Το "Wicked" έγινε η πιο εμπορική μεταφορά μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ στην ιστορία

Η παραγωγή κατάφερε να ξεπεράσει το «Mamma Mia!» και συνεχίζει ακάθεκτη.

Wicked 4

Όχι πως αποτελεί έκπληξη, αλλά σίγουρα συνιστά επισφράγιση επιτυχίας η είδηση πως το "Wicked" έγινε το ιστορικά πιο επικερδές μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο.

Η παραγωγή σε σκηνοθεσία Τζον Μ. Τσου βασίζεται στο ομώνυμο μουσικοχορευτικό θεατρικό έργο που τοποθετείται στο μυθιστορηματικό κόσμο της "Θαυμάσιας Χώρας του Οζ" (Λ. Φρανκ Μπάουμ) και ανέβηκε για πρώτη φορά το 2003. Στη συνέχεια, η παράσταση έφτασε να παίζεται για περισσότερα από είκοσι χρόνια, ξεπέρασε τα 7.500 σόου, διεκδίκησε δέκα και κέρδισε τρία βραβεία Τόνι, δημιουργώντας στο ενδιάμεσο ένα φανατικό κοινό. Τώρα, στην κινηματογραφική εκδοχή η δράση ξεκινά από τον εορτασμό του θανάτου της Κακιάς Μάγισσας της Δύσης. Μαζί τους και η Καλή Μάγισσα Γκαλίντα, η οποία αφηγείται πώς οι δυο τους γνωρίστηκαν ως νεαρές φοιτήτριες του πανεπιστημίου Σιζ. Πρωταγωνιστούν οι Σίνθια Ερίβο και Αριάνα Γκράντε, οι οποίες έχουν ήδη αποσπάσει μια σειρά από βραβεύσεις και διθυράμβους, βάζοντας πλέον στο στόχαστρο τα Όσκαρ.

Διαβάστε Επίσης

Το "Wicked" κόστισε 150 εκατομμύρια δολάρια και ύστερα από περίπου δύο μήνες στις μαρκίζες έχει φτάσει τα 634,4 εκατ. παγκοσμίως, έως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Έτσι, ξεπέρασε τα 611,4 εκατ. που είχε συγκεντρώσει συνολικά στο box office το "Mamma Mia!" (Φιλίντα Λόιντ, 2008) και το εκθρόνισε από την πρώτη θέση της λίστας των πιο εισπρακτικά επιτυχημένων κινηματογραφικών μεταφορών μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ. Εν τω μεταξύ, η ταινία του Τσου δε δείχνει να έχει πιάσει ακόμα ταβάνι, καθώς εκτός του ότι προβάλλεται ακόμα στα σινεμά, δεν είναι απίθανο η προσέλευση να γνωρίσει ανάκαμψη μόλις ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες των Όσκαρ (17/11), όπου αναμένεται να βρίσκεται ανάμεσά τους.

Ανεξαρτήτως, είναι αυτονόητο πως δρομολογείται με ενθουσιασμό στο Χόλιγουντ η ετοιμασία του σίκουελ "Wicked: For Good" που κυκλοφορεί το Νοέμβριο του 2025.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

60 χρόνια "Μαουτχάουζεν": τιμητική προβολή στο θερινό "ΛΑΪΣ" της Ταινιοθήκης

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζει το πολυβραβευμένο Mauthausen, τιμώντας τα 60 χρόνια από το μεβληματικό έργο των Ιάκωβου Καμπανέλλη και του Μίκη Θεοδωράκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/07/2026

Γιατί το 2027 προβλέπεται μία πολύ δυνατή κινηματογραφική χρονιά

Από το Star Wars και τον Spider-Man μέχρι τους Avengers και τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, το 2027 υπόσχεται μια ασταμάτητη παρέλαση blockbuster που μπορεί να γίνει η μεγαλύτερη κινηματογραφική χρονιά της σύγχρονης εποχής.

Τι νέο θα δούμε στα θερινά σινεμά από αυτή την Πέμπτη

Νέος Spider-Man, παλιός Νόλαν, ένα γιαπωνέζικο δράμα κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (30/07-05/08)

Αυτό είναι το πρόγραμμα του 83ου φεστιβάλ Βενετίας

Λίγα μεγάλα ονόματα και πολλές υποσχόμενες εκπλήξεις περιλαμβάνει το line-up της φετινής κινηματογραφικής Μπιενάλε (2–12/9), στην οποία θα κάνουν πρεμιέρα και δυο ελληνικές ταινίες.

Οι νέες ταινίες που θα δούμε στα σινεμά από την Πέμπτη 30/07

Νέος Spider-Man, παλιός Νόλαν, ένα γιαπωνέζικο δράμα κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (30/07-05/08)

Δωρεάν προβολή του Stand By Me στην Στοά Culture

Το αριστούργημα του Ρομπ Ράινερ προβάλλεται απόψε, 40 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, συνοδευόμενο από συζήτηση για τη διαχρονική αξία του και τη δύναμη της φίλιας.

"Following": Η πρώτη ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν επιστρέφει στις αίθουσες

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του βραβευμένου με Όσκαρ δημιουργού επανακυκλοφορεί από το Cinobo, αποκαλύπτοντας τις απαρχές του μοναδικού κινηματογραφικού του σύμπαντος.