Το Χέρι της Θείας Δίκης

1

Αφόρητα προβλέψιμο νεονουάρ που προσπαθεί να «παίξει βρόμικα», αλλά πώς να τα καταφέρει με την Άντι ΜακΝτάουελ ως βλάχα, σαδίστρια αρχιδολοφόνο;

Το Χέρι της Θείας Δίκης

Στο "Fatman", την προηγούμενη ταινία των αδελφών Νελμς, ένας 12χρονος προσλάμβανε έναν επαγγελματία δολοφόνο για να ξεκάνει τον αλκοολικό Μελ Γκίμπσον/Αϊ-Βασίλη. Λίγο κοντύτερα στην πραγματικότητα, αυτήν τη φορά ο αλκοολικός είναι ο χήρος αδελφός του Κας, ενός άντρα με σκοτεινό παρελθόν και αδυναμία στην ανιψιά του. Οι απερισκεψίες του πατέρα της, όμως, τους κάνουν υποχείριο της Μπιγκ Κατ, μιας αδίστακτης εγκληματία που ελέγχει την περιοχή. Για να προστατέψει την οικογένειά του, ο Κας επιστρέφει στις υπηρεσίες της, σε ένα αφόρητα προβλέψιμο νεονουάρ που προσπαθεί να "παίξει βρόμικα", αλλά πώς να τα καταφέρει με την Άντι ΜακΝτάουελ ως βλάχα, σαδίστρια αρχιδολοφόνο;


Όπως και στο "Small Town Crime" (2017) των Νελμς (εδώ ο αλκοολικός είναι ένας πρώην αστυνομικός), το σενάριο πριμοδοτεί τον hard boiled νατουραλισμό και τις εκρήξεις βίας, με φόντο την αγριότητα (και την καγκουριά) των Απαλαχίων. Αν και στήνει σκηνές έντασης και γραφικού αιματοκυλίσματος, η πλοκή είναι πέρα για πέρα αδικαιολόγητη, και οι χριστιανικές αναφορές εκνευριστικά απροσχημάτιστες, ενώ όλα διεκπεραιώνονται με κλισεδιάρικο τυφλοσούρτη.

ΗΠΑ. 2024. Διάρκεια: 111΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Red Right Hand

1
  • Περιπέτεια
  • 2024
  • Διάρκεια: 111 '
  • Ίαν Νελμς

Ο Κας προσπαθεί να ζήσει μια ειλικρινή και ήσυχη ζωή, αλλά οι απερισκεψίες του αδελφού του τον αναγκάζουν να επιστρέψει στις υπηρεσίες της Μπιγκ Κατ, μιας αδίστακτης εγκληματία που ελέγχει την περιοχή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.