"Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών": Ο νέος Άραγκορν και η πρεμιέρα για "Το κυνήγι του Γκόλουμ"

Αποκαλύφθηκε ολόκληρο το καστ της νέας ταινίας με πρωταγωνιστή το Γκόλουμ μέσα από το πρώτο teaser με τον Τζέιμι Ντόρναν να είναι ο νέος Άραγκρον.

Το κυνήγι του Γκόλουμ

Η επιστροφή στον κόσμο του Τόλκιν είναι πλέον γεγονός. Η νέα ταινία του σύμπαντος "Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών" με τίτλο "Το κυνήγι του Γκόλουμ" βρίσκεται σε εξέλιξη με την επιστροφή στη Μέση Γη να προγραμματίζεται για το 2027.

Η νέα ταινία τοποθετείται χρονικά ανάμεσα στα γεγονότα The Hobbit και του The Fellowship of the Ring εστιάζοντας σε μια από τις πιο κρυφές, αλλά κρίσιμες αποστολές της Μέσης Γης: το κυνήγι του Γκόλουμ. Η ιστορία θα ακολουθήσει τον Άραγκορν - γνωστό τότε ως Strider - στην προσπάθειά του να εντοπίσει το Γκόλουμ πριν αυτός αποκαλύψει στον Σάουρον πληροφορίες για το Ενα δαχτυλίδι. Ο σκηνοθέτης Άντι Σέρκις έχει δηλώσει ότι πρόκειται για μια "ψυχολογική αναζήτηση" που θα εμβαθύνει στον χαρακτήρα του ίδιου του Γκόλουμ.

Στην ταινία επιστρέφει ο Άντι Σέρκις ως Γκόλουμ αλλά και ως σκηνοθέτης της ταινίας, ο Ίαν ΜακΚέλεν ως Γκάνταλφ και ο Ελάιτζα Γουντ ως Φρόντο. Σημαντική έκπληκη αποτελεί η προσθήκη της Κέιτ Γουίνσλετ στο ρόλο της Μάριγκολντ. Το καστ συμπληρώνει ο Λίο Γούνταλ στον ρόλο του Χάλβαρντ και ο Λι Πέις ως Θράντουλ. Όσον αφορά τον Άραγκορν, η παραγωγή επέλεξε τον Τζέιμι Ντόρναν, ο οποίος διαδέχεται τον Βίγκο Μόρτενσεν. 

Η Warner Bros. φαίνεται να επενδύει έντονα στη νοσταλγία αλλά και στη συνέχεια του κόσμου της Μέσης Γης. Στην παραγωγή συμμετέχει ο Πίτερ Τζάκσον μαζί με τους συνεργάτες του Φραν Γουολς και Φιλίπα Μπόγιενς, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στην αρχική τριλογία.

Η ταινία κάνει πρεμιέρα στις 17 Δεκεμβρίου 2027, συνεχίζοντας την παράδοση των χειμερινών blockbuster του franchise. Τα γυρίσματα θα γίνουν στη Νέα Ζηλανδία, διατηρώντας τη χαρακτηριστική αισθητική που καθόρισε την κινηματογραφική εικόνα της Μέσης Γης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε το ΠΣΚ στα θερινά σινεμά

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 25 Ιουνίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/06/2026

Ο Ντέρικ Μπορτέ παίρνει ένα "Τελευταίο ρίσκο"

Ράσελ Κρόου, Άαρον Πολ, Νίνα Ντόμπρεβ, Τερέσα Πάλμερ, Ντάνιελ Ζοβάτο και Λουκ Έβανς πρωταγωνιστούν στην νέα ταινία δράσης που έρχεται στη μεγάλη οθόνη τον Ιούλιο.

Κάρλα Σιμόν: "Μπορείς να κατασκευάσεις τις αναμνήσεις σου, άρα και την πραγματικότητα"

Βραβευμένη με Χρυσή Άρκτο, η Ισπανίδα σκηνοθέτιδα του "Ρομερία" μιλάει για το εναλλακτικό και τρυφερό road movie της στο Βίγο και στη δεκαετία του ‘80, το οποίο βασίζεται στη δική της ιστορία ενηλικίωσης.

Αθανάσιος Τόμμυ Σκλάβος: Ο άνθρωπος πίσω από τη "Μεγάλη Σφαγή των Β΄ ΚΑΠΗ Αλίμου"

Ανατινάζοντας τη δραματική σοβαροφάνεια του ελληνικού σινεμά, ένας πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης κάνει την ξεκαρδιστική έκπληξη με μια απολαυστική, ανατρεπτική μαύρη κωμωδία. Ο ίδιος μας εξηγεί το πως και το γιατί.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25-01/07)

Όλες οι κορυφαίες ταινίες που δεν θέλετε να χάσετε στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.

"Lafcadio Hearn Disappeared from the World": Η ελληνική animated ανθολογία παρουσιάστηκε στο Annecy

Με ιδιαίτερα θερμή ανταπόκριση παρουσιάστηκε στο Annecy International Animation Film Festival 2026 η υπό ανάπτυξη animated σειρά ανθολογίας "Lafcadio Hearn Disappeared from the World", σε σενάριο του Πάνου Βούλγαρη και σκηνοθεσία του Σέργιου Κοτσόβουλου (Sergio Ko).

Ποιες είναι οι 4 ταινίες που θα δούμε στο νέο θερινό σινεμά της Αθήνας

Τέσσερις νύχτες χωρίς φεγγάρι. Το event Summer Nights Horror Things παρουσιάζει τέσσερις εμβληματικές ταινίες τρόμου κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της Αθήνας.