Κουίζ - Πόσο καλά ξέρεις το "Asteroid City" του Γουές Άντερσον;

Παίξε το παιχνίδι ερωτήσεων του «α» και μπες στην κλήρωση για να διεκδικήσεις μια θέση στην avant-premiere της πολυαναμενόμενης νέας ταινίας του Αμερικανού auteur.

Asteroid City trailer2

Δύο χρόνια μετά τη "Γαλλική Αποστολή", ο γεωμετρικά ρομαντικός Γουές Άντερσον ("Οικογένεια Τενενμπάουμ", "Ξενοδοχείο Grand Budapest") δοκιμάζεται σε ένα δικής του κοπής sci-fi με το "Asteroid City" που έκανε πρόσφατα παγκόσμια πρεμιέρα στο 76ο Φεστιβάλ των Καννών.

Η 11η ταινία στη φιλμογραφία του σκηνοθέτη, τοποθετείται στο 1955 σε μια απομακρυσμένη μικρή αμερικανική πόλη που βρίσκεται καταμεσής μιας ερήμου. Εκεί πρόκειται να διεξαχθεί το ετήσιο συνέδριο "Νεαρών Παρατηρητών των Άστρων και Δόκιμων του Διαστήματος", στο πλαίσιο του οποίου γιορτάζεται η "Ημέρα του Αστεροειδούς". Πρόκειται για την επέτειο από την 23η Σεπτεμβρίου 3.007 π.Χ. όταν, σύμφωνα με το τρέιλερ, ένας μετεωρίτης χτύπησε την πόλη. Όσο για την υπόθεση, αφορά ένα χήρο ο οποίος εγκλωβίζεται στην πόλη μαζί με τα τέσσερα παιδιά του, εκλιπαρώντας τον πεθερό του να τους σώσει. Ωστόσο, όσο βρίσκεται εκεί αναπτύσει μια σχέση με μια διάσημη ηθοποιό και το γιο της, ενώ συμμέτεχει σε διάφορα δρώμενα του συνεδρίου. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ξαφνικά ένα ΑΤΙΑ και ένας εξωγήινος φτάνουν στην πόλη, γεγονός που υποχρεώνει την αμερικανική κυβέρνηση να βάλει τους πάντες σε καραντίνα.

Asteroid City trailer1

Όπως το συνηθίζουν οι ταινίες του Άντερσον, έτσι και στο "Asteroid City" η διανομή των ηθοποιών είναι γεμάτη πρωτοκλασάτους αστερές. Έίστε έτοιμοι; Βαθιά ανάσα, έχουμε και λέμε: Τζέισον Σβάρτζμαν, Σκάρλετ Γιόχανσον, Τομ Χανκς, Τίλντα Σουίντον, Μπράιαν Κράνστον, Έντουαρντ Νόρτον, Άντριεν Μπρόντι, Μάγια Χοκ, Στιβ Καρέλ, Ματ Ντίλον, Χονγκ Τσάου, Μάργκο Ρόμπι και Τζεφ Γκόλντμπλουμ είναι μερικοί από τους πρωταγωνιστές του φιλμ. Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί πως το σάουντρακ υπογράφει ο σταθερός συνεργάτης του σκηνοθέτη, Αλεξάντρ Ντεσπλά.

Το "Asteroid City" κυκλοφορεί 22 Ιουνίου στους κινηματογράφους από την Tanweer και εσείς μπορείτε να είστε οι πρώτοι που θα δουν την ταινία στη μεγάλη οθόνη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας γύρω από το σινεμά του Γουές Άντερσον, κάνοντας αυτό το κουίζ που σχεδιάσαμε ειδικά για την ταινία. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην κλήρωση για μια θέση στην avant-premiere του "Asteroid City" στο θερινό σινεμά Cine Φλοίσβος (Πάρκο Φλοίσβου Π. Φαλήρου, 2109821256) την Τρίτη 20/6 στις 21.00 (προσέλευση 20.30).

Μην καθυστερείτε, το "Asteroid City" σάς περιμένει εδώ!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.

Χωρίς "Αντιπάλους" - 5 καυτά ερωτικά τρίγωνα του σινεμά

Μια λίστα ταινιών που πρέπει να δείτε αν ακόμα δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το throuple των Ζεντάγια - Μάικ Φάιστ - Τζος Ο’Κόνορ.