Πέδρο Πασκάλ & Γιόακιν Φίνιξ σε "αρρωστημένη" κόντρα για το "Eddington"

Το νέο τρέιλερ της ταινίας του Άρι Άστερ φέρνει τους δύο άντρες μια ανάσα πριν από την κατά μέτωπο σύγκρουση.

Eddington

Λίγες εβδομάδες αφού διεκδίκησε Χρυσό Φοίνικα στο 78ο Φεστιβάλ των Καννών, το "Eddington" αποκτά ένα ακόμα τρέιλερ.

Μιλάμε, φυσικά, για την καινούρια δουλειά του σκηνοθέτη Άρι Άστερ ("Η Διαδοχή", "Μεσοκαλόκαιρο", "Ο Μπο Φοβάται"), η οποία συστήνεται ως μοντέρνο γουέστερν που περιστρέφεται γύρω από την πανδημία του COVID-19. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη: "Το Μάιο του 2020 ένας σερίφης και ένας δήμαρχος έρχονται σε εκρηκτική ρήξη στην πόλη Έντινγκτον του Νέου Μεξικό". Στο ρόλο των δύο πρωταγωνιστών βρίσκουμε τους Γιόακιν Φίνιξ και Πέδρο Πασκάλ, ενώ την all-star διανομή των ηθοποιών συμπληρώνουν, μεταξύ άλλων, οι Έμα Στόουν και Όστιν Μπάτλερ.

Eddington 22

Ο απεσταλμένος του "α" στις Κάννες, Χρήστος Μήτσης, παρακολούθησε το "Eddington" σε παγκόσμια πρεμιέρα και έγραψε σχετικά: "Πάντα φιλόδοξος και σχεδόν πάντα αμετροεπής, ο Άρι Άστερ παίρνει μια κοενική ιδέα και χτίζει επάνω της μια αρχικά χαριτωμένη, μα γρήγορα απλοϊκή και τελικά ξεχειλωμένη, επαναλαμβανόμενη και 'άκυρη' παραβολή πάνω στο βαθύ διχασμό της σύγχρονης Αμερικής, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική αποδιάρθρωση που προκάλεσε η πρόσφατη πανδημία. Εν μέσω της, ο ολίγον συνωμοσιολόγος, ολίγον ρατσιστής και έντονα αντιεμβολιαστής σερίφης μιας κωμόπολης του Νιού Μέξικο τα βάζει με τον συστημικά διεφθαρμένο δήμαρχό της, οδηγώντας τους κατοίκους στα πρόθυρα... εμφυλίου. Ακούγεται διασκεδαστικό, το 'Eddington', όμως, αποδεικνύεται καρτουνίστικα λαϊκίστικο, παρασύροντας στη χαοτική ασυναρτησία του και τους Γιόακιν Φίνιξ, Πέδρο Πασκάλ, Όστιν Μπάτλερ και Έμα Στόουν, οι οποίοι προσπαθούν μάταια να βρουν κοινό ερμηνευτικό τόνο".

Το "Eddington" κυκλοφορεί 28 Αυγούστου στους ελληνικούς κινηματογράφους.

Δείτε το τρέιλερ του "Eddington":

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

79ο Φεστιβάλ Καννών: Τα παράλληλα βραβεία

Ο Χρυσός Φοίνικας απονέμεται σε λίγες ώρες (Σβιάγκιντσεφ, Παβλικόφσκι, Χαμαγκούτσι ή κάποια έκπληξη;), προηγήθηκαν όμως οι διακρίσεις των τμημάτων "Ένα Κάποιο Βλέμμα", "Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών" και "Εβδομάδα Κριτικής".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
23/05/2026

79ο Φεστιβάλ Καννών: Φαβορί και αουτσάιντερ

Ο "Μινώταυρος" του Αντρέι Σβιάγκιντσεφ, ένα δραματικό θρίλερ με πολιτικές αιχμές, κλιμάκωσε το σαπένς για τα βραδινά βραβεία.

Ήρωες στα άκρα που βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Διαβάστε για όλες τις ταινίες με ήρωες που φτάνουν στα άκρα που αξίζει να δείτε στα σινεμά αυτή την εβδομάδα.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε το ΠΣΚ στις αίθουσες

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 21 Μαΐου.

Δωρεάν θερινό σινεμά στο πάρκο Ελευθερίας

Για τέσσερις ολόκληρες νύχτες, το πάρκο μεταμορφώνεται σε μια δροσερή υπαίθρια αίθουσα προβολών, προσκαλώντας το κοινό να αφεθεί στη γοητεία της έβδομης τέχνης.

Star Wars: The Mandalorian and Grogu

Σε έναν γαλαξία πολύ, πολύ μακρινό, οι περιπέτειες του Mandalorian θα μπορούσαν να περιοριστούν στην ομώνυμη σειρά. Η ταινία μοιάζει με ένα binge-watching που δεν επιλέξαμε να κάνουμε και μονάχα οι σκηνές δράσης, η μουσική και ο Grogu σώζουν τελικά την κατάσταση.