Ο Καθρέφτης της Κολάσεως

1

Έξυπνα μονταρισμένο, αλλά εντελώς σχηματικό και σεναριακά αφελές θρίλερ μεταφυσικού τρόμου.

Ο Καθρέφτης της Κολάσεως

Μια κοπέλα απομονώνεται με τον αδερφό της στο πατρικό τους, προσπαθώντας να αποδείξει με ένα επικίνδυνο πείραμα πως για το φόνο για τον οποίο ο τελευταίος καταδικάστηκε δεν ήταν υπεύθυνος ο ίδιος, αλλά ένας σατανικός καθρέφτης. Έξυπνα μονταρισμένο, αλλά εντελώς σχηματικό και σεναριακά αφελές θρίλερ μεταφυσικού τρόμου.

Ο Καθρέφτης της Κολάσεως - εικόνα 1

Πόσο φοβάστε τα παλιά έπιπλα; Ανάμεσα στα κάθε λογής οικιακά αντικείμενα που έχουν κατά καιρούς δαιμονιστεί επί της οθόνης, οι καθρέφτες κρατούν ένα καλό σερί («Μέσα Από τον Καθρέφτη» και «Διχασμένη» τα πιο πρόσφατα mirror thrillers), καθώς οι αντανακλάσεις είναι ένα πολλαπλά αξιοποιήσιμο –αλληγορικά ή μη– στοιχείο εκπλήξεων και σασπένς. Ο τηλεοπτικός Μάικ Φλάναγκαν ξεκινά από την παλιά μικρού μήκους του «Oculus: Chapter 3 - The Man With the Plan» (2006) και μας φέρνει αντιμέτωπους με μια σατανική αντίκα, έναν καθρέφτη που οδηγεί τους κατά καιρούς ιδιοκτήτες του στην παράνοια.
Για να αποδείξει πως αυτός και όχι ο αδερφός της είναι υπεύθυνος για τη δολοφονία των γονιών τους, η Κάιλι απομονώνεται­ με τον τελευταίο στο πατρικό τους για να κάνουν ένα επικίνδυνο πείραμα. Αυτό περιλαμβάνει μια σειρά από μεταφυσικές αυθαιρεσίες και απιθανότητες, τις οποίες ο Φλάναγκαν προσπαθεί μέσα από ένα δεξιοτεχνικό παράλληλο μοντάζ να βάλει σε μια αγωνιώδη σειρά (παρόν και παρελθόν διασταυρώνονται στον ίδιο χώρο). Μερικές φορές καταφέρνει να μας τρομάξει, αλλά τίποτα παραπάνω.

ΗΠΑ. 2013. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Καθρέφτης της Κολάσεως

Oculus
1
  • Τρόμου
  • 2014
  • Διάρκεια: 104 '
  • Μάικ Φλάναγκαν

Μια κοπέλα απομονώνεται με τον αδελφό της στο πατρικό τους, προσπαθώντας να αποδείξει με ένα επικίνδυνο πείραμα πως για το φόνο για τον οποίο ο τελευταίος καταδικάστηκε δεν ήταν υπεύθυνος ο ίδιος, αλλά ένας σατανικός καθρέφτης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.