Εμπόλεμη Ζώνη

1,5

Εντυπωσιακά κινηματογραφημένη δράση και εικονογραφία που συναρπάζει καλλωπίζουν μια ελαττωματική περιπέτεια με χαλασμένη ηθική πυξίδα.

Εμπόλεμη Ζώνη

Κατά τη διάρκεια μυστικής αποστολής, μια ομάδα Αμερικανών κομάντο που υποβοηθείται από drones παγιδεύεται σε μια αχανή ζούγκλα γεμάτη πάνοπλους τρομοκράτες. Στο πεδίο της μάχης, ο "ψαρωμένος" και σχεδόν άοπλος στρατιώτης τον οποίο υποδύεται ο Λίαμ Χέμσγουορθ και στην άλλη όχθη του ωκεανού ο βετεράνος χειριστής των ιπτάμενων φονικών μηχανών Ράσελ Κρόου. Η ταινία αποτυπώνει θαυμάσια αυτό το μεταίχμιο γενεών, ανάμεσα στις παραδοσιακές μορφές πολέμου και τις καινοτομίες που ακόμα δοκιμάζονται, χρησιμοποιώντας εντυπωσιακή εικονογραφία με υποδειγματική πλανοθεσία, απηχώντας νοερά τον κλασικό "Κυνηγό" (1987).


Πού είναι, λοιπόν, το πρόβλημα; Αφενός, στην ανάδειξη ενός ικανοποιητικού εχθρού. Αντίπαλος των στρατιωτών είναι ένας σαδιστής μουσουλμάνος, ο οποίος απεικονίζεται τόσο γραφικά που φτάνει στα όρια του ρατσισμού. Αφετέρου, στον τρόπο με τον οποίο η ταινία αντιλαμβάνεται τη χρήση της βίας. Ο αναμενόμενος πλην επιτηδευμένος κυνισμός του κακού, αυτόν που αξιακά υποτίθεται αντιμάχεται ο κεντρικός ήρωας, αίφνης υιοθετείται από τον ίδιο ως ένδειξη πολεμικής "ενηλικίωσης". Μια άστοχη σεναριακή επιλογή, η οποία ρομαντικοποιεί επικίνδυνα μια περιπέτεια αμφίβολης πολιτικής νομιμότητας.

ΗΠΑ. 2024. Διάρκεια: 113΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM

Περισσότερες πληροφορίες

Εμπόλεμη Ζώνη

Land of Bad
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2024
  • Διάρκεια: 100 '
  • Γουίλιαμ Γιούμπανκ

Κατά τη διάρκεια μυστικής αποστολής, μια ομάδα Αμερικανών κομάντο που υποβοηθείται από drones παγιδεύεται σε μια αχανή ζούγκλα γεμάτη πάνοπλους τρομοκράτες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
10/05/2024

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.