"Super Story Market": Μια ταινία που ψυχαγωγεί και σώζει ζωές σε μία μοναδική προβολή

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, η ταινία των Κριστιάν Νίρκα και Ελένης Κόντη επιστρέφει, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να ενημερωθεί και να συμμετάσχει ενεργά ως δότης.

Super Story Market

Μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο συγκίνηση και ανταπόκριση, η ταινία του Κριστιάν Νίρκα και της Ελένης Κόντη, με τίτλο "Super Story Market" απέδειξε πως η τέχνη μπορεί να εμπνέει δράση. Στις 15 θερινές προβολές που πραγματοποιήθηκαν, περισσότεροι από 100 άνθρωποι έκαναν το σπουδαίο βήμα να εγγραφούν ως εθελοντές δότες μυελού των οστών. Αυτό το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ευαισθητοποίησης περνά μέσα από την ψυχαγωγία, την αφήγηση και τη συλλογική εμπειρία του κινηματογράφου.

Η ταινία συνεχίζει δυναμικά με προβολές σε γυμνάσια, λύκεια, πανεπιστήμια, συλλόγους, δήμους αλλά και σε επιλεγμένες αίθουσες για το ευρύ κοινό. Στόχος: η ενημέρωση, η αφύπνιση και η ενδυνάμωση της κουλτούρας προσφοράς. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών (20/9), διοργανώνεται μια μοναδική προβολή στον κινηματογράφο Studio New Star Art Cinema (600 θέσεων), την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου.

Super Story Market

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ένα μικρό συνοικιακό σούπερ μάρκετ γίνεται το απροσδόκητο σκηνικό για μια ληστεία που πάει στραβά. Ο ληστής παγιδεύεται καθώς η πόρτα του καταστήματος μπλοκάρει. Μαζί του, επτά ακόμα άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι: πελάτες και υπάλληλοι. Καθώς η ώρα περνά και κανείς δεν μπορεί να αποχωρήσει, οι ήρωες αναγκάζονται να απογυμνωθούν συναισθηματικά και να αποκαλύψουν κομμάτια του εαυτού τους. Η αρχική κωμική κατάσταση μετατρέπεται σε ψυχολογικό θρίλερ εγκλεισμού, γεμάτο ερωτήματα για την ηθική, την ενοχή και την ευθύνη.

Πρωταγωνιστούν: Λίνα Σακκά, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Περικλής Λιανός, Ελένη Κόντη, Ελένη Φίλιππα, Ανδριάνα Δρογώση, Λεωνίδας Μικρόπουλος, Γιώργος Χατζηκυριάκος και άλλοι. Guest συμμετοχές: Μπέσσυ Μάλφα, Φωτεινή Ντεμίρη, SUPER KIKI, TAKI TSAN, Βασιλική Δρακοπούλου, Κωνσταντίνος Βαρσάμης, Θανάσης Γιαννακόπουλος, Μαρία Μουστοπούλου.

Super Story Market

Η ταινία είναι αφιερωμένη στην Πόπη Παρασκευά, ιδρύτριας της εθελοντικής ομάδας Ανδρόνικος, που μετέτρεψε τον προσωπικό της πόνο σε φλόγα προσφοράς, σώζοντας ζωές μέσα από την ενημέρωση και την ελπίδα.

Η τιμή προπώλησης έχει οριστεί στα 3,5 ευρώ, ώστε να είναι προσβάσιμη σε όλους. Παράλληλα, στην εκδήλωση θα παρευρίσκεται και το Όραμα Ελπίδας, δίνοντας τη δυνατότητα στους θεατές που το επιθυμούν να εγγραφούν επιτόπου ως δότες, δίνοντας ένα απλό δείγμα.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Studio new star art cinema

Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι "Δαιμονισμένες" έρχονται να σκανδαλίσουν τις 32ες Νύχτες Πρεμιέρας

Το βέβηλο magnum opus του Κεν Ράσελ έρχεται σε πρώτη πανελλήνια προβολή, χωρίς καμία λογοκρισία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/09/2026

Τα highlights της πέμπτης μέρας στο 49ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Το "α" βρίσκεται στο 49ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και σάς μεταφέρει όσα είδε και ξεχώρισε.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε το ΠΣΚ στα θερινά σινεμά

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 10 Σεπτεμβρίου.

"Αναγέννηση": Ο κινηματογράφος ζει όσο ακόμα ξέρουμε να ονειρευόμαστε

Ένας ονειροπόλος ταξιδεύει ανάμεσα στις αισθήσεις, μέσα από τις κινηματογραφικές εποχές. Αν ακόμα τολμάς να ονειρεύεσαι, αφέσου στην "Αναγέννηση", μέσα από αίθουσα κινηματογράφου, με Special Previews στις 14, 22, 25 Σεπτεμβρίου και 4 Οκτωβρίου, και επίσημη κυκλοφορία από την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, με διανομή της Weird Wave.

Φεστιβάλ Βενετίας 2026: Φαβορί και αουτσάιντερ

Το "α" και ο Χρήστος Μήτσης βρίσκονται στο 83ο Φεστιβάλ Βενετίας (2-12/9), το οποίο προετοιμάζεται για την αυριανή απονομή των βραβείων του. Ποιες ταινίες έχουν λοιπόν τον πρώτο λόγο;

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (10-16/09)

Όλες οι κορυφαίες επιλογές που δεν θέλετε να χάσετε στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.

Τι είδαμε την τέταρτη μέρα του 49ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας;

Το "α" βρίσκεται στο 49ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και σάς μεταφέρει όσα είδε και ξεχώρισε.