Μια μεγάλη ανοιχτή προβολή έρχεται στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Το απολαυστικό "Καλύτερα δεν γίνεται" του Τζέιμς Λ. Μπρουκς θα προβληθεί σε ένα open air σινεμά στο Λιμάνι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

As Good As it Gets

Μία από τις πιο τρυφερές και ευφυείς ρομαντικές κομεντί του σύγχρονου αμερικανικού κινηματογράφου, το Καλύτερα δε γίνεται / As Good as it Gets (1997) του Τζέιμς Λ. Μπρουκς με τον Τζακ Νίκολσον και την Έλεν Χαντ, θα απολαύσουμε κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό, στη φετινή μεγάλη ανοιχτή προβολή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στην Προβλήτα Α, στο Λιμάνι. 

 

Το υπέροχο open air σινεμά στήνεται την Τετάρτη 15 Ιουλίου στο Λιμάνι, προσφέροντας τη μοναδική ευκαιρία στο κοινό της πόλης να απολαύσει μια αξέχαστη ταινία, παρέα με μια δροσερή μπίρα Fischer. Η προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Καλύτερα_δεν_γίνεται_Preview

 

Ο Μελβιν Γιούνταλ είναι ένας επιτυχημένος αλλά δύστροπος συγγραφέας, παγιδευμένος στις ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές και τις αμέτρητες τελετουργίες της καθημερινότητάς του. Αποφεύγει να πατήσει στις γραμμές του πεζοδρομίου, κλειδώνει την πόρτα του ξανά και ξανά, χρησιμοποιεί κάθε φορά καινούργιο πλαστικό μαχαιροπίρουνο στο αγαπημένο του εστιατόριο και απαιτεί τα πάντα γύρω του να ακολουθούν μια απαρέγκλιτη τάξη. Πίσω όμως από τις εμμονές, τις εκρήξεις αγένειας και την αδυναμία του να συνδεθεί με τους άλλους, κρύβεται ένας άνθρωπος βαθιά φοβισμένος και ευάλωτος. Χωρίς να εξιδανικεύει ούτε να σατιρίζει την ψυχαναγκαστική διαταραχή, η ταινία χρησιμοποιεί τις ιδιορρυθμίες του Μελβιν ως αφετηρία για να αφηγηθεί μια ιστορία σταδιακής αλλαγής, δείχνοντας πως ακόμη και τα πιο άκαμπτα μοτίβα μπορούν να αρχίσουν να λυγίζουν όταν εμφανιστεί στη ζωή μας ένας άνθρωπος που αξίζει την προσπάθεια.

Με πρωταγωνιστές τον Τζακ Νίκολσον, την Έλεν Χαντ και τον Γκρεγκ Κινίαρ, η ταινία γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία, κερδίζοντας δύο βραβεία Όσκαρ (Α΄ Ανδρικού Ρόλου για τον Τζακ Νίκολσον και Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την Έλεν Χαντ) ενώ απέσπασε συνολικά επτά υποψηφιότητες. Με το οξυδερκές χιούμορ, τους αξέχαστους διαλόγους και τη βαθιά ανθρώπινη ματιά της, παραμένει μέχρι σήμερα μία από τις πιο αγαπημένες ταινίες του είδους της η οποία σφράγισε την κινηματογραφική δεκαετία του '90.

Info:

Ημ/νία: Τετάρτη 15 Ιουλίου 2026

Ώρα προσέλευσης: 21:00

Ώρα έναρξης προβολής: 21:30

Είσοδος ελεύθερη 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Spa Weekend": 48 ώρες χάους σε μια κατά τα άλλα ήρεμη απόδραση για σπα

Όλα έδειχναν πως οι τρεις φίλες θα περνούσαν ένα ήρεμο σαββατοκύριακο, ώσπου καταφτάνει στο resort η καταστροφική τους φίλη, έτοιμη να τις βάλει σε περιπέτειες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/07/2026

Το Δείπνο του Φράνκο: Μια από τις καλύτερες κωμωδίες της χρονιάς

Μια καυστική σάτιρα που σερβίρει απολαυστικό σασπένς, πολιτική ιστορία και ανατρεπτικό χιούμορ. Το Δείπνο του Φράνκο κυκλοφορεί στους κινηματογράφους την Πέμπτη, 9 Ιουλίου από τη Weird Wave.

Ελληνικό box office: Η "Εμμονή" έστησε... πάρτυ

Συνεχίζοντας τις υψηλές εισπρακτικές πτήσεις, η "Εμμονή" εξελίσσεται στη μεγάλη κινηματογραφική έκπληξη του καλοκαιριού, καθώς το τρίτο Σαββατοκύριακό της έριξε από την κορυφή του top-10 το εξίσου φουριόζο "Toy Story 5".

Πέντε σπουδαίες αφορμές για θερινό σινεμά αυτή την εβδομάδα

Μερικές από τις καλύτερες ταινίες που προβάλλονται αυτές τις ημέρες στους θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας.

"Tuner": Πώς η ακοή γίνεται το τέλειο εργαλείο για έγκλημα

Αυτή την εβδομάδα κυκλοφορεί στις αίθουσες η νέα ταινία του Ντάνιελ Ρόερ με τους Λίο Γούνταλ, Αβάνα Ρόουζ Λιου, Ντάστιν Χόφμαν, που πραγματεύεται την δημιουργική παράλυση.

Λένε πως αυτή είναι η καλύτερη ελληνική κωμωδία εδώ και αρκετό καιρό

Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ κινηματογραφικό συνεργείο γυρίζει ένα ντοκιμαντέρ, αποφασισμένο να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από την έκρηξη που συγκλόνισε τα Β΄ ΚΑΠΗ του δήμου Αλίμου πριν από πέντε χρόνια, αφήνοντας πίσω της 68 νεκρούς.

Πώς θα δεις πριν από οποιονδήποτε άλλον την "Οδύσσεια" του Κρίστοφερ Νόλαν

Δες πώς μπορείς να γίνεις ένας από τους λίγους θεατές παγκοσμίως που θα παρακολουθήσουν πρώτοι τη νέα ταινία του Christopher Nolan.