Pele: Η Ιστορία Ενός Θρύλου

1,5

Μελοδραματικό εκτός και υπεραπλουστευτικό εντός του γηπέδου δοξαστικό για τον μεγάλο άσο, γυρισμένο σαν γιγάντιο διαφημιστικό.

Pele: Η Ιστορία Ενός Θρύλου

Ο πάμφτωχος Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο καταφέρνει να ξεπεράσει όλες τις κοινωνικές αντιξοότητες και, ως Πελέ, να οδηγήσει στα 18 του χρόνια την εθνική Βραζιλίας στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου. Μελοδραματικό εκτός και υπεραπλουστευτικό εντός του γηπέδου δοξαστικό για τον μεγάλο άσο, γυρισμένο σαν γιγάντιο διαφημιστικό.

Pele: Η Ιστορία Ενός Θρύλου - εικόνα 1

Με μοναδικό ανταγωνιστή τον Μαραντόνα, ο Πελέ είναι ο σπουδαιότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του λαοφιλέστερου αθλήματος. Η εντυπωσια­κότατη επαγγελματική καριέρα του (1956-1977) είχε μια εξίσου θεαματική εκκίνηση, καθώς δύο χρόνια μετά το συμβόλαιό του με τη Σάντος ο μόλις 18χρονος Πελέ οδηγούσε την εθνική Βραζιλίας στην –πρώτη– κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκεί εστιάζει και η βιογραφική ταινία των Ζίμπαλιστ (με βραβευμένη θητεία στο ντοκιμαντέρ), διηγούμενη πώς ο πάμφτωχος Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο πάλεψε ενάντια στις προκαταλήψεις, ξεπέρασε τις ταξικές διακρίσεις κι επέβαλε ως τρόπο παιχνιδιού την «τζίνγκα», ποδοσφαιρικό αυτοσχεδιασμό με καταγωγή από τους Αφρικανούς σκλάβους που επαναστάτησαν ενάντια στους Πορτογάλους δουλεμπόρους το 17ο αιώνα.

Σχετικά πιστό στα γεγονότα (ο Πελέ, αντίθετα απ’ ό,τι βλέπουμε, έπαιζε σε πολλές νεανικές ομάδες πριν από τη Σάντος), το φιλμ είναι ένα μελοδραματικό εκτός και υπεραπλουστευτικό εντός γηπέδου δοξαστικό για τον Βραζιλιάνο άσο, γυρισμένο σαν γιγάντιο διαφημιστικό. Ακραίο στιλιζάρισμα, επικολυρικές μουσικές, slow motion, εξεζητημένες γωνίες λήψης κι εντελώς σχηματικοί, θαρρείς βγαλμένοι από τελενοβέλα χαρακτήρες.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 107΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Pele: Η Ιστορία Ενός Θρύλου

Pele: Birth of a Legend
1,5
  • Δραματική
  • 2016
  • Διάρκεια: 107 '
  • Τζεφ και Μάικλ Ζίμπαλιστ

Ο πάμφτωχος Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο καταφέρνει να ξεπεράσει όλες τις κοινωνικές αντιξοότητες και, ως Πελέ, να οδηγήσει στα 18 του χρόνια την εθνική Βραζιλίας στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.