηση και το θράσος αρκούν για να βρεθείς από ένα χωριό δίχως ηλεκτρικό σε μια υπερπολυτελή έπαυλη. Το υποτυπώδες σενάριο, όμως, στήνεται γύρω από το λαϊκό χιούμορ σεφερλίδικου επιπέδου, χαρακτηριστικό του Ζαλόνε, χωρίς όμως εν προκειμένω να παρουσιάζει στοιχειώδη έμπνευση ή έστω κάποια πρωτοτυπία. Η κωμωδία, που ξεπέρασε σε εισιτήρια στην Ιταλία το «Η Ζωή είναι Ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι, αναπαράγει στερεότυπα ανέκδοτα και δοκιμασμένες συνταγές που εξυπηρετούν κινηματογραφικά εφήμερα το σκοπό τους.

Ιταλία. 2013. Διάρκεια: 87΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ ΦΙΛΜ.

Περισσότερες πληροφορίες

Και ο Θεός να Βάλει το Χέρι του!

Sole a Catinelle
1
  • Κωμωδία
  • 2013
  • Διάρκεια: 87 '
  • Τζενάρο Νουνζιάντε

Ο Κέκο Τζαλόνε σκαρώνει διακοπές στην επαρχιακή Ιταλία με το γιο του, δίχως λεφτά, που τον οδηγούν σε αναπάντεχες και σουρεαλιστικές καταστάσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Μπραντ Πιτ εναντίον δεινοσαύρων

Απογοητευτικό ξεκίνημα για το "Jurassic World: Αναγέννηση" και εύκολη πρωτιά ξανά για το γκαζωμένο "F1: Η Ταινία", την παράσταση όμως στα ταμεία έκλεψε ένας... σαλεμένος Γάλλος ψυχίατρος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
08/07/2025

Τι νέο θα δούμε από αυτή την Πέμπτη (10/07) στα θερινά σινεμά

Όλες οι καινούριες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 10 Ιουλίου.

"Οι Μπαλκονάτες": επιστροφή στο γυναικείο βλέμμα

Η νέα κωμωδία που γρήγορα μετατρέπεται σε θρίλερ έρχεται στους κινηματογράφους από το Cinobo.

Το καλοκαίρι επιστρέφει με το 8ο Stroggylo Open Air Film Festival

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με όλες τις αγαπημένες, νέες και κλασικές ταινίες.

Φόβος και τρόμος στο 15ο Athens Open Air Film Festival!

Η Ακαδημία Πλάτωνος γίνεται το φόντο για μια horror ολονυκτία με τρεις ταινίες που στοίχειωσαν τη δεκαετία του ’80.

Λένε πως αυτή είναι η πιο ρομαντική ταινία με καρχαρίες που γυρίστηκε ποτέ

Και πότε κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους.

Κινηματογραφικές διαδρομές γυναικών μέσα από την κινούμενη εικόνα

Ένα ακόμη επεισόδιο του κύκλου "Προβολές της Ιστορίας. Αρχαιολογίες της κίνησης" από το Ethnofest και το Ινστιτούτο Γκαίτε.