Alien Η Αναγέννηση

2

200 χρόνια µετά το θάνατό της, η Ρίπλεϊ "αναγεννιέται" κλωνοποιημένη και μαζί της το άλιεν που είχε στην κοιλιά της.

Alien Η Αναγέννηση

ALIEN Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Το επίκαιρο θέμα της κλωνοποίσης, ο προβληματισμός γύρω από την τερατωδία της επιστήμης, όπως το γεγονός ότι η "νέα" Ρίπλεϊ έχει µόνο ένα μέρος της προσωπικότητας της παλιάς ηρωίδας (το υπόλοιπο είναι ένα "δώρο" που της έκανε η μητέρα AIien), κάνουν την τέταρτη αυτή συνέχεια του 'ΆΙien" να ξεκινήσει µε όλα τα ατού υπέρ. Υπάρχει βέβαια μια έμφαση προς το σπλάτερ (η εναρκτήρια σεκάνς της γέννας είναι όντως σοκαριστική), αλλά και υπέροχες σκηνές όπως εκείνη της ανακάλυψης των κλωνοποιημένων εμβρύων ή της διαπίστωσης των σχεδόν υπερφυσικών ιδιοτήτων της Ρίπλεϊ μέσα από μια απλή αναμέτρηση στο μπάσκετ. Από τη στιγμή ωστόσο που τα εξωγήινα τέρατα απελευθερώνονται η ταινία χάνει την πρωτοτυπία της και μεταμορφώνεται σε μια μίνι εκδοχή του δεύτερου μέρους ("AIiens"), χωρίς να είναι εξίσου εντυπωσιακή. Ο Ζαν Πιερ Ζενε ("Ντελικατέσεν") αντικαθιστά το δέος και τον τρόμο που χαρακτήριζε κυρίως το πρώτο "AIien" µε το μαύρο χιούμορ, κάτι που είναι σίγουρα θεμιτό όταν δεν βαδίζει ενάντια στη λογική μιας σειράς. Ταυτόχρονα όμως μεταβάλλει τα aIien σε πολύ εύκολους στόχους ενώ το ενδιαφέρον των προηγούμενων ταινιών ξεκινούσε ακριβώς από τον αήττητο χαρακτήρα των τεράτων. Το τελικό αποτέλεσμα όχι πως θα απογοητεύσει τους φαν της σειράς, είναι αμφίβολο όμως ότι θα κερδίσει νέους οπαδούς.

Περισσότερες πληροφορίες

Alien: Η Αναγέννηση

Alien Resurrection
2
  • Φαντασίας
  • 1997
  • Διάρκεια: 99 '
  • Ζαν-Πιέρ Ζενέ

200 χρόνια μετά το θάνατό της, η Ρίπλεϊ "αναγεννιέται" κλωνοποιημένη και μαζί της το άλιεν που είχε στην κοιλιά της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.