Από το Τρόοδος στ’ αστέρια: Ένα ντοκιμαντέρ στο Σπίτι της Κύπρου

Το Σπίτι της Κύπρου παρουσιάζει στις 5 Οκτωβρίου το επιστημονικό ντοκιμαντέρ «Troodos rising to the stars», αφιερωμένο στο Τρόοδος και τη μοναδική σχέση του με τον ουρανό.

αστρονομία

Το Σπίτι της Κύπρου, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2026 και ώρα 19:00 (Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα), παρουσιάζει το επιστημονικό ντοκιμαντέρ "Troodos rising to the stars | Το Τρόοδος προς τ’ αστέρια".

Η ταινία αποτελεί ένα επιστημονικό ντοκιμαντέρ που αφηγείται την ιστορία του Τροόδους, την ανάδυσή του από τη θάλασσα έως και τη σύγχρονη σύνδεσή του με την Αστρονομία και το Σύμπαν.

Μέσα από εντυπωσιακά πλάνα που γυρίστηκαν στην Κύπρο σε διάφορες περιοχές του Γεωπάρκου Τροόδους, ειδικά οπτικά εφέ και επιστημονική τεκμηρίωση, το έργο συνδέει τη γεωλογία με την αστροπαρατήρηση, προσφέροντας στον θεατή μια μοναδική εμπειρία γνώσης και εικόνας. Το ντοκιμαντέρ απέσπασε το πρώτο βραβείο Best VFX στο International Monthly Art Film Festival.

  • Σκηνοθεσία | Στέλιος Τρύφων
  • Διεύθυνση Φωτογραφίας / Μοντάζ | Θεοφάνης Ν. Ματσόπουλος
  • Πρωτότυπη Μουσική | Αλέξανδρος Χαχάλης
  • Αγγλική Αφήγηση | Yianna Darili
  • Ελληνική Αφήγηση | Ζαχαρούλα Παπαδάκη
  • Παραγωγή | ©Interstellar Institute

Διάρκεια: 30 λεπτά
Με την υποστήριξη

  • Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) μέσω του Προγράμματος ESA CARES
  • Ίδρυμα Πολιτισμού Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους
  • Σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο Τροόδους 1010 Cosmos

Θα ακολουθήσουν σύντομες εισηγήσεις από τον Παραγωγό, Αχιλλέα Κεντώνη, τον Σκηνοθέτη, Στέλιο Τρύφωνα και τον Δημιουργό ταινιών Θόλου/Science communicator Q&A, Θεοφάνη Ματσόπουλο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Νύχτες Πρεμιέρας: 10 ταινίες που δύσκολα θα ξαναδείς στη μεγάλη οθόνη

Αυτή είναι η ευκαιρία σου να δεις αυτές τις 10 ταινίες από το φετινό πρόγραμμα των Νυχτών Πρεμιέρας στη μεγάλη οθόνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ
30/09/2026

Κρύβει ακόμη αποκαλύψεις ο ασπρόμαυρος ελληνικός κινηματογράφος;

Όσες βρεθήκαμε στην επίσημη ελληνική πρεμιέρα της αποκατεστημένης ταινίας "Εύα" (1953) της Μαρίας Πλυτά δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η ιστορία πρέπει να ξαναγραφεί.

Το 7ο KinoFest ολοκληρώθηκε -και το αναμένουμε στην Αθήνα

Το 7ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου έκλεισε τον κύκλο προβολών στην Πάτρα, αναδεικνύοντας ως καλύτερη ταινία το Four Minus Three του Adrian Goiginger, την τραγική ιστορία μιας γυναίκας κλόουν.

Το Netflix ίσως βρήκε τον αντικαταστάτη του Ozark

Το Netflix έχει τη νέα crime σειρά που θα βάλεις εύκολα στο weekend binge σου, βασίζεται μάλιστα σε πραγματική ιστορία και θυμίζει έντονα Ozark.

Save the date για το KINO Athens 2027

Tο Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας KINO Athens ανακοινώνει τις ημερομηνίες του για την επόμενη διοργάνωσή του.

"Τα 13 Τριαντάφυλλα" του Ισπανικού Εμφυλίου σε μια προβολή με ελεύθερη είσοδο

Πρόκειται για την αληθινή και συγκλονιστική ιστορία της εκτέλεσης 13 γυναικών από το ισπανικό φασιστικό καθεστώς το 1939.

Filmschool: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το νέο πρακτικό σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου

Με έναρξη στις 7 Νοεμβρίου, το Filmschool καλεί επαγγελματίες και ερασιτέχνες να λάβουν μέρος στο πρακτικό σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου συνολικής διάρκειας 550 ωρών.