Ο Τελευταίος Εξορκισμός 2

1

 Εκβιαστικά τρομακτικό σίκουελ, το οποίο εγκαταλείπει το ψευδο-ντοκιμαντερίστικο ύφος της πρώτης και πολύ πιο ενδιαφέρουσας ταινίας.

Ο Τελευταίος Εξορκισμός 2

THE LAST EXORCISM PART II / ΤΡΟΜΟΥ Σκηνοθεσία: Εντ Γκας-Ντόνελι. Πρωταγωνιστούν: Άσλεϊ Μπελ, Τζούλια Γκάρνερ, Μιούζ Γουότσον, Σπένσερ Τριτ Κλαρκ.

Ο Τελευταίος Εξορκισμός 2 - εικόνα 1

Παρά τα ουκ ολίγα προβλήματά του, το προ διετίας ντοκιμαντερίστικα σκηνοθετημένο horror movie του Ντάνιελ Σταμ «Ο Τελευταίος Εξορκισμός» απέφευγε τους φτηνούς εντυπωσιασμούς, είχε μια ενδιαφέρουσα άποψη ­πάνω στην επαρχιακή Αμερική και κρατούσε μια γερή έκπληξη για το φινάλε. Ακολουθώντας τη νεαρή Νελ της πρώτης ταινίας, η οποία έπειτα από ψυχιατρική αγωγή αποστέλλεται σε έναν κοιτώνα αποκατάστασης στη Νέα Ορλεάνη όπου προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της, το σίκουελ διαλέγει έναν εντελώς διαφορετικό κινηματογραφικό δρόμο. Συμβατική αφήγηση, ελάχιστες σεναριακές εκπλήξεις (πλην του εύκολα ανατρεπτικού φινάλε) και μια εκβιαστική αίσθηση της αόρατης απειλής που συνεχίζει να στοιχειώνει την ηρωίδα, καθώς κάθε σκηνή πρέπει να τελειώνει με ένα μίνι σοκ. Ο βραβευμένος στο Τορόντο («Small Town Murder Songs») Εντ Γκας-Ντόνελι γνωρίζει το είδος, επιζητά όμως απελπισμένα τον εντυπωσιασμό και μένει μέχρι τέλους αναποφάσιστος ανάμεσα στα κλισέ –ακόμη και ο δεύτερος εξορκισμός στήνεται δωρεάν– και στην ανατροπή τους. ΗΠΑ. 2013. Διάρκεια: 88΄. Διανομή: VILLAGE FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Τελευταίος Εξορκισμός 2

The Last Exorcism Part II
1
  • Τρόμου
  • 2013
  • Διάρκεια: 88 '
  • Εντ Γκας - Ντόνελι

Έπειτα από ψυχιατρική αγωγή, η 17χρονη Νελ αποστέλλεται σε έναν κοιτώνα αποκατάστασης στη Νέα Ορλεάνη και προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Αλλά ο δαίμονας Άμπαλαμ δεν έχει χάσει τα ίχνη της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.