Οδηγός Cinema

Alien Η Αναγέννηση
2

200 χρόνια µετά το θάνατό της, η Ρίπλεϊ "αναγεννιέται" κλωνοποιημένη και μαζί της το άλιεν που είχε στην κοιλιά της.

Alien Η Αναγέννηση

ALIEN Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Το επίκαιρο θέμα της κλωνοποίσης, ο προβληματισμός γύρω από την τερατωδία της επιστήμης, όπως το γεγονός ότι η "νέα" Ρίπλεϊ έχει µόνο ένα μέρος της προσωπικότητας της παλιάς ηρωίδας (το υπόλοιπο είναι ένα "δώρο" που της έκανε η μητέρα AIien), κάνουν την τέταρτη αυτή συνέχεια του 'ΆΙien" να ξεκινήσει µε όλα τα ατού υπέρ. Υπάρχει βέβαια μια έμφαση προς το σπλάτερ (η εναρκτήρια σεκάνς της γέννας είναι όντως σοκαριστική), αλλά και υπέροχες σκηνές όπως εκείνη της ανακάλυψης των κλωνοποιημένων εμβρύων ή της διαπίστωσης των σχεδόν υπερφυσικών ιδιοτήτων της Ρίπλεϊ μέσα από μια απλή αναμέτρηση στο μπάσκετ. Από τη στιγμή ωστόσο που τα εξωγήινα τέρατα απελευθερώνονται η ταινία χάνει την πρωτοτυπία της και μεταμορφώνεται σε μια μίνι εκδοχή του δεύτερου μέρους ("AIiens"), χωρίς να είναι εξίσου εντυπωσιακή. Ο Ζαν Πιερ Ζενε ("Ντελικατέσεν") αντικαθιστά το δέος και τον τρόμο που χαρακτήριζε κυρίως το πρώτο "AIien" µε το μαύρο χιούμορ, κάτι που είναι σίγουρα θεμιτό όταν δεν βαδίζει ενάντια στη λογική μιας σειράς. Ταυτόχρονα όμως μεταβάλλει τα aIien σε πολύ εύκολους στόχους ενώ το ενδιαφέρον των προηγούμενων ταινιών ξεκινούσε ακριβώς από τον αήττητο χαρακτήρα των τεράτων. Το τελικό αποτέλεσμα όχι πως θα απογοητεύσει τους φαν της σειράς, είναι αμφίβολο όμως ότι θα κερδίσει νέους οπαδούς.

Περισσότερες πληροφορίες

ALIEN, Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ALIEN RESURRECTION
2
  • Φαντασίας
  • 1997

200 χρόνια μετά το θάνατό της, η Ρίπλεϊ "αναγεννιέται" κλωνοποιημένη και μαζί της το άλιεν που είχε στην κοιλιά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Σκηνές Από Ένα Γάμο

Χρυσή Σφαίρα ξενόγλωσσης ταινίας για την κινηματογραφική εκδοχή μιας τηλεοπτικής μίνι σειράς, στην οποία ο Μπέργκμαν αποδομεί επώδυνα την κοινωνική αυταπάτη του "ευτυχισμένου γάμου".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
20/01/2022

Έρημη Χώρα

Ελεγειακό τέμπο, στεγνή, λιτή αφήγηση, αίσθηση υπαρξιακού θρίλερ: με το μελαγχολικά μεγαλόπρεπο στιλ ενός Μπέλα Ταρ, ο πρωτοεμφανιζόμενος Μπαχραμί αποχαιρετά πικρά έναν ολόκληρο τρόπο ζωής που συμπαρασύρει ανθρώπους, ελπίδες και αξίες.

Latin Noir

Τηλεοπτικής λογικής, διεξοδική και εμπεριστατωμένη (ιστορικά και πολιτικοκοινωνικά) λογοτεχνική ανάλυση του σύγχρονου αστυνομικού μυθιστορήματος της Νότιας Αμερικής.

Scream

Τα γνώριμα από παλιά κόλπα είναι και πάλι εδώ, εκτελεσμένα μάλιστα με σαρδόνια ευστοχία και αυτοσαρκαστικό meta χιούμορ, δίνουν όμως στην ταινία ύφος βαριεστημένης 90s νεκρανάστασης και όχι μοντέρνου ανατριχιαστικού horror μύθου.

Πράκτορες 355

Κατασκοπική περιπέτεια της σειράς, η οποία αναβαθμίζεται ως (κοσμοπολίτικη) παραγωγή λόγω του θηλυκού all-star cast της.

Για Πάντα Κοντά σου

Η κοινωνική, οικογενειακή και ψυχολογική καθημερινότητα της βρετανικής εργατικής τάξης αποκαλύπτεται μέσα από μια ζυγισμένη συναισθηματικά ιστορία ενηλικίωσης και αποχαιρετισμού.

Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ

Αδέξια προσπάθεια αποτύπωσης των ιδιαιτεροτήτων μιας καλλιτεχνικής περσόνας με τους δικούς της όρους (με "φασμπιντερικό" δηλαδή τρόπο).