dare Dance Festival 2024: Η μεγάλη γιορτή χορού επιστρέφει

Το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους videodance – dare Dance Festival, επανέρχεται δυναμικά για τρίτη χρονιά, μετά από τις δύο προηγούμενες χρονιές που καλλιτέχνες, κοινό και ΜΜΕ το αγκάλιασαν και το ανέδειξαν.

dare Dance Festival 2024. What Next? 'What Next?'

Η ομάδα του Dare.Dance.Digitalize διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το φεστιβάλ dare Dance Festival (dDF) το Σάββατο 25 Μαΐου (7-10.30 μ.μ.), στον Δαναό. Το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους videodance – dare Dance Festival, επανέρχεται δυναμικά για τρίτη χρονιά, μετά από τις δύο προηγούμενες χρονιές που καλλιτέχνες, κοινό και ΜΜΕ το αγκάλιασαν και το ανέδειξαν. Επιπλέον, ως εξέλιξη της σταθερής πορείας του φεστιβάλ, θα προβληθούν καλλιτεχνικά έργα σε συνεργασία με δύο σημαντικά φεστιβάλ χορού για κινηματογράφο από την Ευρώπη: Moovy Festival Köln" (Γερμανία) και FuoriFormato Festival | Stories We Dance and Associazione Culturale Augenblick (Ιταλία).

Την Κυριακή 26 Μαΐου πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του φεστιβάλ σεμινάρια-masterclasses στο Gazsymphony DanceStudio ώρες 6-10.30 μ.μ..

Ο κύριος  στόχος του dare Dance Festival είναι να παρουσιάσει στο κοινό καλλιτεχνικά έργα που δίνουν χώρο σε: "Ένα νέο Βλέμμα, ένα νέο Σώμα που δημιουργεί μια ισχυρή αισθητική, βιωματική και σχεσιακή ματιά γύρω από ο,τιδήποτε μας περιβάλλει." Επιπλέον, στόχος του είναι να αναδείξει νέους καλλιτέχνες και κινηματογραφικά έργα χορού μικρού μήκους από την Ελλάδα και το εξωτερικό που αντανακλούν τη σύγχρονη εποχή.

Η αισθητική της ομάδας όπως και η μεθοδολογία της απορρέει από την ποιητική του χώρου και το ποιητικό σώμα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στο δημόσιο αστικό χώρο και τη φύση και πως το σώμα τοποθετείται μέσα σε αυτούς τους εκ διαμέτρου αντίθετους τόπους. Επιμένει να δίνει χρόνο για να ακούσει τις ιστορίες που αφηγείται το σώμα και να τις αναδείξει.

Λίγα λόγια για τους διοργανωτές

Η ομάδα του Dare.Dance.Digitalize βρίσκεται πίσω από τη διοργάνωση του φεστιβάλ. Το Dare.Dance.Digitalize έχει βραβευτεί για τη μεθοδολογία του και την προσφορά του στους νέους καλλιτέχνες σε Ελλάδα (2021) και Γερμανία (2022). Συνδυάζει την επιστήμη και την τέχνη. Φέρνει την τέχνη του χορού και την ψυχολογία πιο κοντά στην κοινωνία και πιο κοντά στην ψηφιακή τεχνολογία. Από το 2018, η ομάδα δημιουργεί ταινίες μικρού μήκους videodance με έντονο καλλιτεχνικό και κοινωνικό αντίκτυπο. Αποτελείται από τον Αντώνη Μπέρτο, διαθεματικό καλλιτέχνη, performer σωματικού θεάτρου-ψυχολόγο, την Άρτεμις Μανάκου performer σωματικού θεάτρου-κινησιολόγο και τον Βαγγέλη Παπαευαγγελίου κινηματογραφιστή-σκηνοθέτη. Ο Κυριάκος Καλογερίνης έχει επιμεληθεί και τη φετινή αφίσα του φεστιβάλ. 

Τι θα παρακολουθήσουμε στις Προβολές/Screenings και στο On Stage

Στο 3ο dDF θα προβληθούν επαγγελματικές παραγωγές του Dare Dance Digitalize και μελών της ομάδας. Επίσης, dance videos των συμμετεχόντων, του ετήσιου σεμιναριακού κύκλου για άτομα προχωρημένου επιπέδου στην κίνηση καθώς και επαγγελματίες χορευτές και ηθοποιούς και του ετήσιου σεμιναριακού κύκλου ατόμων χωρίς προηγούμενη εμπειρία στην κίνηση. Επιπλέον, το dDF24 αποτελεί μια πλατφόρμα για την προβολή έργων και από άλλους καλλιτέχνες που συμμερίζονται το όραμα και την αισθητική του συμμετέχοντας με videodance (επιλέχθηκαν ύστερα από Open Call) αλλά και χορεύοντας ως φυσική παρουσία στη σκηνή του Cinema Δαναός σε μια performance έκπληξη #onStage24 που αφορά τη συνδιαλλαγή των σωμάτων ,σε κινητικό αυτοσχεδιασμό. Στόχος του φετινού οn Stage είναι τα άτομα που θα μοιραστούν την σκηνή του σινεμά να διαδράσουν μεταξύ τους, όποτε και αν θελήσουν, μέσω contact improvisation, πηγαία και αυθόρμητα. H μουσική που θα πλαισιώνει το όλο αυτό εγχείρημα θα είναι live μουσική σύνθεση από την "Rage of Waves".

dare Dance Festival 2024. Parque
"Parque"

7-7.40 μ.μ. Μέρος 1ο:

