Τι Όμορφη Μέρα, Θεέ μου!

1,5

Το ιταλικό φαινόμενο «Κέκο Ζαλόνε» σε παλιότερη, εξίσου φαρσική, μα λιγότερο ευρηματική και αστεία κωμωδία από το «Πού Πάω, Θεέ μου;».

Τι Όμορφη Μέρα, Θεέ μου!

Το ιταλικό φαινόμενο «Κέκο Ζαλόνε» σε παλιότερη, εξίσου φαρσική, μα λιγότερο ευρηματική και αστεία κωμωδία από το «Πού Πάω, Θεέ μου;».

Τι Όμορφη Μέρα, Θεέ μου! - εικόνα 1

Συν-σεναριογράφος και πρωταγωνιστής μόλις τεσσάρων ταινιών, ο Κέκο Ζαλόνε αποτελεί ένα ιταλικό­ εμπορικό φαινόμενο, καθώς το «Πού Πάω, Θεέ μου;» (2016) και το (προσεχώς κοντά σας) «Και ο Θεός να Βάλει το Χέρι του» (2013) έχουν αναδειχτεί στις μεγαλύτερες εγχώριες επιτυχίες όλων των εποχών (σε απόλυτα νούμερα) στη γείτονα χώρα. Πριν από αυτές, γιγάντιο σουξέ­ γνώρισε και το «Τι Όμορφη Μέρα­…», μια φαρσοκωμωδία της σειράς, με τον Ζαλόνε να υποδύεται, ως… Κέκο Ζαλόνε, έναν αδέξιο­ Μιλανέζο που αναλαμβάνει χρέη υπευθύνου ασφαλείας ενός καρδιναλίου και γίνεται στόχος ισλαμιστών τρομοκρατών, οι οποίοι θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν για να ανατινάξουν τον καθεδρικό της πόλης.

Κάτι ανάμεσα σε επιθεωρητή Κλουζό και Μάρκο Σεφερλή, ο αδιόρθωτος γκαφατζής Ζαλόνε αποτελεί τη μοναδική κωμική ατραξιόν μιας εντελώς σχηματικής πλοκής, όπου οι πιο ξεπερασμένες παρεξηγήσεις προσπαθούν να εκβιάσουν τα εύκολα χάχανα. Μια στις τόσες μια έξυπνη ατάκα ή μια απρόσμενη σατιρική αιχμή έχουν το επιθυμητό αστείο αποτέλεσμα –μια και ο Ζαλόνε διαθέτει στόφα κινηματογραφικού κωμικού–, αλλά το σύνολο είναι σαφώς λιγότερο διασκεδαστικό από το περσινό «Πού Πάω, Θεέ μου;».

Ιταλία. 2011. Διάρκεια: 97΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Τι Όμορφη Μέρα Θεέ μου!

Che Bella Giornata
1,5
  • Κωμωδία
  • 2011
  • Διάρκεια: 97 '
  • Τζενάρο Νουνζιάντε

Ο εντελώς αδέξιος Κέκο αναλαμβάνει χρέη υπευθύνου ασφαλείας ενός καρδιναλίου και γίνεται στόχος ισλαμιστών τρομοκρατών, οι οποίοι θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν για να ανατινάξουν τον καθεδρικό του Μιλάνου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.