Κι όμως, το σάουντρακ του "Dune 2" απορρίφθηκε από τα Όσκαρ

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου αποφάσισε πως δε θα λάβει υπόψη τις συνθέσεις του κορυφαίου Χανς Ζίμερ.

Dune: Μέρος Δεύτερο

Μπορεί το ένα από τα δύο βραβεία Όσκαρ του να το απέσπασε για τη δουλειά του στο "Dune" (2021) και οι συνθέσεις του στο "Μέρος Δεύτερο" (2024) να αποδείχθηκαν εξίσου επικές, το σάουντρακ του Χανς Ζίμερ για το σίκουελ, ωστόσο, δε θα ληφθεί υπόψη από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου στην 95η απονομή των δαφνών της.

Για να είμαστε δίκαιοι, ο λόγος που η Ακαδημία απορρίπτει το σάουντρακ του "Dune 2" είναι εύλογος. Σύμφωνα με τον κανονισμό της, στην περίπτωση ενός σίκουελ ή ενός franchise, ο βαθμός στον οποίο η μουσική μιας ταινίας βασίζεται σε παλαιότερο υλικό, δεν πρέπει να ξεπερνά το 20%. Όριο που σαφώς ξεπέρασε ο Γερμανός συνθέτης σε αυτήν την περίπτωση εξ ου και ο αποκλεισμός του.

Πιστεύουμε πως ο Ζίμερ δε θα σκοτιστεί ιδιαίτερα, εδώ που τα λέμε, δεδομένου πως φέτος έχει δουλέψει σε μία ακόμα οσκαρικά φιλόδοξη παραγωγή, το "Blitz" του πολύπειρου Στιβ ΜακΚουίν ("12 Χρόνια Σκλάβος"). Επί τη ευκαιρία, σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως το τρίτο "Dune" παίρνει σιγά-σιγά μπρος, με ορίζοντα κυκλοφορίας το 2026.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε αυτό το ΠΣΚ στους κινηματογράφους

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 5 Φεβρουαρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/02/2026

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (05-11/02)

Όλες οι κορυφαίες ταινίες που δεν θέλετε να χάσετε στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.

Απόψε βλέπουμε τον 'Σημαδεμένο' σε ειδική προβολή στο Αθήναιον

Το Athinaion Legends ξεκινά εκρηκτικά, με την ταινία του Μπράιαν ντε Πάλμα και τον Αλ Πατσίνο σε ρόλο ζωής.

Λένε ότι αυτά είναι τα 10 χειρότερα ντοκιμαντέρ όλων των εποχών

Άλλα ήρθαν και δεν ακούμπησαν, αλλά τα ξεχάσαμε και τα επαναφέραμε για τις ανάγκες της λίστας. Όπως και να έχει, αυτά τα ντοκιμαντέρ (μάλλον) πρέπει να αποφύγετε.

Σάντανς: Bραβείο κοινού στη Μυρσίνη Αριστείδου για τη ταινία "Κράτα Με"

Σημαντική διάκριση για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της κύπριας σκηνοθέτριας στο Φεστιβάλ Σάντανς.

"Ο Διάβολος φοράει Prada 2": Έσκασε το trailer και σπάει κάθε ρεκόρ στις προβολές

Μόλις 9 ώρες χρειάστηκαν για να φτάσει τις 2,8 εκατ. προβολές, ενδεικτικό του τι πρόκειται να συμβεί, όταν η ταινία κυκλοφορήσει, στις αίθουσες των σινεμά.

Μια ξεχωριστή ανθολογία ντοκιμαντέρ μικρού μήκους από το CineDoc έρχεται στον Δαναό

Πέντε ντοκιμαντέρ μικρού μήκους και μια βραβευμένη VR προβολή θα παρουσιαστούν για δύο ημέρες από το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc στον κινηματογράφο Δαναό.