Έντι ο Αετός

2

Χιουμοριστική, σχεδόν καρτουνίστικη αναπαράσταση μιας αληθινής ιστορίας, η οποία δεν απογειώνεται ποτέ κινηματογραφικά.

Έντι ο Αετός

Χιουμοριστική, σχεδόν καρτουνίστικη αναπαράσταση μιας αληθινής ιστορίας, η οποία δεν απογειώνεται ποτέ κινηματογραφικά.

Έντι ο Αετός - εικόνα 1

Ανάμεσα στις εκατοντάδες αληθινές αθλητικές ιστορίες που θα μπορούσαν να μεταφερθούν στην οθόνη, αυτή του Έντι «ο Αετός» Έντουαρντς φαντάζει λίγο ξεχωριστή, αφού δεν είναι συνδεδεμένη με τον άνθρωπο ενός μεγάλου ρεκόρ ή μιας ιστορικής νίκης. Αντίθετα, αφορά σε έναν εκκεντρικό αθλητή που κατάφερε να ξεπεράσει (κατά πολύ) τον εαυτό του και να κλέψει την παράσταση όχι με τις επιδόσεις, αλλά με το θάρρος και την απενοχοποιημένη εμφάνισή του. Γιατί ο Έντουαρντς ήταν ένας ασθενικός κι ελάχιστα χαρισματικός Βρετανός νεαρός που ενάντια σε κάθε πιθανότητα προετοιμαζόταν σκληρά για να γίνει αστέρι στο άλμα του σκι.

Βρίσκοντας τον κατάλληλο προπονητή στο πρόσωπο του αντισυμβατικού πρώην πρωταθλητή Μπρόνσον Πίρι, δοκίμασε να ξεπεράσει –στην πραγματικότητα να συντρίψει– το ρεκόρ του και να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988. Φιλότιμος μα εντελώς αντισυμβατικός κι ο ίδιος, ο Έντι είναι ο πρωταγωνιστής μιας συμβατικά χιουμοριστικής βιογραφίας που, όμως, φτάνει στα όρια της καρτουνίστικης υπερβολής, φορτώνοντας με απλοϊκή γραφικότητα κάθε χαρακτήρα της. Βεβαρημένη επιπλέον με όλα τα διηγηματικά κλισέ, καταφέρνει μεν να μη χάσει εντελώς το ενδιαφέρον της, αλλά δεν απογειώνεται ποτέ κινηματογραφικά.

Μ. Βρετανία, ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 106΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Έντι ο Αετός

Eddie the Eagle
2
  • Βιογραφική
  • 2016
  • Διάρκεια: 106 '
  • Ντέξτερ Φλέτσερ

Ενάντια σε κάθε πιθανότητα, ο Έντι Έντουαρντς προετοιμάζεται για να γίνει πρωταθλητής στο άλμα του σκι. Βρίσκοντας τον κατάλληλο προπονητή στο πρόσωπο του αντισυμβατικού πρώην πρωταθλητή Μπρόνσον Πίρι, δοκιμάζει να ξεπεράσει κατά πολύ το ρεκόρ του και να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".