Άγγελοι

Κιτσάτη μεταφορά ενός εφηβικού μπεστ σέλερ φαντασίας, η οποία κάνει το «Λυκόφως» να μοιάζει με το «Όσα Παίρνει ο Άνεμος».

Άγγελοι

Κιτσάτη μεταφορά ενός εφηβικού μπεστ σέλερ φαντασίας, η οποία κάνει το «Λυκόφως» να μοιάζει με το «Όσα Παίρνει ο Άνεμος».

Άγγελοι - εικόνα 1

Η Αμερικανίδα Λόρεν Κέιτ­ είναι μία από τις λίγες συγγρα­φείς που, ανάμεσα σε αμέτρητους άλλους και άλλες, κατάφεραν να γνωρίσουν επιτυχία αντιγράφοντας τη νεο-ρομαντική συνταγή φαντασίας της Στέφανι Μέγερ και του «Λυκόφωτος». Πρώτο κεφάλαιο της χρυσοφόρας τετραλογίας της, το «Fallen» ακολουθεί τη 17χρονη Λουσίντα, η οποία έπειτα από ένα τραγικό συμβάν οδηγείται σε ένα πολυτελές «αναμορφωτήριο», όπου δύο νεαροί με προαιώνιο παρελθόν ανταγωνίζονται για το ποιος θα την κερδίσει. Γλυκερό «Άρλεκιν» που κάνει το «Λυκόφως» να μοιάζει με... Ονορέ ντε Μπαλζάκ, το βιβλίο μεταφέρεται στην οθόνη με περίσσιο κιτς και μια ψευτο­-θριλερίστικη, διαφημιστική αισθητική που ανακατεύει θεούς, διαβόλους, σασπένς, ρομάν­τζο, απίστευτη αφέλεια και τρελό γέλιο, σε ένα «να κατέβουν οι αγγέ­λοι να χορέψουν τσιφτετέλι» σινε-πανδαιμόνιο χωρίς κακόγουστο προηγούμενο.

ΗΠΑ, Ουγγαρία. 2016. Διάρκεια: 91΄. Διανομή: SEVEN FILMS, ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Άγγελοι

Fallen
  • Φαντασίας
  • 2016
  • Διάρκεια: 91 '
  • Σκοτ Χικς

Έπειτα από ένα τραγικό συμβάν μια 17χρονη που βλέπει σκοτεινά οράματα οδηγείται σε ένα πολυτελές «αναμορφωτήριο», όπου δύο νεαροί με… προαιώνιο παρελθόν ανταγωνίζονται για το ποιος θα την κερδίσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.

"Ίχνη αιωνιότητας: Θόδωρος Αγγελόπουλος": Μια ημερίδα για το έργο του σπουδαίου σκηνοθέτη

Στην ημερίδα θα παρουσιάσουν κεντρικές εισηγήσεις των Βρασίδα Καραλή και Sylvie Rollet που έχουν μελετήσει σε βάθος το καλλιτεχνικό έργο και τη γλώσσα του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη.