Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης

2,5

Διδακτικό και ρομαντικό μοντέρνο παραμύθι με γαλλική φινέτσα, το οποίο απευθύνεται κυρίως στο ανήλικο κοινό.

Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης

Διδακτικό και ρομαντικό μοντέρνο παραμύθι με γαλλική φινέτσα, το οποίο απευθύνεται κυρίως στο ανήλικο κοινό.

Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης - εικόνα 1

Στη Γαλλία του 1879 η μικρή Φελίσια, που έχει πάθος με το χορό, και ο φίλος της Βίκτορ, ο οποίος θέλει να γίνει μεγάλος εφευρέτης, το σκάνε από το ορφανοτροφείο στη Βρετάνη και καταφθάνουν στο Παρίσι, αποφασισμένοι να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Η γαλλική πρωτεύουσα την εποχή που χτιζόταν ο πύργος του Άιφελ μοιάζει με μια χώρα ανάμεσα στο μύθο και στην πραγματικότητα, ακριβώς όπου πατάει δηλαδή και η πρώτη σκηνοθετική δουλειά του τηλεοπτικά έμπειρου Ερίκ Σιμέρ και του animator Ερίκ Βαρέν, από τους επικεφαλής σχεδιαστές του «Τρίο της Μπελβίλ».

Με ποιότητα παραγωγής που έχει λίγα πράγματα να ζηλέψει από καρτούν αμερικανικού στούντιο, η «Μπαλαρίνα…» χειρίζεται με mainstream ευθύτητα, διδακτισμό παιδικού παραμυθιού και γαλλική φινέτσα το προβλέψιμο στόρι. Δίνει έμφαση στα ιστορικά στοιχεία, τα οποία δένει με έναν παλιομοδίτικο, ταιριαστό με τις ιδέες του 18ου αιώνα ρομαντισμό, όπως και στις χορευτικές λεπτομέρειες της περιπέτειας της Φελίσια, με την μπαλαρίνα Ορελί Ντιπόν να της «δανείζει» τις αέρινες κινήσεις της. Χαριτωμένη όσο και παιδιάστικα ζωηρή, απευθύνεται κυρίως στο ανήλικο κοινό χωρίς να υποτιμά ούτε τη νοημοσύνη ούτε την πολυπλοκότητα των συναισθημάτων του.

Γαλλία, Καναδάς. 2016. Διάρκεια: 89΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης

Ballerina
2,5
  • Animation
  • 2016
  • Διάρκεια: 89 '
  • Έρικ Σάμερ

Στη Γαλλία του 1879 η μικρή Φελίσια, που έχει πάθος με το χορό, και ο φίλος της Βίκτορ, ο οποίος θέλει να γίνει μεγάλος εφευρέτης, το σκάνε από το ορφανοτροφείο στη Βρετάνη και καταφθάνουν στο Παρίσι, αποφασισμένοι να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.