Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/11

Ο νέος Τοντ Χέινς, ένα πολυαναμενόμενο πρίκουελ και ο περσινός Χρυσός Λέοντας μεταξύ των τίτλων που αναμένονται στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

May December «May December»

Ο νέος Τοντ Χέινς, ένα πολυαναμενόμενο πρίκουελ και ο περσινός Χρυσός Λέοντας μεταξύ των τίτλων που αναμένονται στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

May December

Ο Τοντ Χέινς σκηνοθετεί τις Νάταλι Πόρτμαν και Τζούλιαν Μουρ. Η καθημερινότητα ενός ζευγαριού με μεγάλη διαφορά ηλικίας διαταράσσεται, όταν τη ζωή τους μπαίνει μια δημοφιλής ηθοποιός η οποία διεξάγει έρευνα κατά την προετοιμασία της για ένα ρόλο. Όσο περισσότερο χρόνο περνά μαζί τους, τόσο ανεβαίνουν οι εντάσεις προτού αποκαλυφθούν μερικές σοκαριστικά άβολες αλήθειες.

The Hunger Games: Η Μπαλάντα των Αηδονιών & των Φιδιών

Πρίκουελ του διάσημου franchise που συνδυάζει δυστοπικό φουτουρισμό και φαντασία. Η Λούσι Γκρέι Μπερντ επιλέγεται ως φόρος της Περιοχής 12 για τους 10ους Αγώνες Πείνας. Όμως, λίγο πριν παλέψει για τη ζωή της στην αρένα, τα πράγματα περιπλέκονται εξαιτίας του μέντορά της, ο οποίος δυσκολεύεται να κρατήσει ισορροπίες ανάμεσα στα καθήκοντά του και τα συναισθήματα που αναπτύσσει για εκείνη.

Το Τέρας

Θρίλερ διά χειρός Χιροκάζου Κορεέντα ("Κλέφτες Καταστημάτων"). Η παράξενη συμπεριφορά ενός αγοριού κινητοποιεί τη μητέρα του ώστε να μάθει τι του συμβαίνει, μια απόφαση που τη φέρνει απέναντι σε μια απρόβλεπτη κατάσταση η οποία εμπλέκει επίσης τη δασκάλα του σχολείου του. Βραβείο σεναρίου στο φεστιβάλ των Καννών.

Όλη η Ομορφιά και η Αιματοχυσία

Χρυσός Λέοντας (2022) για το πολιτικά φορτισμένο σινε-πορτρέτο της φωτογράφου Ναν Γκόλντιν, στο οποίο καθώς ξεδιπλώνεται το πολυσήμαντο έργο της καλλιτέχνιδος, αναπτύσσεται η μαχητική δράση της Γκόλντιν ενάντια στην αμερικανική φαρμακοβιομηχανία.

Ο Πατέρας του Στρατιώτη

Γαλλικό πολεμικό δράμα με τον Ομάρ Σι. Κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ένας Γάλλος πατέρας σενεγαλέζικης καταγωγής κατατάσσεται ώστε να εντοπίσει τον 17χρονο γιο του, ο οποίος έχει επιστρατευτεί παρά τη θέλησή του και βρίσκεται στα χαρακώματα.

Τέσσερις Κόρες

Ντοκιμαντέρ τοποθετημένο στην Τυνησία, γύρω από μια γυναίκα η οποία ζει ένα αξεπέραστο δράμα. Πρόκειται για μια μητέρα τεσσάρων κοριτσιών, δύο εκ των οποίων ξαφνικά εξαφανίζονται. Τότε τη θέση τους παίρνουν επαγγελματίες ηθοποιοί σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τις αντικαταστήσουν.

Εξέλιξη

Ο Περικλής Χούρσογλου εμβαθύνει στην ταραγμένη σχέση ενός γιου με τον πατέρα του. 2012. Ο Νίκος μένει στην Αθήνα. Είναι σκηνοθέτης και διδάσκει σκηνοθεσία κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σήμερα θα ζητήσει από τον πατέρα του, τον κύριο Αντρίκο, να τον συνοδεύσει στην τελετή ορκωμοσίας για την εξέλιξη του στην ανώτερη βαθμίδα στο Πανεπιστήμιο. Ένα ταξίδι πατέρα-γιού με το τρένο, με τον χρόνο να κυλάει προς τα πίσω.

Ουρανός

Η πρώτη ταινία του Τάκη Κανελλόπουλου. Ο πόλεμος της Αλβανίας μέσα από την προσωπική περίπτωση διάφορων ανώνυμων φαντάρων που ποτέ δεν επέστρεψαν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".