Ο μικρομηκάς Νίκος Κολιούκος στο Φεστιβάλ των Καννών

Ο σκηνοθέτης με την ταινία «Το Χάος που Άφησε Πίσω της» συμμετέχει στο τμήμα La Cinef.

Το Χάος που Άφησε Πίσω της 1

Αυξάνεται η ελληνική παρουσία στο προσεχές 77ο Φεστιβάλ των Καννών (14-25/5), καθώς στην παρέα των Γιώργου Λάνθιμου, Αριάν Λαμπέντ και Κωστή Χαραμουντάνη, έρχεται να προστεθεί ο Νίκος Κολιούκος.

Η μικρού μήκους του σκηνοθέτη με τίτλο "Το Χάος που Άφησε Πίσω της" επιλέχθηκε για συμμετοχή στο τμήμα La Cinef (πρώην La Cinéfondation), το οποίο περιλαμβάνει σπουδαστικές ταινίες  από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα αξιέπαινο κατόρθωμα, ιδιαίτερα εάν λάβουμε υπόψη πως το φιλμ ξεχώρισε μέσα σε περισσότερες από 2.260 υποβληθείσες παραγωγές προτού βρεθεί στην τελική 18άδα που παρουσιάζεται στην Κρουαζέτ. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που ένας Έλληνας σκηνοθέτης συμμετείχε στη Cinef ήταν το 2001 με τα "Μάτια που Τρώνε" του Σύλλα Τζουμέρκα.

Στο "Χάος που Άφησε Πίσω της" πρωταγωνιστούν οι Μαρίνα Σιώτου, Γιάννης Τσορτέκης, Ελένη Καραγιώργη, Δανάη Σκιάδη, Μαρία Φιλίνη και Βασίλης Κανάκης. Η μικρού μήκους έκανε πρεμιέρα στο σπουδαστικό τμήμα του περσινού Φεστιβάλ Δράμας, όπου και απέσπασε τα βραβεία καλύτερης σκηνοθεσίας και γυναικείας ερμηνείας. Ακολουθεί η επίσημη σύνοψη της ταινίας: "Η Άννα νιώθει πως τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία να κυνηγήσει το όνειρό της, μια μουσική καριέρα στο Παρίσι. Η επιτυχία δεν θα έμοιαζε άπιαστη, αν ο αλκοολικός πατέρας της δεν στεκόταν εμπόδιο στο δρόμο της. Μια ιστορία για την αγάπη και την εξάρτηση, για όλα αυτά που αγαπάς και για αυτά που θες να αφήσεις πίσω".

Το Χάος που Άφησε Πίσω της 2

Σχετικά με το φιλμ, ο Κολιούκος σημειώνει: "Με ενδιαφέρουν οι αντιθέσεις και οι αντιφάσεις, η πολυπλοκότητα και η απροσδόκητη δύναμη των συναισθημάτων. Σκοπός μου ήταν να διασφαλίσω πως η σχέση της Άννας με τον πατέρα της, θα ήταν ειλικρινής, ρεαλιστική και σύνθετη. Στην ιστορία αυτή ήθελα να δείξω πως το φως υπάρχει μέσα στο σκοτάδι και πως η αγάπη αναδύεται ακόμη και στις πιο σκοτεινές στιγμές".

Τέλος, θυμίζουμε πως πρόσφατα ο Κολιούκος σκηνοθέτησε το διαφημιστικό σποτ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου με τίτλο "Έχουμε το Κέντρο".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε στο 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τους must τίτλους της πρώτης μεγάλης καλοκαιρινής διοργάνωσης της σεζόν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/05/2024

Ο "Ραψωδός" με τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο στους κινηματογράφους

Αθηναϊκή πρεμιέρα για τη βραβευμένη πρώτη μεγάλου μήκους του Νίκολαϊ Χάμελ.

Η Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ

Μια ξέπνοη όσο και ανερμάτιστη μεταφορά ενός θεατρικού έργου που καταφέρνει να μην εντρυφά πουθενά ενώ θίγει τα πάντα.

Avant-Drag!

Ένα τολμηρό ριζοσπαστικό ντοκιμαντέρ-μανιφέστο, που αποθεώνει την εγχώρια drag σκηνή όσο απογυμνώνει την πολλαπλή φοβικότητα της ελληνικής κοινωνίας.

Το Λυσάρι της Ζωής

Διασκεδαστικά ορμητικό, σινεφιλικά ρομαντικό, αλλά και άνισο αφηγηματικά feelgood δράμα που παρασύρεται από την πληθωρικότητα του κόσμου του.

Φανταστικοί Φίλοι

Όλα τα χολιγουντιανά κλισέ επιστρατεύονται σε ένα επιτηδευμένα δακρύβρεχτο παραμύθι, το οποίο χειρίζεται εκβιαστικά τις έννοιες της απώλειας.