Arkadiko Film Festival: Αυτό είναι το πρώτο online φεστιβάλ του Cinobo

Η πλατφόρμα ενώνει τις δυνάμεις της με έτερους ευρωπαϊκούς streamers σε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία.

Arkadiko Film Festival poster

Ως μια "online γέφυρα που ενώνει λαούς μέσω του ευρωπαϊκού σινεμά" συστήνεται το Arkadiko Film Festival (1-30/4), τη διαδικτυακή διοργάνωση που φέρει την υπογραφή του Cinobo.

Πιο συγκεκριμένα, η ελληνική πλατφόρμα ενώνει τις δυνάμεις της με τους έτερους ευρωπαϊκούς streamers FILMIN και MYMOVIES, για τη δημιουργίας ενός φεστιβάλ που θα είναι προσβάσιμο σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία εκτός, φυσικά, από Ελλάδα και Κύπρο. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το Arkadiko Film Festival δανείζεται το όνομά του "από την ανθεκτική κληρονομιά της αρχαίας Γέφυρας του Αρκαδικού στην Αργολίδα, της παλαιότερης διατηρημένης γέφυρας στην Ευρώπη, συμβολίζοντας τη σύνδεση ανθρώπων και τόπων διαμέσου ετών, ηλικιών, τόπων, αντιλήψεων". Κατ' επέκταση, το φεστιβάλ φιλοδοξεί να συνδέσει το κοινό με το παρελθόν και το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά - διασχίζοντας χώρες και γενιές.

Το πλήρες πρόγραμμα του Arkadiko Film Festival πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα. Ωστόσο, γνωρίζουμε πως περιλαμβάνει δώδεκα μεγάλου μήκους ταινίες, εκ των οποίων οι έξι αφορούν κλασικούς τίτλους και οι υπόλοιποι έξι σύγχρονους που παρουσιάζονται σε πρεμιέρα και διεκδικούν το βραβείο κοινού. Οι επιλογές έγιναν από τους διευθυντές προγράμματος της κάθε πλατφόρμας στο πλαίσιο έξι θεματικών ενοτήτων. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το Arkadiko Film Festival σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ευρωπαϊκές πλατφόρμες streaming πραγματοποιούν από κοινού ένα διαδικτυακό φεστιβάλ κινηματογράφου. Περισσότερες λεπτομέρεις αναμένονται τις επόμενες μέρες.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.