Jack Reacher: Ποτέ μη Γυρίζεις Πίσω

1,5

Μια περιπέτεια που αστοχεί υποδειγματικά στα πεδία της υποκριτικής, της σκηνοθεσίας και του σεναρίου.

Jack Reacher: Ποτέ μη Γυρίζεις Πίσω

Ο πρώην αξιωματικός της στρατιωτικής αστυνομίας Τζακ Ρίτσερ, η ταγματάρχης Τέρνερ και η 15χρονη Σαμάνθα προσπαθούν να ξεσκεπάσουν μια φονική σκευωρία που έχει στήσει μια σκοτεινή εταιρεία πολεμικού υλικού, σε μια περιπέτεια που αστοχεί υποδειγματικά στα πεδία της υποκριτικής, της σκηνοθεσίας και του σεναρίου.

Jack Reacher: Ποτέ μη Γυρίζεις Πίσω - εικόνα 1

Σίκουελ για ακόμη έναν παραστρατιωτικό αντιήρωα. Εδώ μιλάμε για τον Τζακ Ρίτσερ, τον οποίο εμπνεύστηκε ο Άγγλος συγγραφέας Λι Τσάιλντ, μετατρέποντας τον σε πρωταγωνιστή των μπεστ σέλερ του. Ο πρώην αξιωματικός της στρατιωτικής αστυνομίας και νυν drifter, στη δεύτερη προσωπική του ταινία, επιστρέφει στην παλιά του βάση για να ξεδιαλύνει μια σκευωρία που έχει στηθεί εις βάρος της ταγματάρχη Τέρνερ. Οι δυο τους μαζί με τη 15χρονη Σαμάνθα, που ενδέχεται να είναι κόρη του Ρίτσερ (!), ξεκινούν μιαν άνιση μάχη απέναντι σε μια σκοτεινή εταιρεία πολεμικού υλικού.

Τώρα, πώς καταφέρνει μια πατενταρισμένη χολιγουντιανή περιπέτεια να πετύχει μια τόσο σοβαρή αστοχία κινηματογραφικού υλικού είναι πραγματικά αξιοπερίεργο. Διότι τίποτα δεν λειτουργεί σωστά σε αυτό το απόλυτο στρατιωτικό μπέρδεμα. Η χημεία Κρουζ - Σμάλντερς είναι αδρανής, η σκηνοθεσία του Έντουαρντ Ζούικ­ υπόδειγμα προχειρότητας και λανθασμένης πλανοθεσίας, ειδικά στις σκηνές δράσεις, ενώ το σενάριο μπάζει από παντού, από την υποπλοκή με την –είμαι δεν είμαι– κόρη του Ρίτσερ, τους δεκάδες αδικαιολόγητα ξαπλωμένους κακούς, που είναι περισσότεροι και από τους τζαζίστες στη Νέα Ορλεάνη, μέχρι την πανεύκολη λύση του μυστηρίου.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 118΄. Διανομή: U.I.P.

Περισσότερες πληροφορίες

Jack Reacher: Ποτέ μη Γυρίζεις Πίσω

Jack Reacher: Never Go Back
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2016
  • Διάρκεια: 118 '
  • Έντουαρντ Ζούικ

Ο πρώην αξιωματικός της στρατιωτικής αστυνομίας Τζακ Ρίτσερ επιστρέφει στην παλιά του βάση για να ξεδιαλύνει μια σκευωρία που έχει στηθεί εις βάρος της ταγματάρχη Τέρνερ. Οι δυο τους μαζί με τη 15χρονη Σαμάνθα ξεκινούν μιαν άνιση μάχη απέναντι σε μια σκοτεινή εταιρεία πολεμικού υλικού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τρεις βετεράνοι ταξιτζήδες αφηγούνται την ιστορία των αθηναϊκών δρόμων

Ένα λυρικό πορτρέτο της σύγχρονης Αθήνας μέσα από τις ζωές τριών βετεράνων ταξιτζήδων. Αυτό είναι το "Δρόμος Αλλού" της Ειρήνης Βουρλούμη που έρχεται στον Δαναό τον Οκτώβριο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
22/09/2026

Ελληνικό box office: Τρόμος στις καλοκαιρινές αίθουσες

Το κακό εξαπλώθηκε στα σινεμά, αλλά όχι όσο το επιθυμούσαν όλοι, μιας και το καινούργιο "Resident Evil" άνοιξε με 22.546 εισιτήρια, ενώ οι υπόλοιπες πρεμιέρες έμειναν σε χαμηλές επιδόσεις.

Πέντε σπουδαίες αφορμές για θερινό σινεμά αυτή την εβδομάδα

Τα θερινά σινεμά εξακολουθούν να αποτελούν την τέλεια ευκαιρία να απολαύσουμε ορισμένες ενδιαφέρουσες ταινίες που παίζουν αυτό το διάστημα.

Αξίζει να πας σινεμά για τον "Κωδικό Τεχεράνη";

Μια ομάδα πρώην πρακτόρων της CIA ξεκινά μια γεμάτη ρίσκα αποστολή στο Ιράν προκειμένου να φυγαδεύσει μια νεαρή ακτιβίστρια και να βρει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

"Μόλις Ξαναχώρισα": Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας ρομαντικής κωμωδίας

Η Ζέτα Μακρυπούλια και ο Γιάννης Τσιμιτσέλης επιστρέφουν σε μια ιστορία γεμάτη έρωτα, χιούμορ και ανατροπές, φέρνοντας ξανά στην οθόνη το αγαπημένο σύμπαν του "Μόλις Ξαναχώρισα".

Κι αν το Resident Evil είναι η καλύτερη video game ταινία όλων των εποχών;

Το να βλέπεις το Resident Evil του Ζακ Κρέγκερ έχει κάτι από αποκάλυψη. Σε κάνει να αναρωτιέσαι "τι στο καλό περιμέναμε τόσο καιρό;".

Τι νέο θα δούμε στα θερινά σινεμά από αυτή την Πέμπτη

"Λογική και Ευαισθησία", το "Κλάδεμα της Τριανταφυλλιάς", "Avengers: Endgame" κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (24/09-01/10)