Περηφάνια και Προκατάληψη και Ζόμπι

2

Η Τζέιν Όστιν συναντά τον Τζορτζ Ρομέρο σε μια διασκεδαστική, ελάχιστα τρομακτική μικρού μήκους που μετά το πρώτο μισάωρο επαναλαμβάνει τον εαυτό της.

Περηφάνια και Προκατάληψη και Ζόμπι

Η Τζέιν Όστιν συναντά τον Τζορτζ Ρομέρο σε μια διασκεδαστική, ελάχιστα τρομακτική μικρού μήκους που μετά το πρώτο μισάωρο επαναλαμβάνει τον εαυτό της.

Περηφάνια και Προκατάληψη και Ζόμπι - εικόνα 1

Μετά το «Abraham Lincoln: Vampire Hunter», το οποίο μετέφερε χωρίς επιτυχία στην οθόνη ο Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ, ένα ακόμα παρωδιακό μυθιστόρημα του Αμερικανού Σεθ Γκράχαμ-Σμιθ ακολουθεί την ίδια τύχη ως περιπετειώδης κωμωδία τρόμου με κοστούμια εποχής. Σ’ αυτήν οι ήρωες του διασημότερου βιβλίου της Τζέιν Όστιν δηλώνουν άπαντες παρόντες σε μια Αγγλία του 19ου αιώνα πλημμυρισμένη από ζόμπι, η πλειονότητα των οποίων είναι μαντρωμένα σε ένα αποκλεισμένο από το στρατό Λονδίνο.

Έτσι, ενώ οι πέντε κόρες του κυρίου Μπένετ πρέπει να φροντίσουν να βρουν σύζυγο, οφείλουν ταυτόχρονα να προστατευτούν από τα ζόμπι, τα οποία πληθαίνουν διαρκώς γύρω τους. Ο ρομαντικο-τρομακτικός συνδυασμός δουλεύει καλά όσο κρατιέται σε κωμικά χωράφια, με τις σπλάτερ σκηνές να είναι συχνά και οι αστειότερες. Η πλοκή, όμως, δεν έχει στην πραγματικότητα πολύ ζουμί, εξαντλώντας γρήγορα τη σπιρτόζα αρχική ιδέα της. Έτσι, αν και το all British cast νιώθει σαν το σπίτι του και η ατμόσφαιρα εποχής είναι απόλυτα πειστική, το αποτέλεσμα δεν υπερβαίνει μια διασκεδαστική, ελάχιστα τρομακτική μικρού μήκους που μετά το πρώτο μισάωρο επαναλαμβάνει τον εαυτό της.

ΗΠΑ, Μ. Βρετανία. 2016. Διάρκεια: 107΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Περηφάνια και Προκατάληψη και Ζόμπι

Pride and Prejudice and Zombies
2
  • Περιπέτεια
  • 2016
  • Διάρκεια: 107 '
  • Μπαρ Στιρς

Στην Αγγλία του 19ου αιώνα πέντε αδελφές πρέπει να φροντίσουν να βρουν σύζυγο, αλλά και να προστατευτούν από τα ζόμπι, τα οποία πληθαίνουν διαρκώς γύρω τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο γιος του Μπρους Λι ενσαρκώνει τον πατέρα του στην ταινία του Ανγκ Λι

Η βιογραφία φέρει την υπογραφή του οσκαρικού σκηνοθέτη ο οποίος μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή του θρυλικού ηθοποιού και αρτίστα των πολεμικών τεχνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
01/12/2022

Η Κατρίν Κορσινί και το στοίχημα της κοινωνικής κωμωδίας

Η Γαλλίδα σκηνοθέτιδα της "Μεγάλης Ρήξης", η οποία έκανε πρεμιέρα στο διαγωνιστικό πρόγραμμα των περσινών Καννών, μιλάει για την προσπάθειά της να συνδυάσει πολιτικές αναφορές και κωμωδία καταστάσεων.

Zoe Kravitz, a Catwoman we love

Υπέροχη ηθοποιός, υπέροχο πλάσμα.

Οι ταινίες που μίλησαν ανοιχτά για το Aids

Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV σήμερα κι αυτά είναι τα φιλμ που "νίκησαν" τη μάστιγα του αιώνα.

Ο νέος Τζέιμς Μποντ ίσως είναι ηθοποιός της Marvel

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος ηθοποιός έχει ήδη περάσει από δοκιμαστικό.

Η Νύχτα της 12ης

Κινηματογραφικά ορθογραφημένο και σεναριακά στιβαρό αστυνομικό θρίλερ. Ένα "Zodiac" αλά γαλλικά, το οποίο περιγράφει διεισδυτικά τις απωθημένα βίαιες, πατριαρχικές δομές της σύγχρονης δυτικής κοινωνίας.

Κάποια Μίλησε

Δημοσιογραφικό δράμα οσκαρικής κοπής που, στην παράδοση των "Spotlight" και "Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου", υπηρετεί με διηγηματική απλότητα τα γεγονότα μιας αληθινής ιστορίας.