Αnna, Roots & Stars, Αντώνης Μπέρτος
Way out, Αννα Βεκιάρη-Oμάδα ΈΞΙΣ
Aura, Tang Cheng Long
Aφήνω Ανοιχτά, Γ. Νικέλλης, Στ. Κουλούβαρδη
A Kiss, Jacob Sutton, Hannes Langolf
Parque, Ivan Asnicar- Ailen Cafiso
Swans Never Die, Luca Di Bartolo, Ivonne Bello
Mother Nature, Αλ. Παλαιολόγου, Στ. Μπυράκη
Not Unlike a Plant, Στάμου-Ραντίν, Ελένη Δανέση
In Memory of, Mattia Bioli, Riccardo Simoncini
Absent Presence, Giorgia Ponticello
L'origin du monde, a Cumana Film Experiment
The Portrait, Βαγγέλης Παπαευαγγελίου, Μαρία Ανδρίτσου  

7.55-9.15 μ.μ. Μέρος 2ο

Unsaid, Χαρά Κουκουλεκίδου, Θέμης Λαμπρίδης
Echoes of Devotion, Παπαευαγγελίου, Μανάκου- Δάνος
Aνόμοιες Ομοιότητες, Μαρία Παπακωσταντίνου, Βερόνικα Πάνκο
Βόλτα, Εμ. Πεχυνάκη,Ί. Κατράκη-Παύλου, Μ. Τοντισάκη
Instabul, Μichael Maurissens, Boris Rock
One Shot Skiathos, Camille Βerthelin, Phaedra Pisimisi
Herbarium, Iwona Pasinska
Tissues, Pablo Soto
3 Tails, Vasia Ntoulia, Natasha Martin

dare Dance Festival 2024. Echoes of Devotion
"Echoes of Devotion"

9.25-9.55 μ.μ. Μέρος 2ο (Συνέχεια)

Desert Heart, Jacob Sutton, Ryan Heffington
Sisyphean, Eμμανουέλα Πεχυνάκη, Eβίνη Παντελάκη
Elegy 1938, Licia Arosteguy, Luana Arosteguy
To the wind..., Αίγλη Δράκου, Χριστίνα Καρπούζου
Dance Goodbye, Αλέξης Mουρτζανός, Sabina Andrea Allen
What Next?, Cecil Rogue, Julien Meyzindi

dare Dance Festival 2024. Cosmos
"Cosmos"

9.55-10.25 μ.μ. Μέρος 3ο

Dare Dance Digitalize - Documentary
Cosmos, Αντώνης Μπέρτος
Gaze-Touch-Words,  Αθηνά Μαντάλα, Κατερίνα Παγούνη, Δημ.Χαραλαμπάκης, Πέγκυ Σκιαθίτη
Χάος, Ελένη Κωνσταντοπούλου
Ανατέλλουσα Δύση, Πηνελόπη Μάρκου, Μάνος Δάνος

10.25 μ.μ. ON STAGE

Οι προβολές θα ολοκληρωθούν με την δράση OnStage (22:15).
Η δράση αυτή δίνει έμφαση στον πειραματισμό, την ελευθεριά, την αυθεντικότητα της κίνησης του κάθε σώματος και στην αναζήτηση ιδεών σε ένα έργο συνύπαρξης. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα σώματα επί σκηνής σαν να παρακολουθούν σινεμά. Πρόκειται για μια ποιητική μεταφορά από το ψηφιακό στο πραγματικό- σε αυτό που συμβαίνει τώρα. Με αυτόν τον παραλληλισμό τα σώματα ψάχνουν να βρουν τον δικό τους χώρο έκφρασης μέσα από την κίνηση, την σύνδεση με τον άλλο, τη συμπλήρωση, τη συνδιαλλαγή και την αφήγηση με στόχο την συνύπαρξη. Η σκηνή του σινεμά θα μοιράζεται μεταξύ των ερμηνευτών και της δημιουργού του ηχοτοπίου ζωντανά επί σκηνής σε μια performance "φωτιά".

Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (13-19/6)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/06/2024

Ο Μπαμπάκ Τζαλαλί, το "Φρίμοντ" και ο ταπεινός Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ

Συναντήσαμε το σκηνοθέτη του νοσταλγικού ασπρόμαυρου φιλμ όπου ο σταρ του "Bear" κάνει μια απροσδόκητη εμφάνιση.

Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε στο 14ο Athens Open Air Film Festival

Σας παρουσιάζουμε τις ταινίες που έχουμε ήδη σημειώσει στο πρόγραμμα της αγαπημένης θερινής διοργάνωσης.

"Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι" επτά μέρες κλασικού σινεμά στη Ριβιέρα

Η διοργάνωση που αγαπά τον παλιό καλό κινηματογράφο επιστρέφει για 13η χρονιά.

Ζαχαρία Μαυροειδή, πώς έφτιαξες την ελληνική κομεντί του καλοκαιριού;

Με το "Καλοκαίρι της Κάρμεν" ο ταλαντούχος σκηνοθέτης παραδίδει μια σπιρτόζικη και διασκεδαστική ρομαντική κωμωδία, με επίκεντρο τις ερωτικές περιπέτειες ενός τριαντάρη.

Το Καλοκαίρι της Κάρμεν

Αλμοδοβαρική κομεντί, η οποία ξεκινάει σε ξέφρενο queer τόνο, ισορροπεί ως μια παιχνιδιάρικη σάτιρα αστικής επιβίωσης και καταλήγει σαν μια τρυφερή ιστορία φιλίας με απολαυστικές σινεφίλ αναφορές.

Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2

Διασκεδαστικό και ταυτόχρονα σκεπτόμενο σίκουελ της κορυφαίας animation δημιουργίας της Pixar. Αστείο και ψυχαναλυτικό, ευρηματικό και ευαίσθητο, επαναλαμβάνει κεφάτα μια δοκιμασμένη συνταγή.