Θέμα

Γιατί ο Ντάρεν Αρονόφσκι είναι ένας ξεχωριστός δημιουργός;

Από -

Αποκρυπτογραφούμε το σύμπαν του Αμερικανού σκηνοθέτη, ο οποίος διχάζει ξανά κοινό και κριτικούς με το σκοτεινό ψυχολογικό θρίλερ «μητέρα!».

Αλήθεια ή ψέμα;

 «μητέρα!»
«μητέρα!»

Η πραγματικότητα είναι μια έννοια σχετική στο κινηματογραφικό σύμπαν του σκηνοθέτη, ο οποίος αρέσκεται στο να μπερδεύει (με τρόπο πολανσκικό) τα όρια ανάμεσα στα όσα βλέπουν οι ήρωες και στα όσα πιστεύουν ότι τους συμβαίνουν όπως στη «μητέρα!».

Αμφιλεγόμενος

 «Ρέκβιεμ για Ένα Όνειρο»
«Ρέκβιεμ για Ένα Όνειρο»

Από τη ρεαλιστική χρήση ουσιών («Ρέκβιεμ για Ένα Όνειρο») και τις παθιασμένες σκηνές σεξ μέχρι τις βίαιες εξάρσεις των ηρώων και την ανατρεπτική απεικόνιση βιβλικών ιστοριών, οι ταινίες του δεν περνάνε ποτέ στα ψιλά της σινε-επικαιρότητας.

Θεοί και δαίμονες

 «Νώε»
«Νώε»

Η θρησκεία αποτελεί διαρκή πηγή έμπνευσης και οι έννοιες της δημιουργίας, της αμαρτίας και του παραδείσου επανέρχονται αλληγορικά στην «Πηγή της Ζωής» και τη «μητέρα!» και κυριολεκτικά στον «Νώε». Ο Αρονόφσκι έχει περάσει ώρες πάνω από τη Βίβλο, η οποία του προκαλεί συνεχώς υπαρξιακές απορίες.

Μουσική ιδιοφυΐα

 Κλιντ Μανσέλ
Κλιντ Μανσέλ

Ο Βρετανός μουσικός Κλιντ Μανσελ έχει συνθέσει το σάουντρακ όλων των ταινιών του Αρονόφσκι, χάρη στον οποίο έγραψε μερικά από τα διασημότερα σκορ των τελευταίων δεκαετιών. Η δουλειά του κινείται από το σκοτεινό dum 'n' bass στο λυρισμό των εγχόρδων, ενδεικτικό της ικανότητάς του να προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε ταινίας.

Καθολική αναγνώριση

 «Ο Παλαιστής»
«Ο Παλαιστής»

Με διαφορά η καλύτερη ταινία του, ο «Παλαιστής» είναι ένα χαμηλότονο δράμα σκορσέζικων προδιαγραφών, το οποίο του χάρισε το Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία και ανέστησε την καριέρα του Μίκι Ρουρκ.

Σχετικά Θέματα

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης