Και ο Θεός να Βάλει το Χέρι του!

1

Υποτυπώδες σενάριο που στήνεται γύρω από λαϊκό χιούμορ σεφερλίδικου επιπέδου χωρίς στοιχειώδη έμπνευση ή έστω πρωτοτυπία.

Και ο Θεός να Βάλει το Χέρι του!

Ο Κέκο Τζαλόνε σκαρώνει διακοπές στην επαρχιακή Ιταλία με το γιο του, δίχως λεφτά, που τον οδηγούν σε αναπάντεχες και σουρεαλιστικές καταστάσεις.

Και ο Θεός να Βάλει το Χέρι του! - εικόνα 1

Από το 2013(!) έρχεται η δεύτερη ταινία σε ένα καλοκαίρι με πρωταγωνιστή τον Ιταλό κωμικό Κέκο Ζαλόνε, έπειτα από την εξίσου «θεϊκή» ταινία «Πού πάω, Θεέ μου;». Στις νέες του... περιπέτειες ο Ζαλόνε βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο κι έτσι αποφασίζει μαζί με το γιο του να πάνε διακοπές στην επαρχία παρόλο που είναι παντελώς άφραγκος. Στο ταξίδι τους χαρτογραφείται το σύνολο της ιταλικής κοινωνίας χάρη στο ταλέντο του Ζαλόνε να ανεβοκατεβαίνει σαν αίλουρος στην ταξική πυραμίδα, κάτι που οδηγεί σε σουρεαλιστικές καταστάσεις.

Τα ευτράπελα στα οποία βρίσκεται συνεχώς μπλεγμένος αποδεικνύουν πως η τρομακτική αυτοπεποίθηση και το θράσος αρκούν για να βρεθείς από ένα χωριό δίχως ηλεκτρικό σε μια υπερπολυτελή έπαυλη. Το υποτυπώδες σενάριο, όμως, στήνεται γύρω από το λαϊκό χιούμορ σεφερλίδικου επιπέδου, χαρακτηριστικό του Ζαλόνε, χωρίς όμως εν προκειμένω να παρουσιάζει στοιχειώδη έμπνευση ή έστω κάποια πρωτοτυπία. Η κωμωδία, που ξεπέρασε σε εισιτήρια στην Ιταλία το «Η Ζωή είναι Ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι, αναπαράγει στερεότυπα ανέκδοτα και δοκιμασμένες συνταγές που εξυπηρετούν κινηματογραφικά εφήμερα το σκοπό τους.

Ιταλία. 2013. Διάρκεια: 87΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ ΦΙΛΜ.

Περισσότερες πληροφορίες

Και ο Θεός να Βάλει το Χέρι του!

Sole a Catinelle
1
  • Κωμωδία
  • 2013
  • Διάρκεια: 87 '
  • Τζενάρο Νουνζιάντε

Ο Κέκο Τζαλόνε σκαρώνει διακοπές στην επαρχιακή Ιταλία με το γιο του, δίχως λεφτά, που τον οδηγούν σε αναπάντεχες και σουρεαλιστικές καταστάσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 29/9

Μια επική περιπέτεια και τέσσερις ακόμα τίτλοι προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/09/2022

Ο Ομάρ Ελ Ζοχάιρι κάνει την πατριαρχία "Φτερά και Πούπουλα"

Συνομιλούμε με το σκηνοθέτη του πρωτότυπου αιγυπτιακού δράματος όπου ο Μαγικός ρεαλισμός συναντά κοινωνική καταγγελία.

Ο Χρήστος Μασσαλάς, η Έλσα Λεκάκου και το θεαματικό "Broadway"

Το "α" συνάντησε το σκηνοθέτη και την πρωταγωνίστρια της εντυπωσιακής ελληνικής ταινίας, στην οποία η συνοχή ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας χορευτών – πορτοφολάδων που έχει ως ορμητήριο ένα εγκαταλελειμμένο αθηναϊκό θέατρο αρχίζει να καταρρέει εξαιτίας της άφιξης ενός νέου προσώπου.

Broadway

Αλμοδοβαρικό δράμα με αφηγηματική ευρηματικότητα και φρεσκάδα. Αν και χωρίς ολοκληρωμένες σεναριακές ιδέες, εντυπωσιάζει ως πολλά υποσχόμενο σκηνοθετικό ντεμπούτο.

Φτερά και Πούπουλα

Μεγάλο Βραβείο της "Εβδομάδας Κριτικής" των Καννών για μια αθόρυβη σουρεαλιστική σάτιρα που ανατέμνει βιτριολικά την αιγυπτιακή πραγματικότητα.

Μην Ανησυχείς Αγάπη Μου

Το American dream ως αστικός εφιάλτης και ένα ψυχολογικό θρίλερ που δεν ξέρει να διαχειριστεί, σεναριακά και σκηνοθετικά, τις ιδέες του, οδηγούμενο σε μια αυτοκαταστροφική, παρωδιακή σχεδόν κορύφωση.

Η Συγκάλυψη

Τυπικό - ατμοσφαιρικό και κοινωνικά καταγγελτικό - Nordic noir, βασισμένο στη λογοτεχνική σειρά "Τμήμα Q" του Γιούσι Άντλερ – Όλσεν. Έχουν προηγηθεί τέσσερις δανέζικες ταινίες (2013-18) με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.