Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/1

Ο «Ιταλός» Άνταμ Ντράιβερ και μια βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα ταινία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ferrari νέο «Ferrari» / ©Lorenzo Sisti

Ο "Ιταλός" Άνταμ Ντράιβερ και μια βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα ταινία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ferrari

Ο Άνταμ Ντράιβερ είναι ο Έντζο Φεράρι. Όπως προδίδει ο τίτλος, η ταινία που φέρει την υπογραφή του στιλίστα Μάικλ Μαν ("Ένταση", "Ο Τελευταίος των Μοϊκανών") αφορά τη ζωή του Έντζο Φεράρι, του πρώην οδηγού ταχύτητας ο οποίος δημιούργησε μια από τις διασημότερες μάρκες αυτοκινήτων στην ιστορία. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο Άνταμ Ντράιβερ και σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της σινε-βιογραφίας, η υπόθεση διαδραματίζεται το καλοκαίρι του 1957. Ο Φεράρι βρίσκεται σε γενικευμένη κρίση, καθώς η εταιρία που είχε ιδρύσει με τη γυναίκα του βρίσκεται λίγο πριν τη χρεοκοπία. Ταυτόχρονα, ο γάμος τους κινδυνεύει να διαλυθεί εξαιτίας της απώλειας ενός γιού και την ανακάλυψη πως ο Φεράρι έχει ένα ακόμα παιδί. Τότε ο Ιταλός αποφασίζει να τα παίξει όλα για όλα και να ποντάρει τα πάντα σε έναν και μόνο αγώνα - το εμβληματικό Mille Miglia. Στο "Ferrari" πρωταγωνιστούν ακόμα η Πενέλοπε Κρουζ ως η σύζυγος Λάουρα, ο Πάτρικ Ντέμπσι και η Σέιλιν Γούντλι στο ρόλο της ερωμένης του Φεράρι.

Τα Παιδιά του Χειμώνα

Νέος οσκαρικά φιλόδοξος και πολυβραβευμένος Αλεξάντερ Πέιν. Ο βραβευμένος με Όσκαρ Πέιν ("Nebraska", "Πλαγίως") επιστρέφει με ένα ακόμα φιλμ που αναμένεται να βρεθεί στις υποψηφιότητες της Ακαδημίας. Η νέα ταινία του έχει ως φόντο τα Χριστούγεννα και τοποθετείται σε ένα αμερικάνικο κολλέγιο της δεκαετίας του ‘70, όπου ένας δύστροπος καθηγητής είναι είναι υποχρεωμένος να περάσει τις διακοπές του, έτσι ώστε να προσέχει τους εναπομείναντες σπουδαστές. Κατά τη διάρκεια των γιορτών πρόκειται να αναπτύξει μια απροσδόκητη σχέση με έναν από τους φοιτητές αλλά και την αρχιμαγείρισσα του κολλεγίου, καθώς έρχονται πιο κοντά θέλοντας να επουλώσουν τα ψυχικά τραύματά τους. Βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα α' ανδρικού (Πολ Τζιαμάτι) και β' γυναικείου ρόλου (Ντα'Βάιν Τζόι Ράντολφ).

Μαύρος Κότσυφας, Μαύρο Βατόμουρο

Φεστιβαλικά βραβευμένο arthouse δράμα. Μια 48χρονη γυναίκα που έχει περάσει όλη τη ζωή της πλήρως ανεξάρτητη σε ένα μικρό χωριό της Γεωργίας, ξαφνικά ερωτεύεται παθιασμένα και βρίσκει τον εαυτό της σε ένα σταυροδρόμι. Είτε να προστατέψει την αυτονομία της είτε να διατηρήσει μια σχέση που ίσως την περιορίσει. Όλα αυτά, ενώ το σούσουρο στο χωριό για τον τρόπο ζωής της είναι εκκωφαντικό. Βραβείο καλύτερης ταινίας και γυναικείας ερμηνείας στο φεστιβάλ του Σαράγεβο.

Αποστολή στην Ελλάδα

Action περιπέτεια με φόντο το Θερμαϊκό. Ένα μυστηριώδες πρόσωπο στήνει δολοφονίες ξένων δημοσιογράφων με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται πως η CIA φέρει την ευθύνη των θανάτων. Καθώς οι απώλειες αυξάνονται και η διεθνής κοινότητα στρέφεται ενάντι στις ΗΠΑ, η μυστική υπηρεσία αποφασίζει να επαναφέρει στη δράση τον αποσυρμένο καλύτερο πράκτορά της ώστε να λύσει την παράξενη υπόθεση. Η ταινία με πρωταγωνιστή των Άαρον Έκχαρτ γυρίστηκε στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή Ελλήνων ηθοποιών όπως ο Άκης Σακελλαρίου.

Τι Συνέβη Μετά...

Κομεντί με τους Μεγκ Ράιαν και Ντέιβιντ Ντουκόβνι. Μετά από πολλά χρόνια, δύο πρώην σύντροφοι συναντιούνται τυχαία στο ίδιο αεροδρόμιο όπου αναγκάζονται να διανυκτερεύσουν λόγω κακοκαιρίας. Το μόνο που θέλουν είναι να επιστρέψουν σπίτι, ωστόσο καθώς περνούν χρόνο μαζί δεν αργεί η στιγμή που ξεκινούν να αναπολούν και να εξετάζουν όλα όσα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά.

Γάτες στο Μουσείο

Φιλότεχνες τετράποδες περιπέτειες κινουμένων σχεδίων. Μια γατά και ο ποντικός φίλος της βρίσκουν καταφύγιο στο μουσείο Ερμιτάζ, έπειτα από μια σφοδρή καταιγίδα. Όταν στους χώρους του καταφτάνει ο πίνακας της Μόνα Λίζα, το δίδυμο πρέπει να κάνει τα πάντα για να τον προστατέψει από μια αντίπαλη γάτα που φιλοδοξεί να τον κλέψει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.