Οι σταθμοί της αξιοζήλευτης (ζωής και) καριέρας του Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Τα γεγονότα που καθόρισαν τον κορυφαίο ηθοποιό και σκηνοθέτη προτού τον απολαύσουμε για τελευταία (;) φορά στη μεγάλη οθόνη στο «Ο Κύριος & το Όπλο».

Οι σταθμοί της αξιοζήλευτης (ζωής και) καριέρας του Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Τα γεγονότα που καθόρισαν τον κορυφαίο ηθοποιό και σκηνοθέτη προτού τον απολαύσουμε για τελευταία (;) φορά στη μεγάλη οθόνη στο «Ο Κύριος & το Όπλο».

#1 27χρονος έρωτας

Οι σταθμοί της αξιοζήλευτης (ζωής και) καριέρας του Ρόμπερτ Ρέντφορντ - εικόνα 1

Το 1958 και σε ηλικία 22 ετών ο Ρόμπερτ παντρεύτηκε στο Λας Βέγκας τη σύντροφό του Λόλα βαν Γουάγκενεν, η οποία μάλιστα παράτησε το πανεπιστήμιο για να κάνει μαζί του οικογένεια. Πήραν διαζύγιο το 1985, μεγαλώνοντας στο ενδιάμεσο τέσσερα παιδιά.

#2 «Νονός του indie σινεμά»

Οι σταθμοί της αξιοζήλευτης (ζωής και) καριέρας του Ρόμπερτ Ρέντφορντ - εικόνα 2

Αυτό είναι το προσωνύμιο που τον συνοδεύει από τη στιγμή που ίδρυσε το Φεστιβάλ Σάντανς το 1978, στο ορεινό Παρκ Σίτι της Γιούτα. Η διοργάνωση έδωσε βήμα σε δεκάδες διάσημους σήμερα δημιουργούς, από τον Ταραντίνο στον Αρονόφσκι, και θεωρείται η Μέκκα του ανεξάρτητου κινηματογράφου.

#3 Το μοναδικό Όσκαρ

Οι σταθμοί της αξιοζήλευτης (ζωής και) καριέρας του Ρόμπερτ Ρέντφορντ - εικόνα 3

Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, ο Ρέντφορντ έχει βραβευτεί μόλις μία φορά από την ακαδημία και μάλιστα για την πρώτη του δουλειά ως σκηνοθέτη! Ο λόγος για την ταινία «Συνηθισμένοι Άνθρωποι» (1980), με πρωταγωνιστές τους Ντόναλντ Σάδερλαντ, Τίμοθι Χάτον και Μέρι Τάιλερ Μουρ.

#4 Παράσημο από τον Μπαράκ Ομπάμα

Οι σταθμοί της αξιοζήλευτης (ζωής και) καριέρας του Ρόμπερτ Ρέντφορντ - εικόνα 4

Ο Ρέντφορντ έλαβε την ύψιστη τιμή για Αμερικανό πολίτη το 2016 από τον Μπαράκ Ομπάμα, στην τελευταία τελετή που οργάνωσε ως πρόεδρος. Το Μετάλλιο της Ελευθερίας αποδίδεται σε ανθρώπους της επιλογής του εκάστοτε προέδρου για τη συμβολή τους στον πολιτισμό της χώρας.

#5 Το πρώτο εισπρακτικό «τσίμπημα»

Οι σταθμοί της αξιοζήλευτης (ζωής και) καριέρας του Ρόμπερτ Ρέντφορντ - εικόνα 5

Το 1973 πρωταγωνιστεί στο «Κεντρί» (Τζορτζ Ρόι Χιλ), ενσαρκώνοντας έναν απατεώνα που σχεδιάζει να κλέψει τη λεία του αρχηγού μιας συμμορίας. Η ταινία κέρδισε 159,6 εκατ. δολάρια και 7 Όσκαρ, ανάμεσά τους και αυτά της καλύτερης ταινίας, του πρωτότυπου σεναρίου και της σκηνοθεσίας.

#6 Τίτλοι τέλους;

Οι σταθμοί της αξιοζήλευτης (ζωής και) καριέρας του Ρόμπερτ Ρέντφορντ - εικόνα 6

«Το κάνω αυτό από τα 21 μου. Νομίζω πως φτάνει». Με αυτά τα λόγια μάθαμε πως ο ρόλος του 70χρονου ληστή τραπεζών στο «Ο Κύριος & το Όπλο» θα είναι και η τελευταία ερμηνευτική παρουσία του Ρέντφορντ. Αμέσως μετά όμως διατύπωσε, ευτυχώς, δεύτερες σκέψεις.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Κύριος & το Όπλο

The Old Man & the Gun
3,5
  • Δραματική
  • 2018
  • Διάρκεια: 93 '
  • Ντέιβιντ Λόουερι

Παρών σε μια ληστεία τραπέζης που διέπραξε η συμμορία του 70χρονου Φόρεστ Τάκερ, ο αστυνομικός Τζον Χαντ βάζει σκοπό να συλλάβει τα μέλη της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.