Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 8/2

Η νέα Σοφία Κόπολα, ένα πυγμαχικό δράμα από την A24 κι η ελληνική ταινία που βραβεύτηκε με Χρυσό Αλέξανδρο προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Priscilla έρχονται «Priscilla»

Η νέα Σοφία Κόπολα, ένα πυγμαχικό δράμα από την A24 κι η ελληνική ταινία που βραβεύτηκε με Χρυσό Αλέξανδρο προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Priscilla

Η ζωή του βασιλιά του ροκ εντ ρολ δια χειρός Σοφία Κόπολα. Τα έργα και οι ημέρες του Έλβις Πρίσλεϊ έχουν μεταφερθεί με κάθε πιθανό τρόπο στο σινεμά, έχοντας ως πιο πρόσφατο παράδειγμα τη φρενήρη βιογραφία του Μπαζ Λούρμαν ("Elvis"). Έφτασε η ώρα, όμως, να δούμε από ένα ολοκαίνουργιο πρίσμα τον βασιλιά του ροκ εντ ρολ. Η ταινία βασίζεται στα απομνημονεύματα της Πρισίλα Πρίσλεϊ, της γυναίκας που γνώρισε τον δέκα χρόνια μεγαλύτερό της Έλβις σε ηλικία 14 ετών το 1959 και τον παντρεύτηκε στα 22 το 1967, προτού χωρίσουν ύστερα από μια ταραχώδη πενταετία. Οι δυο τους έζησαν μαζί την εποχή που ο Πρίσλεϊ έβλεπε την καριέρα του να απογειώνεται, και η Κόπολα εστιάζει ακριβώς σε αυτήν την ταραχώδη περίοδο, όταν η επί σκηνής επιτυχία αναμετριόταν με τις καταχρήσεις και τις συγκρούσεις στο σπίτι. Το ρόλο της Πρισίλα κρατά η ταλαντούχα Κάιλι Σπένι (βραβείο ερμηνείας στην Βενετία), ενώ εκείνον του Έλβις ο Τζέικοπ Ελόρντι, διάσημος από τη συμμετοχή του στην επιτυχημένη σειρά "Euphoria". Όσο για την Κόπολα, ύστερα από την τηλεοπτικής κοπής παρένθεση του "On the Rocks", επιστρέφει στο σινεμά έξι χρόνια μετά την υποβλητική "Αποπλάνηση", φιλοδοξώντας να σερβίρει ένα τολμηρό δράμα με ποπ επικάλυψη.

Σιδερένια Γροθιά

Γνωρίστε τους "παλαιστές" Ζακ Έφρον, Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ και Χάρις Ντίκινσον. Ο πάλαι ποτέ σταρ του "High School Musical" Ζακ Έφρον και ο διάσημος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στην άψογη σειρά "The Bear" Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ συμπρωταγωνιστούν στη "Σιδερένια Γροθιά" ενσαρκώνοντας τα αδέρφια παλαιστών Κέβιν και Κέρι Βον Έριχ, οι οποίοι σάρωσαν τα ρινγκ του WWE στα '80s ως το δίδυμο Texas Tornado. Το αθλητικό δράμα παραγωγής A24 φέρει την υπογραφή του εξαιρετικά ταλαντούχου σκηνοθέτη Σον Ντέρκιν ("Martha Marcy May Marlene", "Η Φωλιά"), ενώ στο καστ βρίσκουμε ακόμα τους Χολτ ΜακΚαλάνι, Μάουρα Τίρνι και Λίλι Τζέιμς.

Animal

Το νέο φιλμ της Σοφίας Εξάρχου που απέσπασε το Χρυσό Αλέξανδρο στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Με τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της η σκηνοθέτρια έγραψε ιστορία, καθώς έγινε μόλις η δεύτερη Ελληνίδα δημιουργός που αποσπά το μεγάλο βραβείο του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τα τελευταία τριάντα χρόνια. Το "Animal" είχε ήδη αποσπάσει δάφνες από στο Λοκάρνο όπου έκανε παγκόσμια πρεμιέρα (βραβείο ερμηνείας για τη Δήμητρα Βλαγκοπούλου) και όλα αυτά χάρη σε ένα νατουραλιστικό δράμα που τοποθετείται στην ελληνική ύπαιθρο την τουριστική περίοδο. Στο επίκεντρο βρίσκεται μια ομάδα ανιματέρ η οποία εργάζεται σε ένα ξενοδοχείο και έχει ως αρχηγό την Κάλλια. Μια γυναίκα αποφασισμένη να ολοκληρώσει άρτια τις υποχρεώσεις της, ώσπου μια σειρά από αναπάντεχες εμπειρίες έρχονται να ανατρέψουν τις προτεραιότητές της.

Λατρεύω να σε Μισώ

Ρομαντική κομεντί με την Σίντνι Σουίνι ("Euphoria"). Η Μπέα και ο Μπεν μοιράζονται ένα άψογο πρώτο ραντεβού, ωστόσο αμέσως μετά η επικοινωνία τους ψυχραίνεται απροσδόκητα. Ύστερα από καιρό, οι δύο τους συναντιούνται ξανά σε ένα γάμο στην Αυστραλία, όπου η συγκυρία τους υποχρεώνει να υποκριθούν πως είναι ζευγάρι.

Η Αφρίν στον Καιρό της Πλημμύρας

Περιβαλλοντικό ντοκιμαντέρ του Άγγελου Ράλλη. Σε ένα νησί από λάσπη που σταδιακά εξαφανίζεται εξαιτίας της υπερχείλισης του ποταμού Βραχμαπούτρα, ένα 12χρονο ορφανό κορίτσι ετοιμάζεται να αφήσει τον μοναδικό κόσμο που έχει γνωρίσει μέχρι τώρα. Όταν το σπίτι της βουλιάζει από τις πλημμύρες, πηγαίνει με την ξύλινη βαρκά της στη Ντάκα, μια μητρόπολη που σφύζει από ζωή, για να βρει τον πατέρα της, ο οποίος έχει απομακρυνθεί από κοντά της.

Μάγια η Μέλισσα: Η Χρυσή Σφαίρα

Animation με πρωταγωνίστρια τη διάσημη μελισσούλα. Η μελισσούλα Μάγια και ο κολλητός της Γουίλι καλούνται να σώσουν μία πριγκίπισσα και να ζήσουν μία επική περιπέτεια σε νέους, παράξενους κόσμους, που θα δοκιμάσει τη φιλία τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.