"Έχουμε το κέντρο": Δείτε το νέο σποτ του ΕΚΚ από τον Νίκο Κολιούκο

Στο σύντομο φιλμάκι, στο κέντρο του κινηματογραφικού κάδρου βρίσκεται ο ηθοποιός Γιάννης Τσορτέκης, ο οποίος έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ποιότητα και στην αποδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταινίας, μεγάλου και μικρού μήκους.

Νίκος Κολιούκος, Γιάννηςς Τσορτέκης

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, διατηρώντας τους δεσμούς του με τις νέες και τους νέους δημιουργούς, ανέθεσε φέτος το προωθητικό του σποτ, που θα προβάλλεται κατά τη διάρκεια του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στον Νίκο Κολιούκο, ο οποίος απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Εθνικό Σπουδαστικό Τμήμα του πρόσφατου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Η φράση "Έχουμε το κέντρο" είναι ο τίτλος, αλλά και το μήνυμα του σποτ αυτού που αναδεικνύει το διαχρονικό αποτύπωμα του ΕΚΚ στην ελληνική κινηματογραφία και τον ρόλο του στην ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού της.

Η ανάθεση του σποτ σε νέες σκηνοθέτιδες / νέους σκηνοθέτες ήταν μια πρωτοβουλία της παρούσας Διοίκησης του ΕΚΚ, που ξεκίνησε το 2020, με σκοπό την ανάδειξη κάθε χρόνο νέων δημιουργών, βραβευμένων στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Ο Νίκος Κολιούκος ήρθε στο προσκήνιο με την ταινία "Το Χάος που άφησε πίσω της", στο Εθνικό Σπουδαστικό Διαγωνιστικό του φεστιβάλ Δράμας, κερδίζοντας το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Η πρωταγωνίστρια της ταινίας Μαρίνα Σιώτου, που εμφανίζεται και στο σποτ του ΕΚΚ, απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας.

Στο σύντομο φιλμάκι του Νίκου Κολιούκου για το ΕΚΚ, στο κέντρο του κινηματογραφικού κάδρου βρίσκεται ο ηθοποιός Γιάννης Τσορτέκης, ο οποίος, με την αναγνωρισιμότητά του και το εύρος της υποκριτικής του ικανότητας, έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ποιότητα και στην αποδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταινίας, μεγάλου και μικρού μήκους. Η πορεία του τιμά το ελληνικό σινεμά, αλλά και τις νέες σκηνοθέτιδες και τους νέους σκηνοθέτες.

Δείτε το σποτ

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.