Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/2

Ο νέος ποιητικός Βιμ Βέντερς, μια αγωνιώδης περιπέτεια και ένα νοτιοαμερικάνικο horror προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Perfect days «Υπέροχες Μέρες»

Ο νέος ποιητικός Βιμ Βέντερς, μια αγωνιώδης περιπέτεια και ένα νοτιοαμερικάνικο horror προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Υπέροχες Μέρες

Bραβευμένος στις Κάννες Βιμ Βέντερς. Εκ νέου φορμαρισμένος έπειτα από καιρό, ο σπουδαίος σκηνοθέτης Βιμ Βέντερς ("Τα Φτερά του Έρωτα", "Ένας Αμερικανός Φίλος") εμπνέεται ένα δράμα που απέσπασε το βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής και του ανδρικού ρόλου (Κότζι Γιακούσο) στο φεστιβάλ των Καννών. Το φιλμ αφορά έναν καθαριστή ο οποίος απολαμβάνει τη ρουτίνα του, η οποία περιλαμβάνει τη φωτογράφιση δέντρων, την ακρόαση μουσικής και την ανάγνωση βιβλίων. Μέσα από τις συναντήσεις που πρόκειται να έχει, αναδεικνύεται η αφανής ομορφιά της καθημερινότητας και της οικειότητας που φέρνει η ανθρώπινη επαφή.

Ένα Τέλος και μια Αρχή

Θρίλερ περιβαλλοντικών ανησυχιών. Στο μέσο μιας περιβαλλοντικής καταστροφής που βυθίζει το Λονδίνο, μια νεαρή γυναίκα και το νεογέννητο βρέφος της αναζητούν ένα νέο σπίτι. Πρωταγωνιστεί η Τζόντι Κόμερ του τηλεοπτικού "Killing Eve".

Το Χέρι της Θείας Δίκης

Περιπέτεια με τον Ορλάντο Μπλουμ. Ο Κας είναι ένας πρώην παράνομος ο οποίος πλέον απολαμβάνη μια ήσυχη ζωή στα Απαλάχια Όρη ανατρέφοντας την ορφανή ανιψιά του. Ωστόσο, αιφνιδιαστικά επιστρέφει στη ζωή του το αδίστακτο πρώην αφεντικό του που τον αναγκάζει να αναλάβει δράση. Μια επιλογή που ο Κας κάνει διστακτικά, θέλοντας να προστατέψει τον τόπο και την ανιψιά του, αγνοώντας πως τον περιμένουν δραματικές εξελίξεις.

Εκεί που το Κακό Παραμονεύει

Ένα από τα πιο συζητημένα horror του '23 έρχεται από την Αργεντινή. Σε ένα απομονωμένο χωριό, δύο αδέρφια ανακαλύπτουν έναν άντρα ο οποίος έχει δαιμονιστεί κι πρόκειται να σπείρει το κακό στον κόσμο. Καταφέρνουν να τον ξεφορτωθούν, αλλά η πράξη τους συνοδεύεται από διαβολικές συνέπειες.

Εμπόλεμη Ζώνη

Πολεμική ταινία δράσης με φόντο τις Φιλιππίνες. Λίαμ Χέμσγουορθ και Ράσελ Κρόου εγκλωβίζονται σε μια οδύσσεια ζωής και θανάτου, όταν μια διμοιρία Αμερικανών πεζοναυτών παγιδεύεται σε μια αχανή ζούγκλα γεμάτη πανόπλους αντάρτες.

Ladies in Waiting

Η ζωή στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Η σκηνοθέτρια Ιωάννα Τσουκαλά κινηματογραφεί την καθημερινότητα, τις αναμνήσεις και τις εξιστορήσεις των νοσηλευτριών και των περιθαλπόμενων του νοσοκομείου, σε μια απόπειρα να αποδομηθεί και να επαναπροσδιοριστεί η σχέση μας με τη ψυχική υγεία.

Η Μητέρα του Σταθμού

Ντοκιμαντέρ της Κωστούλας Τωμαδάκη. Το βίωμα των Ελληνίδων μεταναστριών της δεκαετίας του '60, οι οποίες έφτιαξαν τη ζωή τους από την αρχή στη Γερμανία, όπου υπήρξα τριπλά αόρατες όντας αγράμματες, ξένες και γυναίκες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.