Πέντρο Νούλα

2

Συμπαθητική μα ανολοκλήρωτη προσπάθεια για ένα ελληνικό νεο-νουάρ με στοιχεία δραματικού θρίλερ.

Πέντρο Νούλα

Συμπαθητική μα ανολοκλήρωτη προσπάθεια για ένα ελληνικό νεο-νουάρ με στοιχεία δραματικού θρίλερ.

Πέντρο Νούλα - εικόνα 1

Έχοντας σπουδάσει και δουλέψει στην Ιταλία, ο Κάρολος Ζωναράς επέστρεψε πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες στην Ελλάδα και σκηνοθέτησε διαφημιστικά, ντοκιμαντέρ και τα νεο-νουάρ «Ο Γιος του Τσάρλι» και «Μπιγκ Χιτ». Πιστός σε ένα κινηματογραφικό είδος με μηδενική ελληνική προϊστορία, προσπαθεί μέσα από τις ταινίες του να περιγράψει έναν κόσμο, στα όρια του νόμου και της κοινωνικής αποδοχής, που αναζητά την ταυτότητά του μέσα από δικούς του ηθικούς κώδικες και διφορούμενες πρακτικές επιβίωσης.

Γυμνές και σε πολλά σημεία απλοϊκές, οι άνισες ταινίες του υπηρετούν το genre με τιμιότητα, ακριβώς όπως και το «Πέντρο Νούλα», στο οποίο ένας νεαρός άντρας συνέρχεται έπειτα από αυτοκινητικό ατύχημα. Χωρίς να θυμάται το παρελθόν του, ξεκινά να μάθει ποιος είναι έχοντας στη διάθεσή του ένα δικό του ιταλικό διαβατήριο, ένα σπασμένο κινητό, μια επιταγή και τη φωτογραφία μιας γυναίκας. Η πορεία του τον οδηγεί στα νυχτερινά κέντρα και στον υπόκοσμο, όπου ένας ρεαλισμός αλά Γιάννης Οικονομίδης (λέμε τώρα…), το κλασικό αστυνομικό θρίλερ και μια άτσαλα στρωμένη πλοκή συνθέτουν μια συμπαθητική μα ανολοκλήρωτη προσπάθεια για ένα ελληνικό σινεμά είδους, με σινεφίλ όσο και κοινωνικές αναφορές.

Ελλάδα. 2016. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Πέντρο Νούλα

2
  • Θρίλερ
  • 2016
  • Διάρκεια: 98 '
  • Κάρολος Ζωναράς

Ένας νεαρός άντρας συνέρχεται έπειτα από αυτοκινητικό ατύχημα. Χωρίς να θυμάται τίποτα για το παρελθόν του, ξεκινά να μάθει ποιος είναι έχοντας στη διάθεσή του ένα δικό του ιταλικό διαβατήριο με το όνομα «Πέντρο Νούλα», ένα σπασμένο κινητό, μια επιταγή και τη φωτογραφία μιας γυναίκας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.