Έγκλημα στον Νείλο

2,5

Μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος της Αγκάθα Κρίστι με μια σπάνια ομάδα πρωτοκλασάτων ηθοποιών, αλλά μια συμβατική σκηνοθετική προσέγγιση.

Έγκλημα στον Νείλο

Μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος της Αγκάθα Κρίστι με μια σπάνια ομάδα πρωτοκλασάτων ηθοποιών, αλλά μια συμβατική σκηνοθετική προσέγγιση.

Έγκλημα στον Νείλο - εικόνα 1

Ο Ηρακλής Πουαρό απολαμβάνει την κρουαζιέ­ρα στον Νείλο, όμως η δολοφονία της Λινέτ Ρίτζγουεϊ, της πανέμορφης κληρονόμου μιας αμύθητης περιουσίας, διακόπτει απότομα τις διακοπές του. Προτού το πλοίο φτάσει στην επόμενη στάση του, ο μυθικός ντετέκτιβ πρέπει να εξιχνιάσει το στυγερό φόνο. Η μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος της Αγκάθα Κρίστι συγκέντρωσε μια σπάνια ομάδα πρωτοκλασάτων ηθοποιών.

Μετά τις εμπορικές επιτυχίες του «Ο Πύργος της Κολάσεως» (1974) και «Οι Περιπέτειες του Κινγκ Κονγκ» (1976) ο Τζον Γκίλερμιν ανέλαβε να καθοδηγήσει σκηνοθετικά αυτό το ασύλληπτο καστ. Μόνο που ο Άγγλος δημιουργός, σε αντίθεση με τα εντυπωσιακά εξωτερικά πλάνα των αιγυπτιακών ναών, αποτυγχάνει να δημιουργήσει μια κλειστοφοβική, αγωνιώδη ατμόσφαιρα εν πλω. Τα υποκειμενικά φλας μπακ δεν είναι πάντοτε επιτυχημένα, η ιστορία λύνεται χωρίς κορύφωση, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των σταρ παραμένουν αυτόφωτες.

Περισσότερες πληροφορίες

Έγκλημα στον Νείλο

Death on the Nile
2,5
  • Θρίλερ
  • 1978
  • Διάρκεια: 140 '
  • Τζον Γκίλερμιν

Ο Ηρακλής Πουαρό απολαμβάνει την κρουαζιέρα στον Νείλο, όμως η δολοφονία της Λινέτ Ρίτζγουεϊ, της πανέμορφης κληρονόμου μιας αμύθητης περιουσίας, σταματά απότομα τις διακοπές του. Προτού το πλοίο φτάσει στην επόμενη στάση του, ο μυθικός ντετέκτιβ πρέπει να εξιχνιάσει το στυγερό φόνο...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.