Το Μέλλον

3

Το πολυσύνθετο, διασκεδαστικό πορτρέτο μιας διανοούμενης (η Ιπέρ σε άλλο ένα ερμηνευτικό ρεσιτάλ), αντιμέτωπης με την αληθινή, καθημερινή πραγματικότητα.

Το Μέλλον

Καθηγήτρια φιλοσοφίας και παντρεμένη με δύο παιδιά, η παθιασμένη με τη δουλειά και τους γύρω της Ναταλί πρέπει να βρει χρόνο να φροντίσει και την κτητική μητέρα της. Όταν ο άντρας της της ανακοινώνει πως έχει ερωμένη, εκείνη πρέπει να επανεκτιμήσει τη ζωή της από την αρχή. Βραβείο σκηνοθεσίας στο Βερολίνο για το πολυσύνθετο, διασκεδαστικό πορτρέτο μιας διανοούμενης (η Ιπέρ σε άλλο ένα ερμηνευτικό ρεσιτάλ), αντιμέτωπης με την αληθινή, καθημερινή πραγματικότητα.

Το Μέλλον - εικόνα 1

Αν υπάρχει κάποιος κινηματογραφικός ρόλος ο οποίος μπορεί να κομπλάρει την Ιζαμπέλ Ιπέρ, δεν έχει γραφτεί ακόμη. Απολαυστική­ για άλλη μία φορά, η Γαλλίδα σταρ πατινάρει δεξιοτεχνικά πάνω στο λεπτό πάγο της διακριτικά σαρκαστικής κομεντί, δεν χάνει ούτε ένα ερμηνευτικό ημιτόνιο και είναι σαρωτική ως παθιασμένη με τη δουλειά και τους γύρω της καθηγήτρια φιλοσοφίας, παντρεμένη, με δύο παιδιά, η οποία πρέπει να βρει χρόνο να φροντίσει και την κτητική μητέρα της. Όταν όμως ο άντρας της της ανακοινώνει πως έχει ερωμένη, η αρχή μιας σειράς συμβάντων που την προσγειώνουν στην πραγματικότητα, η Ναταλί πρέπει να επανεκτιμήσει τη ζωή της από την αρχή.

Η Μία Χάνσεν-Λαβ κόβει (κερδίζοντας το βραβείο σκηνοθεσίας στο Βερολίνο), η Ιπέρ ράβει και μαζί κεντάνε το πολυσύνθετο, δια­σκεδαστικό πορτρέτο μιας διανοούμενης αντιμέτωπης με την πεζή καθημερινότητα. Εκεί όπου οι μεγάλοι φιλόσοφοι δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με τις κοινότοπες ανθρώπινες ανάγκες, το αστείο ξεπηδά μέσα από τις πιο απρόοπτες αναποδιές και οι απλούστερες απαντήσεις είναι σχεδόν πάντα και οι σωστότερες.

Γαλλία. 2016. Διάρκεια: 102΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Μέλλον

L' Avenir / Things to Come
3
  • Δραματική
  • 2016
  • Διάρκεια: 102 '
  • Μία Χάνσεν - Λαβ

Καθηγήτρια φιλοσοφίας και παντρεμένη με δύο παιδιά, η παθιασμένη με τη δουλειά και τους γύρω της Ναταλί πρέπει να βρει χρόνο να φροντίσει και την κτητική μητέρα της. Όταν ο άντρας της της ανακοινώνει πως έχει ερωμένη, εκείνη πρέπει να επανεκτιμήσει τη ζωή της από την αρχή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο μικρομηκάς Νίκος Κολιούκος στο Φεστιβάλ των Καννών

Ο σκηνοθέτης με την ταινία "Το Χάος που Άφησε Πίσω της" συμμετέχει στο τμήμα La Cinef.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
24/04/2024

Το Ταινιόραμα στο Άστυ επιστρέφει "φορτωμένο" αριστουργήματα

Ο ετήσιος σινεφίλ μαραθώνιος στο υπόγειο της πλατείας Κοραή πλησιάζει.

Μια σπουδαία τιμή στην Αντουανέττα Αγγελίδη από τα Anthology Film Archives

Η κορυφαία δημιουργός τιμάται με ένα από τα σημαντικότερα βραβεία στο χώρο του πειραματικού σινεμά.

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.