Ο Καρυοθραύστης και η Μαγική Φλογέρα

2

Ο «Καρυοθραύστης» συναντά τον «Αυλητή του Χάμελιν» και τη μουσική του Τσαϊκόφσκι σε ένα animation κομμένο, ραμμένο και σχεδιασμένο στο (παιδικό) πνεύμα των γιορτών.

O kariothrafstis kai h magiki flogera

Κλασικά παραμύθια και κινούμενα σχέδια είναι ένα διαχρονικά αχώριστο κινηματογραφικό ζευγάρι, με τον Ρώσο Βίκτορ Γκλουγκούσιν, ο οποίος έχει δουλέψει και ως animator στα εφέ χολιγουντιανών ταινιών ("Wanted"), να συνδυάζει ελεύθερα τον "Καρυοθραύστη" του Ε.Τ.Α. Χόφμαν με τον "Αυλητή του Χάμελιν" των αδελφών Γκριμ: Εξαιτίας μιας… αποτυχημένης χριστουγεννιάτικης ευχής, η νεαρή Μαρί συρρικνώνεται σε μέγεθος κούκλας, ενώ ταυτόχρονα όλα της τα παιχνίδια ζωντανεύουν. Γνωρίζεται με τον Κοκκινόραμφο, μια μονίμως φοβισμένη στρουθοκάμηλο, τον Κέρλι το κριάρι και τον Καρυοθραύστη, ο οποίος είναι στην πραγματικότητα ο μαγεμένος πρίγκιπας Τζορτζ. Μαζί τους ξεκινάει μια απίστευτη περιπέτεια που θα τη φέρει ως τη μαγική Χώρα των Λουλουδιών, όπου πρέπει να σώσει τον κόσμο των ανθρώπων από τους αρουραίους.


Ύμνος στην αγάπη, την καλοσύνη, την εμπιστοσύνη και όλα τα χριστουγεννιάτικα συμπαρομαρτούντα αγνά συναισθήματα, με τη μουσική του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι να συνοδεύει ένα animation κομμένο, ραμμένο και σχεδιασμένο στο (παιδικό) πνεύμα των γιορτών.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Ρωσία. 2022. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: ROSEBUD.21

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Καρυοθραύστης και η Μαγική Φλογέρα

Shchelkunchik i Volshebnaya Fleyta
2
  • Animation
  • 2022
  • Διάρκεια: 90 '
  • Βίκτορ Γκλουγκούσιν

Εξαιτίας μιας… αποτυχημένης χριστουγεννιάτικης ευχής, η νεαρή Μαρί συρρικνώνεται σε μέγεθος κούκλας, ενώ ταυτόχρονα όλα της τα παιχνίδια ζωντανεύουν. Τότε ξεκινάει μια απίστευτη περιπέτεια που θα τη φέρει στη μαγική Χώρα των Λουλουδιών, όπου πρέπει να σώσει τον κόσμο των ανθρώπων από τους αρουραίους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Ανήλικη σε όλα της περιπέτεια φαντασίας, στην οποία κανείς θεατής άνω των οκτώ χρονών δεν γελά, δεν αγωνιά και δεν εντυπωσιάζεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/05/2024

Detective Conan: Το Μαύρο Υποβρύχιο

Γνωριμία με ένα εξαιρετικά πετυχημένο στην Ιαπωνία franchise anime, το οποίο έχει αισίως φτάσει στην 27η ταινία του και έχει πλέον βάλει μπροστά τον αυτόματο πιλότο.

Sobibor

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στην οθόνη με σκηνοθετική αρτιότητα, αλλά και παλιομοδίτικη μελοδραματική υπερβολή.

The Big Father

Απίστευτα αδέξια και σκανδαλωδώς αφελής κοινωνική σάτιρα, στην οποία είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσεις τα ηθελημένα από τα ακούσια αστεία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 9/5

Η επιστροφή ενός επικού franchise και ένα διχαστικό arthouse φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι αξέχαστοι ρόλοι της Άννας Παναγιωτοπούλου στο σινεμά

Αποχαιρετούμε μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.