Ελληνικό box office: Πως άνοιξαν "Ballerina" και "Karate Kid: Θρύλοι";

Ούτε η εκπαιδευμένη δολοφόνος Άνα ντε Άρμας ούτε ο καρατέκα Τζάκι Τσαν μπόρεσαν να εκθρονίσουν τους "Λίλο & Στιτς" από την εισπρακτική κορυφή ενός πενθημέρου με καλό καιρό, εκδρομικές εξορμήσεις και μπασκετικό ντέρμπι.

Λίλο & Στιτς 2

Η αργία του Αγίου Πνεύματος, αν και συνοδευόμενη από υψηλές θερμοκρσίες και μεγάλη έξοδο από τα αστικά κέντρα, ενώ την Κυριακή μεσολάβησε και ο αποφασιστικός τελικός Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στο μπάσκετ, μας έδωσε ένα ενισχυμένο πενθήμερο των 94.963 εισιτηρίων. Το καθαρό τετραήμερο μέτρησε 79.591 θεατές, έναντι των 87.821 του αμέσως προηγουμένου, με την "Ballerina" και το καινούργιο "Karate Kid" να μένουν στα ρηχά και τις εντυπώσεις να κερδίζει το χαμηλότονο "Βερμίλιο". To "Λίλο & Στιτς" συνεχίζει να γοητεύει (παγκοσμίως) το ανήλικο κοινό, τη στιγμή κατά την οποία η Άνα ντε Άρμας δεν φάνηκε να πείθει τους fan της περιπέτειας ως άξια διάδοχος του Κιάνου Ριβς (η τελευταία ταινία του "John Wick" franchise είχε ανοίξει με 48.310 εισιτήρια τον Μάρτιο του 2023). Το "Μια Ταινία Minecraft" συνέχισε με 796 θεατές (στους 204.278), η "Καταραμένη Ψυχή" με 426 (στους 2.651) και το αειθαλές "Υπάρχω" με 346 (στους 848.850), ενώ το "The Surfer" έκανε ποδαρικό με μόλις 866.

Ελληνικό box office 5-9/6:

1. Λίλο & Στιτς - 32.659 εισιτήρια (196 αίθουσες, 171.948 σύνολο)
2. Ballerina - 15.773 εισιτήρια (103 αίθουσες, 15.773 σύνολο)
3. Karate Kid: Θρύλοι - 14.130 εισιτήρια (109 αίθουσες, 14.130 σύνολο)
4. Επικίνδυνη Αποστολή: Η Έσχατη Τιμωρία - 11.994 εισιτήρια (60 αίθουσες, 105.960 σύνολο)
5. Βερμίλιο: Η Νύφη του Βουνού - 5.728 εισιτήρια (16 αίθουσες, 5.728 σύνολο)
6. Το Φοινικικό Σχέδιο - 5.127 εισιτήρια (22 αίθουσες, 15.386 σύνολο)
7. Μαθήματα Από Έναν Πιγκουίνο - 1.726 εισιτήρια (18 αίθουσες, 1.726 σύνολο)
8. Βλέπω το Θάνατό σου 6: Δεσμοί Αίματος - 1.520 εισιτήρια (14 αίθουσες, 39.571 σύνολο)
9. Κιούκα, Πριν το Τέλος του Καλοκαιριού - 1.159 εισιτήρια (6 αίθουσες, 11.085 σύνολο)
10. Το Μίσος - 914 εισιτήρια (7 αίθουσες, 7.491 σύνολο)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στους "Δύο Εισαγγελείς", ο Σεργκέι Λόζνιτσα παρουσιάζει ένα δραματικά επίκαιρο ιστορικό θρίλερ

Η σκοτεινή κληρονομιά της Σοβιετικής Ένωσης ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη, σε μία ταινία που ξεχώρισε στο διαγωνιστικό τμήμα των Καννών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
02/02/2026

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το σίκουελ του "Dirty Dancing"

Μετά από 40 περίπου χρόνια θα επιστρέψει η θρυλική ταινία, που έκανε χαμό στα παγκόσμια box office. Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτήν και τι έχει γίνει γνωστό ως τώρα.

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 05/02

Τρεις ταινίες βραβευμένες στο Φεστιβάλ Καννών, δύο ταινίες τρόμου και όλα όσα θα δούμε στις αίθουσες την επόμενη εβδομάδα (5/2 - 11/2)

Ταινίες από μία άλλη εποχή που βλέπουμε στους κινηματογράφους

Οι προηγούμενοι αιώνες μέσα από κινηματογραφικές επιλογές που παίζουν στα σινεμά αυτή τη στιγμή.

Τι νέο βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτό το ΠΣΚ

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στα σινεμά της Αθήνας από τις 29 Ιανουαρίου.

Κατέφθασαν οι πρώτες εικόνες των κινηματογραφικών Beatles

Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση των τεσσάρων ηθοποιών μας κάνει να ανυπομονούμε για τις τέσσερις ταινίες του Σαμ Μέντες.

Μερικές ταινίες που πρέπει να δεις πριν το "Ανεμοδαρμένα Ύψη", σύμφωνα με την Έμεραλντ Φένελ

Η σκηνοθέτιδα που αναβιώνει το κλασσικό μυθιστόρημα στη μεγάλη οθόνη μοιράστηκε τις "ταινίες-έμπνευση" που πρέπει να δούμε πριν την πρεμιέρα του "Ανεμοδαρμένα Ύψη" στις 12/02.