Οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου διεκδικούν Χρυσό Φοίνικα

Όπως αναμενόταν η νέα ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη επιλέχθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ των Καννών όπου στοχεύει το μεγάλο βραβείο.

Ιστορίες Καλοσύνης teaser 2

Όπως αναμενόταν, οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου επιλέχθηκαν στο διαγωνιστικό τμήμα του 77ου φεστιβάλ των Κανών (14-25/5), το οποίο πριν από λίγο ανακοίνωσε το επίσημο πρόγραμμά του.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη οι "Ιστορίες Καλοσύνης" αποτελούν ένα τρίπτυχο παραμύθι με τρεις διαφορετικούς ήρωες. Πρόκειται για τους εξής: εναν άνδρα δίχως επιλογές που ζει ως φερέφωνο του αφεντικού του και προσπαθεί να ανακτήσει τον ελέγχο της ζωής του. Εναν αστυνομικό που επανενώνεται με τη γυναίκα του, η οποία είχε προηγουμένως εξαφανιστεί στη θάλασσα, αλλά τώρα φέρεται σαν ένας τελείως διαφορετικός άνθρωπος. Μία γυναίκα η οποία αναζητά αποφασιστικά ένα άτομο με τις απαραίτητες ικανότητες για να γίνει πνευματικός ηγέτης.

Ιστορίες Καλοσύνης teaser

Στις "Ιστορίες Καλοσύνης" πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, η για δεύτερη φορά οσκαρική Έμα Στόουν, χάρη στο "Poor Things", η οποία συνολικά συνεργάζεται για τέταρτη φορά με τον Λάνθιμο ("Η Ευνοούμενη", "Βληχή"), καθώς επίσης οι Γουίλεμ Νταφόε, Μάργκαρετ Κουόλι, Χάντερ Σκάφερ και Τζέσι Πλέμονς. Θυμίζουμε, ακόμη, πως στις "Ιστορίες Καλοσύνης" ο Λάνθιμος δούλεψε το σενάριο για έκτη φορά στην καριέρα του με τον Ευθύμη Φιλίππου, έπειτα από τα επιτυχημένα φιλμ "Κυνόδοντας", "Άλπεις", "Αστακός", "Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού" και τη μικρού μήκους "Nimic".

Όσον αφορά το ιστορικό του Λάνθιμου στην Κρουαζέτ, ο απολογισμός είναι μόνο θετικός. Οι Κάννες αποτέλεσαν την πλατφόρμα από την οποία εκτινάχθηκε ο σκηνοθέτης χάρη στον "Κυνόδοντα" αποσπώντας το βραβείο του τμήματος Ένα Κάποιο Βλέμμα, ενώ στη συνέχεια κέρδισε το Βραβείο της Επιτροπής για τον "Αστακό" και το βραβείο σεναρίου για το "Θάνατο του Ιερού Ελαφιού". Εάν λάβουμε υπόψη και τον περσινό Χρυσό Λέοντα για το "Poor Things", συνδυαστικά με τις οσκαρικές επιδόσεις του δημιουργού, μπορούμε με ασφάλεια να υποθέσουμε πως αυτήν τη φορά οι πιθανότητες για το Χρυσό Φοίνικα είναι διόλου αμελητέες.

Όσο για την ελληνική ημερομηνία κυκλοφορίας των "Ιστοριών Καλοσύνης"; Προς το παρόν αγνοείται! Στις ΗΠΑ, ωστόσο, κάνει πρεμιέρα στις 21 Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
28/04/2024

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.