Οδηγός Cinema

Alien Η Αναγέννηση

2

200 χρόνια µετά το θάνατό της, η Ρίπλεϊ "αναγεννιέται" κλωνοποιημένη και μαζί της το άλιεν που είχε στην κοιλιά της.

Alien Η Αναγέννηση

ALIEN Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Το επίκαιρο θέμα της κλωνοποίσης, ο προβληματισμός γύρω από την τερατωδία της επιστήμης, όπως το γεγονός ότι η "νέα" Ρίπλεϊ έχει µόνο ένα μέρος της προσωπικότητας της παλιάς ηρωίδας (το υπόλοιπο είναι ένα "δώρο" που της έκανε η μητέρα AIien), κάνουν την τέταρτη αυτή συνέχεια του 'ΆΙien" να ξεκινήσει µε όλα τα ατού υπέρ. Υπάρχει βέβαια μια έμφαση προς το σπλάτερ (η εναρκτήρια σεκάνς της γέννας είναι όντως σοκαριστική), αλλά και υπέροχες σκηνές όπως εκείνη της ανακάλυψης των κλωνοποιημένων εμβρύων ή της διαπίστωσης των σχεδόν υπερφυσικών ιδιοτήτων της Ρίπλεϊ μέσα από μια απλή αναμέτρηση στο μπάσκετ. Από τη στιγμή ωστόσο που τα εξωγήινα τέρατα απελευθερώνονται η ταινία χάνει την πρωτοτυπία της και μεταμορφώνεται σε μια μίνι εκδοχή του δεύτερου μέρους ("AIiens"), χωρίς να είναι εξίσου εντυπωσιακή. Ο Ζαν Πιερ Ζενε ("Ντελικατέσεν") αντικαθιστά το δέος και τον τρόμο που χαρακτήριζε κυρίως το πρώτο "AIien" µε το μαύρο χιούμορ, κάτι που είναι σίγουρα θεμιτό όταν δεν βαδίζει ενάντια στη λογική μιας σειράς. Ταυτόχρονα όμως μεταβάλλει τα aIien σε πολύ εύκολους στόχους ενώ το ενδιαφέρον των προηγούμενων ταινιών ξεκινούσε ακριβώς από τον αήττητο χαρακτήρα των τεράτων. Το τελικό αποτέλεσμα όχι πως θα απογοητεύσει τους φαν της σειράς, είναι αμφίβολο όμως ότι θα κερδίσει νέους οπαδούς.

Περισσότερες πληροφορίες

Alien: Η Αναγέννηση

Alien Resurrection
2
  • Φαντασίας
  • 1997
  • Διάρκεια: 99 '
  • Ζαν-Πιέρ Ζενέ

200 χρόνια μετά το θάνατό της, η Ρίπλεϊ "αναγεννιέται" κλωνοποιημένη και μαζί της το άλιεν που είχε στην κοιλιά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα Κορδόνια

Ανατομία των περίπλοκων, αντιφατικών οικογενειακών δεσμών και συμβιβασμών, η οποία δεν μπορεί να συντάξει σωστά τις ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις και ιδέες της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
19/05/2022

Το Κοστούμι

Δραματικό θρίλερ δωματίου και διαδοχικών ανατροπών από τον οσκαρικό σεναριογράφο του "Παιχνιδιού της Μίμησης".

Νύχτα της Φωτιάς

Χρυσή Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας για μια λυρική και ταυτόχρονα σκληρά ρεαλιστική ιστορία ενηλικίωσης, η οποία χειρίζεται με ευαίσθητη ειλικρίνεια τις ηρωίδες, τα συναισθήματα και τα κοινωνικοπολιτικά της σχόλια.

Άνοιξη σε Μια Μικρή Πόλη

Χαμένο για χρόνια κινέζικο δράμα ημιτονίων και καταπιεσμένων παθών, από τις σημαντικότερες στιγμές του μεταπολεμικού ασιατικού σινεμά.

Κώδικας: Εκδίκηση

Ένας έμπειρος σκηνοθέτης ταινιών δράσης ("Επιχείρηση Χρυσά Μάτια", "Casino Royale") κάνει ό,τι μπορεί για να δώσει νεύρο σε μια άνιση περιπέτεια εκδίκησης, η οποία, όταν αρχίζει να συνδέει τα κομμάτια της πλοκής, δεν έχει πια την παραμικρή πρωτότυπη ιδέα.

Λούις Γουέιν: Ένας Ξεχωριστός Κόσμος

Οι σποραδικές αρετές του φιλμ, όπως η φιλότιμη ερμηνεία του πρωταγωνιστή Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, δεν επαρκούν για να ξεπεραστεί ο διεκπεραιωτικός και φλύαρος χαρακτήρας αυτής της συμβατικής σινε-βιογραφίας.

Επιχείρηση Κιμάς

Μια αληθινή κατασκοπική ιστορία διανθίζεται με ρομάντζο, σασπένς και ηρωισμό, πακεταρισμένη σαν ανώδυνη σινε-διασκέδαση που στην ούγια γράφει "βρετανική παραγωγή".