Άπληστοι Γείτονες

1,5

Ο βρετανικός αέρας προσθέτει μια νότα ρεαλισμού σε ένα σεναριακά αφελές και δραματικά αδύναμο θρίλερ χολιγουντιανής συνταγής.

Άπληστοι Γείτονες

Ο Τομ και η Άννα έχουν πρόσφατα μετακομίσει από το Σικάγο στο Λονδίνο. Προσπαθούν να κάνουν παιδί και να αντεπεξέλθουν στα οικονομικά τους προβλήματα, όταν στο σπίτι του νεκρού νοικάρη τους ανακαλύπτουν μια τσάντα γεμάτη στερλίνες. Αποφασίζουν να οικειοποιηθούν τα χρήματα, εκείνα όμως αποτελούν προϊόν ληστείας, γεγονός που τους βάζει στο στόχαστρο αδίστακτων γκάνγκστερ. Ο βρετανικός αέρας προσθέτει μια νότα ρεαλισμού σε ένα σεναριακά αφελές και δραματικά αδύναμο θρίλερ χολιγουντιανής συνταγής.

Άπληστοι Γείτονες - εικόνα 1

Καλοί άνθρωποι - κακό χρήμα: η συνάντησή τους γεννά ένα θρίλερ αμερικανικής παραγωγής, γυρισμένο στο Λονδίνο από τον Δανό Χένρικ Ρούμπεν Γκενζ, το οποίο θέλει το αγαπημένο ζευγάρι Τομ και Άννα να έχει πρόσφατα μετακομίσει από το Σικάγο στη βρετανική πρωτεύουσα. Οι δυο τους προσπαθούν να κάνουν παιδί αλλά και να αντεπεξέλθουν στα οικονομικά τους προβλήματα, όταν στο σπίτι του νεκρού νοικάρη τους ανακαλύπτουν μια τσάντα γεμάτη στερλίνες.
Αρχικά διστάζουν, αλλά τελικά αποφασίζουν να οικειοποιηθούν τα χρήματα, κρύβοντας την αλήθεια από τον αστυνομικό που ερευνά την υπόθεση. Εκείνα όμως αποτελούν προϊόν ληστείας, κάτι που τους βάζει στο στόχαστρο αδίστακτων γκάνγκστερ. αυτών που τα έκλεψαν κι εκείνων στους οποίους ανήκαν αρχικά. Ο λονδρέζικος αέρας προσθέτει επιπλέον μία δόση ρεαλισμού σε αυτό το αρχικά υποσχόμενο αστυνομικό θρίλερ με ολίγη από ψυχολογικό δράμα, το οποίο γρήγορα αφήνει στην άκρη κάθε ριψοκίνδυνη ή πρωτότυπη ιδέα κι επιστρέφει στα τετριμμένα.
Στο έγκλημα και στην τιμωρία του αμαρτήσαντος, αλλά καλού βαθιά στην ψυχή ζευγαριού (ο τίτλος δεν είναι στο ελάχιστο ειρωνικός), στον αστυνομικό με το δικό του τραυματικό παρελθόν και στο ρόλο τού από μηχανής θεού, στους ο-ένας-πιο-κακός-από-τον-άλλον γραφικούς κακοποιούς και στο αιματοβαμμένο τελικό ξεκαθάρισμα, στο οποίο όλες οι συμ­πτώσεις λειτουργούν υπέρ των βασανισμένων και απελπισμένων πλην θαρραλέων ηρώων μας.
Στην πραγματικότητα δεν έχουμε να κάνουμε παρά με μια χολιγουντιανής λογικής γκανγκστερική περιπέτεια «εσωτερικού χώρου», η οποία ούτε επενδύει πάνω στα σκοτεινά ηθικά διλήμματα των χαρακτήρων ούτε αξιοποιεί το χιούμορ ή κάποιο αφηγηματικό στιλιζάρισμα (αλά Ντάνι Μπόιλ ή Γκάι Ρίτσι) για να αποστασιοποιηθεί. Μας σερβίρει μια απ’ τα ίδια, λοιπόν, όπου οι καλοί καλό βλέπουν, και ξαναβλέπουν, και ξαναβλέπουν…

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Άπληστοι Γείτονες

Good People
1,5
  • Θρίλερ
  • 2014
  • Διάρκεια: 90 '
  • Χένρικ Ρούμπεν Γκενζ

Ο Τομ και η Άννα έχουν πρόσφατα μετακομίσει από το Σικάγο στο Λονδίνο. Προσπαθούν να κάνουν παιδί και να αντεπεξέλθουν στα οικονομικά τους προβλήματα, όταν στο σπίτι του νεκρού νοικάρη τους ανακαλύπτουν μια τσάντα γεμάτη στερλίνες. Αποφασίζουν να οικειοποιηθούν τα χρήματα, εκείνα όμως αποτελούν προϊόν ληστείας, γεγονός που τους βάζει στο στόχαστρο αδίστακτων γκάνγκστερ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.